Își pregătește TERENUL pentru a BLOCA bugetul pe 2019! Europarlamentarul PSD Claudia ȚAPARDEL, critici dure la adresa lui Iohannis

Își pregătește TERENUL pentru a BLOCA bugetul pe 2019! Europarlamentarul PSD Claudia ȚAPARDEL, critici dure la adresa lui Iohannis
Publicat: 16/02/2019, 10:28
Actualizat: 25/03/2019, 23:16

„Tot ceea ce este prevăzut în Bugetul de stat pe 2019, care tocmai a fost votat cu o majoritate clară în Parlament, are la bază îmbunătățirea nivelului de trai al românilor și dezvoltarea acestei țări. Nu este un buget bazat pe promisiuni fără acoperire financiară, iar președintele Iohannis știe acest lucru, dar preferă să se opună doar pentru că este o inițiativă a actualei guvernări. Genul acesta de politică, practicat în ultima vreme de șeful statului, nu ne arată decât amatorism politic și disperare în perspectiva alegerilor prezidențiale”, a declarat Claudia Țapardel, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Aceasta a adăugat că întârziere bugetului despre care a vorbit Iohannis este o temă falsă, iar șeful statului este ultimul om politic din România care poate vorbi despre întârzieri. De mai bine de trei luni, țara nostră nu are miniștri plini la Dezvoltare și Transporturi, iar în cazul lui Mircea Drăghici nici până acum nu am aflat care sunt motivele pentru care a fost respins.

„Klaus Iohannis a folosit tot felul de tertipuri pentru a întârzia inițiativele Guvernului. Nici măcar o decizie defintivă a Curții Constituționale, care îl obliga să motiveze refuzurile legate de miniștri, nu l-au făcut pe șeful statului să intre în normalitate. Așadar, este cel puțin hilar să îl vezi tocmai pe președintele Iohannis plângându-se de întârzieri”, a complet Țapardel.

Țapardel a mai spus că șeful statului a preluat discursul Opoziției, și a lăudat PNL pentru faptul că datorită acestui partid a fost majorată alocația pentru copii, ceea ce este fals. Amendamentul propus de un deputat PNL și votat în plen nu a avut nicio fundamentare bugetară, dar coaliția PSD-ALDE a găsit soluția pentru a pune în aplicare majorarea alocației copiilor, mai precizează europarlamentarul PSD.

„În loc să critice inițiativele de la buget care nu se bazează pe surse de finanțare, așa cum spune legea, președintele Iohannis legitimează astfel de acțiuni iresponsabile. Oricine poate veni mâine să propună tot fel de majorări ale veniturilor fără să spună și de unde pot fi luați bani. Din păcate, din motive pur electorale și de oportunism, Klaus Iohannis încurajează astfel de inițiative. Culmea este că tocmai cei care au susținut majorarea alocației, în final au dat un vot negativ Legii Bugetului. Sigur că este nevoie de majorarea alocației la copii, care este foarte mică în România, dar nu poți arunca Bugetul în aer pentru câteva voturi în plus. Coaliția PSD-ALDE a înțeles acest mecanism și găsit soluția financiară corectă prin care au fost majorate alocațiile„, a explicat Țapardel.

Bugetul pentru 2019 pune accentul pe investiții și nu le „neglijează”, așa cum în mod eronat se afirmă de către președintele României, mai susține ea.

„Bugetul investițiilor a fost majorat cu 15,7 miliarde de lei față de anul trecut, din care 6 miliarde se adaugă direct la bugetul pentru infrastructura de transport. Bugetul educației crește cu 47% față de 2018, iar Sănătatea primește o majorare de 84%. Președintele Klaus Iohannis are cu siguranță aceste cifre pe masă, dar preferă să inventeze o altă realitate și să pregătească terenul pentru respingerea Bugetului. Românii trebuie să știe că orice amânare a aplicării Bugetului, din cauza președintelui Klaus Iohannis, înseamnă întârzieri și blocaje în economie, iar consecințele negative le vor suporta toți românii”, a conchis Țapardel.

Reacție eurodeputatului PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, referitor la bugetul adoptat de Parlament, că proiectul arată disprețul total al coaliției față de așteptările românilor, criticând creșterea excesivă a fondurilor alocare partidelor. Șeful statului a reamintit că PSD-ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent, fiind o întârziere fără precedent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”