Demiterea lui Darius Vâlcov. Grupul Minorităților din Parlament cere DEZAVUAREA PUBLICĂ a atacurilor

Publicat: 04/09/2018, 05:20
Actualizat: 25/03/2019, 19:25

Grupul parlamentar al minorităților naționale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea consilierului DariusVâlcov, pentru postarea în care acesta asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor cu svastica.

„Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale a luat act cu îngrijorare de apariția în spațiul public a unei prezentări a Forumului Democrat al Germanilor din România, având semnul electoral și sigla (inima) înlocuită cu svastica. În baza principiului Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale conform căruia un atac asupra oricărei organizații membre ale acestuia reprezintă un atac asupra tuturor organizațiilor membre ale sale, Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale întrunit în plenul său și cu majoritatea membrilor prezenți, își exprimă indignarea față de acest gen de atacuri repetate la adresa Forumului Democrat al Germanilor din România și vă solicită: Demiterea consilierului dumneavoastă, domnul Darius BogdanVâlcov”, se arată în scrisoarea transmisă de grup premierului Viorica Dăncilă.

Grupul minorităților naționale mai solicită „dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizație fascistă, având ca însemn svastica”.

Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Și Federația Comunităților Evreiești din România a reacționat la postarea lui Darius Vâlcov printr-o scrisoare de „protest sever”, în care se exprimă „stupefacția și consternarea” față de gestul acestuia.

„Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între domnul Președinte Klaus Werner Iohannis și unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii. Subliniem că, în ceea ce ne privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe”, se precizează în comunicatul oficial.

Duminică, Darius Vâlcov a publicat pe pagina de Facebook un filmuleț în careForumul Democrat al Germanilor din România este acuzat că ar fi continuatorul mișcării Grupul Etnic German, iar președintele Iohannis apare într-o poză trucată cu o mustață și o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Poză trucată Iohannis Hitler pe Pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov

Imaginea care a indignat pe toată lumea este urmarea unui alt derapaj grav al consilierului premierului, Darius Vâlcov, care publicase fișa medicală a unui protestatar din grupul #rezist, cel despre care afirmă că este „sandilău cu acte în regulă”.

Fișă medicală publicată de Darius Vâlcov pe pagina de Facebook.

În timp ce PNL și PMP cer demiterea lui Vâlcov, președintele PSD Liviu Dragnea încearcă să atenueze efectul gestului acestuia.

„Nu o văd foarte bine (n.r.: postarea luiVâlcov), cred că a fost o acțiune nefericită, dar să îi tratăm pe toți în același registru sau cu aceeași măsură. Nu am văzut inflamări în toți anii în care s-au dat publicității rechizitorii. Înțeleg că a fost o postare privată, pe Facebook. A fost un gest nefericit, nu cred că trebuie să își dea demisia sau să fie demis. E punctul meu de vedere”, a declarat Dragnea.

Legat de postarea în care Vâlcovîi atacă pe Iohannis și FDGR, Dragnea s-a scuzat: „În virtutea faptului că sunt un susținător al organizațiilor evreiești, cred că nu poate fi acuzatVâlcovde alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva”.

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a preferat să fie reținut în legătură cu gestul luiVâlcov și a precizat că poziția europarlamentarului ALDE Renate Weber – care solicitase demiterea consilierului – nu angajează partidul, fiind făcută în nume personal.

„Nu am văzut. Eu am fost în week-end într-o deplasare și nu sunt la curent cu aceste aprecieri. (…) Cred că în virtutea necesității apărării și protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru, nu este ceva normal”, a declarat Tăriceanu, întrebat de postarea fișei medicale a protestatarului #rezist.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?