Dăncilă, despre Dragnea: La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează

Dăncilă, despre Dragnea: La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează
Publicat: 20/10/2019, 13:22

„Bine, la șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează. Eu vă garantez că de fiecare dată am respectat legea. Nu mi-aș fi permis să fac așa ceva, iar dacă exista o mai bună informare și oricare dintre europarlamentari pot să confirme acest lucru, nimeni nu poate să redirecționeze banii către un angajat, pentru că aceștia sunt direct direcționați de către Parlamentul European. Există cinci sau șase firme care pot gestiona această direcțioanre a fondurilor și întâi achită toate obligațiile către stat și pe urmă merge la cel care beneficiază de acest contrat de angajare cu europarlamentarul. Am toate documentele. Nu îmi este frică. Îmi este frică doar de Dumnezeu și de măsurile împotriva românilor (pe – n.r.) care vor să le ia acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată cum comentează faptul că Liviu Dragnea o acuză de anumite fraude pe care le-a făcut alături de o consilieră din Parlamentul European.

Întrebată de ce crede că Dragnea a luat mai multe măsuri împotriva ei în utlima perioadă, președintele PSD a spus: „Nu înțeleg de ce toți și-au ales țintă o femeie-premier. Nu înțeleg, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, nu am încălcat Constituția, așa cum fac alții.”

Liviu Dragnea vrea sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilite la Congres. Fostul lider PSD a depus la instanță mai multe cereri, între care și cea privind CJUE, următorul termen fiind în 31 octombrie.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formațiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, au încuviințat modificările de statut și au respins toate cererile de intervenție, printre acestea numărându-se și cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX, că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susținut, în cererea de intervenție depusă la Tribunalul București prin intermediul avocaților săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat și că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului București.

Cealaltă situație juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman și pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formațiunea politică se regăsește în ipoteza juridică în care conduita „PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman” între 7 iulie 2006 și 18 decembrie 2012, „ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”, au explicat pentru MEDIAFAX sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore