Cristoiu: Principala temă de campanie a PSD este cazul Caracal. Toți au evitat numele lui Iohannis

Cristoiu: Principala temă de campanie a PSD este cazul Caracal. Toți au evitat numele lui Iohannis
Publicat: 24/08/2019, 13:55

Principala temă de campanie a Vioricăi Dăncilă, drept candidat la alegerile prezidențiale, va fi asigurarea siguranței cetățeanului și lupta împotriva criminalității, crede jurnalistul Ion Cristoiu.

„Cred că principala temă de campanie, care s-a văzut din discursul lui Fifor, dar și al Vioricăi Dănciă, este exploatarea cazului Caracal, pentru o campanie în numele asigurării vieții fiecăruia și ca fiecare român să fie sigur. Cazul Caracal a fost prezent și la acest Congres, Mihai Fifor l-a amintit și a vorbit de măsurile luate de MAI după acest caz, Viorica Dăncilă nu a pronunțat nunele Caracal, dar a vorbit mult despre măsurile luate de MAI, despre reforma MAI și despre înăsprirea legilor pentru asigurarea vieților fiecăruia.

Se pare că social democrații au sondaje care spun că principala temă, după Caracal, dar și după alte fapte întâmplate în România în ultima perioadă, va fi asigurarea siguranței cetățeanului și lupta împotriva criminalității. Acesta a fost principalul mesaj al Congresului și al Vioricăi DăncilăȚ, a declarat, pentru Mediafax, Ion Cristoiu, într-o corespondență de la Congresul PSD de sâmbătă.

Ziaristul a subliniat că atât președintele PSD Viorica Dăncilă, dar și președintele executiv PSD Eugen Teodorovici, cât și secretarul general PSD Mihai Fifor și-au citit discursurile.

„Toate cele trei discursuri, Fifor, Teodorovici și Dăncilă, au fost citite, nu au reușit să însuflețească sala. Toți trei au evitat numele lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a atacat un președinte care nu face nimic în final, este foarte interesant că atunci când Viorica Dăncilă a făcut aluzie la Klaus Iohannis, pentru că nu i-a dat numele, sala a vibrat. A vibrat și când a zis că avem nevoie de un președinte care să meargă la Bruxelles și să ne reprezinte, ceea ce înseamnă că PSD-ul e cel clasic, pe care l-a accentuat cam prea tare Dragnea, și că măsurile luate ieri vizează o întoarcere la electoratul PSD. E limpede că deplasarea spre dreapta a Vioricăi Dăncilă nu a mers și acum vom asista la o recâștigare a electoratului pesedist, cu temele tradiționale PSD: apărarea intereselor naționale, demnitatea națională și mai nou asigurarea ordinii, dar nu prin creșterea profesionalismului celor care lucrează, ci prin măsuri care să întărească instituțiile de forță”, a completat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că social democrații se confruntă acum cu o mare problemă, și anume cu complexul că nu vor face nimic la aceste alegeri.

„Este o campanie pe care PSD ar putea să o răstoarne în favoarea Vioricăi Dăncilă, provocând subestimarea PSD în campanie, dar orium este un handicap uriaș și reacția sălii, care nu era la o temperatură atât de ridicată, mi-a confirmat. Pe tot parcursul acestui Congres, nu s-a strigat „Dăncilă” un moment. În final, când a ridicat vocea pentru a ridica sala s-a strigat „PSD, PSD!”, în niciun caz „Dăncilă”, ceea ce în raport cu alți lideri PSD, e o noutate. Nu pot să spun că bătălia măcar de intrare în turul II e pierdută de pe acum, vom vedea în perioada următoare, sunt sigur că Guvernul va lua măsuri care să o apropie pe Dăncilă de electoratul PSD, electoratul tradițional”, a mai spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că, prin acest Congres, PSD a reușit să mai atenueze din imaginea negativă din ultima perioadă. „E o atmosferă modernă, lipsită de grandomania celorlalte candidaturi, ca să nu spun de cea a lui Victor Ponta, care s-a lansat pe Arena Națională. PSD, din acest punct de vedere, joacă bine cu această imagine de partid modest, pentru că principala slăbiciune a fost aroganța, imaginea de partid care calcă totul în picioare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee