Dăncilă, despre relația cu Dragnea: Putem să avem opinii diferite, dar asta nu însemnă o scindare / Ce spune premierul despre o posibilă apropiere de Iohannis

Dăncilă, despre relația cu Dragnea: Putem să avem opinii diferite, dar asta nu însemnă o scindare / Ce spune premierul despre o posibilă apropiere de Iohannis
Viorica Dăncilă îi răspunde lui Dragnea, pe tema grațierii
Publicat: 22/05/2019, 14:34

„Apare că am o divergență cu domnul Liviu Dragnea. Am discutat cu domnul Liviu Dragnea, nu poate exista o divergență între președintele partidului și premier. Că de multe ori avem opinii diferite, se încadrează în spiritul democrației. Putem să avem opinii diferite, dar asta nu înseamnă o scindare a PSD. Nu, am o bună relație cu președintele Liviu Dragnea.”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la Antena 3.

Reacția acesteia vine în contextul în care președintele PSD Liviu Dragnea a declarat marți, întrebat fiind de relația cu Viorica Dăncilă, că situația va fi analizată după alegeri, moment în care va aștepta de la premier și o propunere legată de remanieri, după ce a refuzat restructurarea prin Parlament.

„Eu mă aștept ca fiecare să nu uite de ce au fost puși unde au fost puși. Eu am relații personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relații personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ține minte asta și nu consideră că i-a crescut și capul, atunci o să fie un ministru bun și eficient” ,a spus Liviu Dragnea, la Adevărul Live, întrebat fiind de relația cu Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Exclusă o apropiere față de Iohannis. N-a fost premier căruia să îi ceară demisia mai mult

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că în niciun caz nu există o apropriere a ei față de președintele Klaus Iohannis, precizând că nu crede că a fost prim-ministru căruia șeful statului să îi fi cerut mai mult demisia.

„Exclus acest lucru, cred că prin tot ceea ce am făcut și prin pozițiile publice pe care le-am avut, acest lucru nu poate fi luat în calcul. Mai mult, cred că nu a fost un premier căruia președintele Iohannis să îi ceară de mai multe ori demisia. Cum să fie o apropriere? să luăm ultimul exemplu, Summit-ul de la Sibiu, unde premierul nu a fost invitat cu toate că deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Cred că nu este zi în care președintele Iohannis cu toate că vede cifrele reale, să nu spună un eșec al guvernului”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la Antena 3.

Șeful Executivului a adăugat că și-a dorit o colaborare instituțională cu președintele Iohannis însă acest lucru nu a fost posibil.

„Deci este exclus, iar cine vrea să ducă gândurile în această direcție este o pistă falsă, nu cred că atât din tot ceea ce am făcut am dat vreodată vreun motiv care să ducă la concluzia că m-aș apropria de președintele Iohannis. Că am vrut o cooperare interinstituțională, normală, cu toate instituțiile statului, fie că vorbim de președinte, Parlament, acest lucru este un lucru de normalitate pe care trebuie să îl avem în România. Dar din păcate cu președintele Iohannis nu s-a putut coopera și nu am putut coopera nici măcar pe președinția Consiliului UE care era un obiectiv de țară. Deci este exclus că aș putea să am o apropriere față de președintele Iohannis”, a conchis Dăncilă.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...