Dăncilă nominalizează membri ALDE pentru cele trei portofolii vacante: Grațiela Gavrilescu – la Mediu, Ion Cupă – la Energie și Ștefan Băișanu – la Relația cu Parlamentul / Noi nominalizări la Educație și MAI / Barna reacționează: Iohannis să respingă propunerile

Dăncilă nominalizează membri ALDE pentru cele trei portofolii vacante: Grațiela Gavrilescu - la Mediu, Ion Cupă - la Energie și Ștefan Băișanu - la Relația cu Parlamentul / Noi nominalizări la Educație și MAI / Barna reacționează: Iohannis să respingă propunerile
Publicat: 11/09/2019, 17:33

17: 30 Barna reacționează după propunerile lui Dăncilă: Îi cer lui Iohannis să respingă propunerile de miniștri ALDE pentru portofoliile vacante

Liderul USR Dan Barna face apel la președintele Klaus Iohannis să respingă propunerile premierului Viorica Dăncilă ca membrii ALDE Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Ștefan Băișanu să fie numiți la cele trei ministere vacante. Acesta spune că liderul PSD trebuie să se prezinte la votul în Parlament.

Citește continuarea…

Știre inițială

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul a mai spus că „pornind de la interesele României, am luat decizia de a desemna reprezentanți ai ALDE. Voi trimite către președintele Iohannis următoarele propuneri: pentru Mediu și vicepremier Grațiela Gavrilescu, pentru Energie, domnul Ion Cupă, pentru portofoliul Relația cu Parlamentul, domnul Ștefan Băișanu”.

Propunere nouă, ministru vechi: Grațiela Gavrilescu, nominalizată la Mediu, a demisionat în urmă cu doar două săptămâni de la același minister

Grațiela Gavrilescu are 53 de ani și a fost numită ministru al Mediului în anul 2017. A plecat din Guvernul Dăncilă odată cu retragerea ALDE de la guvernare, dar acum, la două săptămâni distanță, este din nou propusă pentru a prelua Mediul.

În perioada 1990 – 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societății.

Citește continuarea…

Cine este Ion Cupă, nominalizat de PSD pentru Ministerul Energiei

Ion Cupă, propunerea făcută de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul Energiei, este vicelider al Grupului Parlamentar ALDE din februarie 2018, președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

Ion Cupă este născut în 1969, din Mehedinți. A absolvit ASE în 1994 și este membru în Asociația Națională a Evaluatorilor din România și în Corpul Experților contabili. Are un master în management financiar bancar, obținut în 2007, și a absolvit în 2009 Programul de formare specializată pentru înalți funcționari publici.

Citește continuarea…

Cine este Ștefan Băișanu, propus de Dăncilă pentru portofoliul ministru pentru Relația cu Parlamentul

Deputatul ALDE de Suceava Ștefan-Alexandru Băișanu, propus de premierului Viorica Dăncilă la portofoliul ministru pentru relația cu Parlamentul, are 51 de ani, a absolvit trei facultăți, având și un doctorat în filosofie.

Potrivit CV-ului afișat pe site-ul Camerei Deputaților, acesta a obținut cel de-al doilea mandat de deputat pe listele ALDE. Până în luna septembrie a acestui an a fost vicelider al grupului deputaților ALDE.

Citește continuarea…

Dan Chirilă – propus la MAI, Camelia Gavrilă – la Educație și Dan Matei – propus vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va trimite miercuri seară și noi propuneri de miniștri pentri portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educație, unde o propune Camelia Gavrilă și pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

„Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru MAI – domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister, pentru ministerul Educației Naționale – doamna Camelia Gavrilă, pentru funcția de vice-prim ministru -domnul Dan Matei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Cele șase propuneri vor fi trimise miercuri seară la Palatul Cotroceni, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

Interimatul lui Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne expiră joi, 12 septembrie.

Cine este Camelia Gavrilă, propunerea lui Dăncilă la conducerea ministerului Educației

Camelia Gavrilă, propusă de premierul Viorica Dăncilă ca ministru al Educației, este actualmente deputat PSD, ales în circumscripția electorală nr. 24 din Iași, fiind anterior inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Camelia Gavrilă, în vârstă de 58 de ani, este în prezent deputat în Camera Deputatilor, ales în circumscripția electorală nr. 24 Iași, și deține și funcția de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Citește continuarea…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului