Continuă haosul în partidul lui Tăriceanu: Încă un lider din țară îi susține pe membrii ALDE nominalizați pentru portofoliile vacante

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, anunță că îi susține pe membrii ALDE nominalizați pentru cele trei portofolii vacante. Liderii din Hunedoara și Constanța însă sunt supărați pe cei trei. „Educația se face la o vârstă potrivită, nu se face oricând”, spune președintele ALDE Constanța.

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, joi, pentru Mediafax, că, de principiu, nu este de acord ca membrii ALDE nominalizați pentru portofoliile vacante să fie excluși din partid, „pentru că au fost deciziile pe care le-au luat ei, în concordanță cu ce stabiliseră și ce promiseseră electoratului lor”.

Potrivit liderului ALDE din Gorj, deciziile luate, în ultima perioadă, de către partid, au fost luate de către un grup destul de restrâns: „Nu mă refer neapărat la retragere, că nu asta este marea problemă a oamenilor din ALDE, marea problemă este ce au făcut cu Pro România fără să consulte liderii locali, președinții de organizații. Pe mine nu m-au întrebat și eu oricum am fost cred că primul care a vorbit public că trebuie să ieșim de la guvernare, dar nu se face așa. Adică și-au bătut joc de cariera lor, de ce vorbiseră cu oamenii. La nivelul conducerii nu mai există o echipă care să țină legătura cu teritoriul. Sunt ei și atât. Atunci ar trebui și ceilalți lideri locali să-și facă fiecare pentru el, să-și asigure viitorul în politică, sunt unii dintre ei care doar asta fac și asta au făcut dintotdeauna, oamenii nu au altceva și poate pentru orgoliile sau nu știu ce fel de înțelegeri între niște lideri să arunce pe ceilalți la coșul de gunoi”.

Ion Iordache spune că susține cele trei nominalizări, chiar dacă nu îi cunoaște personal pe cei trei: „Nu am vorbit niciodată cu dumnealor, pe domnul Cupă îl cunosc destul de bine și cu siguranță, mai ales că este apropiat de zona noastră, a fost și parlamentar de Gorj, este acum președinte la Dolj, ne-am înțeles dintotdeauna destul de bine, ar fi potrivit. Are și o experiență, un CV în spate, a fost ani de zile director la Finanțe la Gorj. Nu ai ce să spui. Îi susțin”.

Pe de altă parte, liderul ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, a declarat, pentru Mediafax, că nu are cum să îi susțină pe cei trei.

„Noi am avut o decizie a Biroului pe care chiar doamna Gavrilescu a votat-o. Băișanu, la fel. Ruperea protocolului cu PSD-ul. Cum pot să susțin asemenea oameni? Dânșii au votat-o, eu fiind vicepreședinte al partidului și membru în Biroul Politic Executiv, eram de față. Cum pot să susțin asemenea oameni? Trebuia să spună atunci , cu argumente. PSD-ul vrea cu orice chip să rămână la guvernare, face exact ceea ce a cerut președintele Tăriceanu după alegerile europarlamentare din 26 mai. A spus să ieșim de la guvernare, că populația ne-a dat un vot care ne spune clar că e un drum greșit pe care mergem, să facem o remaniere, să venim cu îmbunătățiri la programul de guvernare, nu s-a acceptat niciunul de către doamna premier Dăncilă, acum vrea să le facă pe toate. Dar fără noi”, a spus Moloț.

Și președintele ALDE Constanța, Ioan Popa, este de părere că Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Ștefan Băișanu trebuie dați afară din partid sau să-și dea ei demisia.

„Lăsând la o parte faptul că au încălcat o prevedere pe care noi am votat-o în Delegația Permanentă, săptămâna trecută sau acum două săptămâni, este și o chestie de obraz față de noi, toți ăștia din partid. Sau cel puțin față de noi ăștia care am venit în partid crezând în liberalism și urmându-l pe Călin Popescu Tăriceanu este și mai urât. Ce să zicem, educația se face la o vârstă potrivită nu se face oricând. Și unde nu e, nu e.”, a declarat, pentru Mediafax, președintele ALDE Constanța.

Potrivit lui Popa, „cea mai penibilă poveste a fost a lui Meleșcanu, auzi că el vrea doar că crească ALDE, să păstreze unitatea ALDE, și el practic a făcut cel mai urât lucru posibil”.

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

Tăriceanu a spus că Viorica Dăncilă încearcă cu orice preț să restructureze ALDE și totodată să evite necesitatea venirii în Parlament.

Prima filială care a anunțat că o susține pe Gavrilescu a fost ALDE Prahova, care a adoptat o rezoluție în acest sens. Aceeași filială și-a exprimat dezacordul față de excluderea din ALDE a lui Teodor Meleșcanu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...