no author
Departamentul Politic
525 vizualizări 21 oct 2018

"Da, am avut o discuţie (cu Dacian Cioloş - n.r.). Am discutat despre posibilităţile de colaborare din perioada următoare, evident şi despre europarlamentare, care este obiectivul politic electoral viitor. Când discuţiile vor ajunge la o hotărâre, vă vom anunţa", a declarat Dan Barna, duminică pentru Mediafax.

Întrebat dacă USR va participa sigur la alegerile pentru Parlamentul European şi câte mandate speră să obţină, liderul Uniunii a răspuns: "Nu ştiu, asta vedeţi şi dvs. din procentele pe care le avem. În sondaje, vorbesc pentru USR, suntem undeva în jur de 10-12%, deci între 3-4-5 locuri posibile” . (...) O să măsurăm în perioada următoare şi o să vedem (câte mandate ar putea obţine dacă USR şi MRÎ vor candida pe liste comune - n.r.)".

Discuţiile între cei doi au fost confirmate şi de fostul premier tehnocrat şi fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş.

"Discuţiile noastre sunt frecvente. Şi formale, Şi informale. Studiem modalităţi de colaborare. În niciun caz fuziune. Luăm în calcul, dar nu am decis încă (întrebat de candidaturi pe liste comune la europarlamentare - n.r.)", a spus Cioloş, duminică, pentru Mediafax.

Chestionat de Mediafax despre posibilitatea susţinerii candidaturii sale la alegerile prezidenţiale, Cioloş a replicat: "Nu am discutat despre asta (cu Dan Barna - n.r.)".

Deputatul USR Claudiu Năsui spunea, sâmbătă, pentru Mediafax, că este inevitabilă fuziunea între partidul fostului premier Dacian Cioloş, Mişcarea România Împreună (MRÎ) şi USR. În opinia acestuia, cele două partide ar trebui să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Fondatorul Mişcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloş, a afirmat marţi, la Iaşi, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2019, dar a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre în acest sens şi că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

"Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă de lucrul acesta, dar o să o fac doar în măsura în care o să consider că lucrul acesta poate să ajute la câştigarea alegerilor de către forţele politice care vor să ducă România înspre modernizare", a spus Cioloş, potrivit site-ului MRÎ.

 

Citește și: