no author
Liviu Dadacus - Mediafax
682 vizualizări 14 nov 2017

„În mod categoric vom susţine orice demers împotriva PSD, însă îmi pun două întrebări. Unu - atunci când un partid de opoziţie serios vrea să dărâme un Guvern, trebuie să vină şi cu un plan de rezervă bine definit. Îmi primul rând vrem să ştim, dacă îl dăm jos pe Tudose, pe cine punem în loc? Şi doi: nici până la această oră nimeni nu ne-a contactat pentru a discuta”, a spus Tomac.

„Atunci când există o voinţă fermă pentru a da jos o putere care s-a compromis, este nevoie de o voinţă de fier în a demola această putere şi ea începe printr-un dialog clar asumat”, a adăugat Tomac.

El a arătat că nu este în regulă să se facă doar un „joc de imagine”, în condiţiile în care există şanse ca moţiunea să fie adoptată.

„Asta vrem acum, dacă există voinţă pentru schimbarea Guvernului, să se vină cu o variantă clară, domnule, avem pe cineva. (...) Politica este arta compromisului, deci există şansa ca acest Guvern să pice dacă există voinţă în acest sens. Sper să nu rămână doar un joc de imagine”, a menţionat Tomac.

„Vreţi să vindem blana ursului din pădure, acum, şi să vă spunem ce Guvern va propune PNL? Nu. Trebuie să vedem care sunt forţele de opoziţie şi parlamentare dispuse să valorifice acest moment extraordinar de important pentru România, şi anume de a opri această guvernare”, i-a dat replica Turcan.
 
Ea a precizat că marţi vor demara discuţiile privind moţiunea de cenzură.
 
„Eu cred că în momentul în care încep discuţiile cu partidele de opoziţie trebuie să pui pe masă un text al moţiunii. Astăzi încă este îmbunătăţit şi de aceea de astăzi începem discuţiile serioase. Nu putem merge la partide fără argumente inventariate, pentru a înţelege importanţa istorică a aceastui vot”, a menţionat Turcan
 
În ceea ce priveşte solicitarea PMP de a se propune un înlocuitor pentru Tudose, Turcan a menţionat că este adepta politicii „pas cu pas”.

Citește și: