Liviu Dragnea, „lapte și miere” ÎN ȘEDINȚE, cu totul altul ÎN SUBTERANE. Gabriela Firea îi sugerează președintelui PSD RETRAGEREA

Liviu Dragnea, lapte și miere ÎN ȘEDINȚE, cu totul altul ÎN SUBTERANE. Gabriela Firea îi sugerează președintelui PSD RETRAGEREA
Publicat: 04/09/2018, 23:06
Actualizat: 26/03/2019, 05:01

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, marți seara, pe Liviu Dragnea, că în ședințele de partid este „lapte și miere”, dar se schimbă total în întâlnirile cu câțiva apropiați, făcând referire la episoadele Grindeanu și Tudose.

„Și acum dl Dragnea zâmbește și ocolește adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este „lapte și miere” în întâlniri și în ședințe, dar în subterane și în întâlnirile pe care le are cu doar câțiva apropiați, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât și la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureștenilor, precum și a tuturor românilor care vin în București. De fiecare dată dl Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord, întâi dl.Grindeanu și apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnalam public faptul că guvernul nu ajută bucureștenii”, a declarat Gabriela Firea la TVR1.

Gabriela Firea consideră că o retragere de la conducerea partidului ar fi benefică, dacă Liviu Dragnea nu își schimbă modul de lucru.

„Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă-n.r.). Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern. Deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o… Dacă poate, ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid și pentru țară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic și ar fi benefic pentru țară”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Primarul general al Capitalei susține că a încercat și s-a străduit să mențină parteneriatul politic cu Liviu Dragnea.

„Am încercat și m-am străduit să mențin parteneriatul politic cu domnul Dragnea și cu toți colegii mei. Din nefericire, răspunsul nu a fost același și chiar aproape din primele zile de mandat al meu de primar general. Explicația inițială a colegilor mei, pentru că domnul Dragnea nu mi-a spus niciodată explicit acest lucru, dar mi-a lăsat cumva să fie înțelese, a fost aceea că am un procent destul de mare în sondaje, că aș putea fi un pericol politic pentru o posibilă candidatură a domniei sale la Palatul Cotroceni și că e posibil, cel puțin așa mi-au transmis colegii care sunt în continuare în partid, și în fața cărora se exprima de genul: „Ce mai vrea și Gabi? A câștigat primăria, de ce nu e oprește? De ce se implică atât de mult? De ce are prezențe mediatice dese și de ce contribuie la sporirea imaginii publice? Ce scopuri are? Vrea să ia partidul? Să fie candidat?” Eu le răspundeam celor care îmi transmiteau dialogurile de weekend dintre ei și Dragnea că nu am alte scopuri decât cele pe care le-am identificat împreună și le-am trecut în programul de guvernare locală”, a precizat primarul general al Capitalei.

Ea consideră că, „probabil, se dorea ca primarul general, femeie și PSD, la Primărie să fie o figură politică ștearsă, neimportantă, nesemnificativă și să nu lupte atât de mult pentru proiecte”.

„Am avut câteva tentative de a discuta cu domnul Dragnea și a-i explica că PSD, ca echipă, va pierde dacă nu se realizează lucruri importante în Capitală. Din primele zile, am solicitat colaborarea pentru câteva proiecte strategice dintre Primărie și Guvern. La acel moment nu am găsit un răspuns bun, pentru că domnul Cioloș era prim-ministru, dar m-am gândit că, după 6 luni cu Guvernul tehnocrat, lucrurile se vor îmbunătăți. Iată că avem un an și jumătate de când la Palatul Victorie s-au succedat trei Guverne PSD și lucrurile nu au evoluat. Cu părere de rău, e o afirmație pe care pot să o probez”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a explicat că nu a mers la nunta fiului lui Liviu Dragnea pentru că ar fi însemnat să îi fie rușine de ea, că nu o putea face de dragul aparențelor, iar decizia a fost luată în familie.

„A fi mers la nuntă și a fi stat la masă, a socializa, mânca, a dansa, a ma simți bine, ce face omul la nuntă, ar fi însemnat să îmi fie rușine de mine. Vă spun sincer, având în vedere discuțiile și mesajele… ce se întâmplase între mine și domnul Dragnea. Decizia, în familie, de a nu participa, în primul rând pentru a nu fi ipocriți și să mergem la o nuntă de dragul aparențelor. A salva tot timpul aparențele înseamnă a ajunge într-o fundătură și eu am decis să nu mai fiu în acestă fundătură de dragul aparențelor, de a le salva și de a ne preface că totul este bine, curge lapte și miere, că este roz, ca pe urmă eu și colegii mei din țară să decontăm un management defectuos al domnului Dragnea”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Ea a explicat și motivele pentru care a oficiat cununia civilă.

„Am promis celor doi tineri că voi oficia cununia civilă cu mult înainte de a avea ultimele discuții cu domnul Dragnea, din care a reieșit că nu va schimba nimic în atitudinea față de mine și am vrut să mă țin de cuvânt față de cei doi tineri. Pentru că ei nu au nicio vină și în continuare consider că nu am făcut un lucru rău. Ar fi fost urât din partea mea să nu oficiez cununia civilă”, a precizat Firea.

Gabriela Firea consideră că o retragere de la conducerea partidului ar fi benefică, dacă Liviu Dragnea nu își schimbă modul de lucru.

„Din punctul meu de vedere (ar trebui să se retragă-n.r.). Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane, multe care nici nu fac parte din guvern. Deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o… Dacă poate, ar fi minunat. Dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid și pentru țară, pentru că noi suntem cel mai mare partid politic și ar fi benefic pentru țară”, a declarat Gabriela Firea la TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...