COMPLOT ÎN PSD. Scrisoarea contestatarilor lui Dragnea, „un act de TRĂDARE”

COMPLOT ÎN PSD. Scrisoarea contestatarilor lui Dragnea, un act de TRĂDARE
Publicat: 19/09/2018, 15:20
Actualizat: 26/03/2019, 08:29

Liviu Dragnea nu pare prea afectat de frământările din partid și a ignorat întrebările presei despre scrisoarea celor trei vicepreședinți ai partidului.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu crede că scrisoarea apărută în PSD este un act de trădare din partea unor colegi pe care Liviu Dragnea i-a susținut în funcții colosale.

„Avem de-a face cu un complot. (…) Scrisoarea acestor oblojiți o văd ca pe un act de trădare și asta le-o spun public ca să înțeleagă toți membrii de partid , toți simpatizanții. Actul de trădare vine de la niște colegi care au fost susținuți în funcții colosale: Țuțuianu este printre primii oameni în stat, fost ministru al Apărării, actual vicepreședinte al Senatului. Domnul Paul Stănescu, colegul și prietenul nostru, este vicepreședinte al partidului, vice-prim-ministru, ministrul Dezvoltării. Gabriela Firea este primarul general al Capitalei și vicepreședinte de partid, susținută total de Liviu Dragnea”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3, care nu crede că scrisoarea va avea succes în ședința Comitetului Executiv PSD de vineri.

„Membrii noștri de partid nu o să înghită această scrisoare. Discuția de la CEX va fi una extrem de de dură și tranșantă pe această chestiune, pentru că ne-au adus mari prejudicii de imagine toate aceste declarații în ultimele câteva săptămâni, într-un moment foarte delicat pentru partid, într-un moment în care în linia întâi se află foarte mulți colegi de-ai noștri. Vineri, la CEX, va trebui să găsim obligatoriu o soluție la această chestiune”, a completat Codrin Ștefănescu.

Florin Iordache: Să oprim aceste conflicte interne

Și Florin Iordache,vicepreședintele Camerei Deputaților, crede că problema contestării lui Dragnea trebuie rezolvată în ședința de vineri.

„Nu am apucat să citesc scrisoarea. Discutăm vineri la CEx. Nu are rost să ne dăm cu părerea pe la toate colțurile, ne uităm ce zice statutul și în funcție de asta, analizăm și vom decide. Punctul meu de vedere este că toate aceste discuții trebuie să le avem în partid”, a declarat Iordache, la Parlament, care cere stoparea acestui conflict intern din partid.

„Haideți să oprim aceste conflicte interne. PSD a făcut lucruri foarte bune și doar cei care sunt rău-voitori sau nu vor să vadă toate lucrurile bune pe care PSD-ul le-a făcut. Trebuie să ne oprim cu aceste discuții, dezbateri, nemulțumiri în plan extern, așa cum apar acum în media, le discutăm în partid, punem cruce, mergem mai depart, avem multe lucruri de făcut, de la referendum, continuarea guvernării și așa mai departe”, a precizat Iordache.

Întrebat dacă va fi liniște în PSD chiar dacă nu pleacă Dragnea, Iordache a răspuns: „Fără îndoială, da”.

Gabriel Zetea: Organizațiile din Ardeal, pooziție comună la ședința CEx

Vicepreședintelui PSD Gabriel Zetea nu i se pare colegial că scrisoarea contestarilor nu a fost discutată mai întâi în interiorul formațiunii și promite o poziție comună a organizațiilor din Ardeal în CExN de vineri.

„Nu am spus că nu sunt de acord cu documentul, dar partidul e format din 500.000 de membri. Nu o să se poată lua o decizie în CExN pe care s-o accepte toată lumea. Vom luat deciziile în comun, toți cei 15-16 lideri de organizații. Ne vom întâlni probabil joi să discutăm, pentru ca organizațiile din Ardeal să aibă o poziție tranșantă la CEX al PSD. (…) Ideea de tabără deranjează foarte mult și ar putea duce la o înfrângere a PSD”, afirmă Zetea, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Nici el nu este convins că Dragnea trebuie să demisioneze din funcții: „Dați-mi voie să discutăm în interiorul partidului. Aș fi vrut ca această scrisoare să fie discutată în interiorul partidului. Am auzit doar azi despre conținutul ei. Acest lucru nu e în regulă, referindu-ne la colegialitate. Asta nu înseamnă că unele puncte nu pot fi susținute. Atâta timp cât Liviu Dragnea a fost paratrăsnet împotriva loviturilor, evident că imaginea sa nu este una bună în această perioadă.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier