Guvernul PSD va anula PROTOCOALELE și efectele lor. PSD solicită rechemarea lui GEORGE MAIOR, ambasador în SUA

Guvernul PSD va anula PROTOCOALELE și efectele lor. PSD solicită rechemarea lui GEORGE MAIOR, ambasador în SUA
Publicat: 02/09/2018, 11:00
Actualizat: 25/03/2019, 19:25

Președintele PD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, după ședința grupurilor parlamentare ale partidului, că s-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să emită ordonanță de urgență cu privire la anularea protocoalelor și a efectelor acestora.

„Situația creată de protocoale, mai ales ultimul apărut în spațiul public. Nu cel transmis de SRI și Parchetul General, ci cel de care nu vor să vorbească. I s-a cerut premierului Viorica Dăncilă ordonanță prin care să anuleze protocoalele și efectele acestora. I-am spus că avem un proiect de lege depus de mine și Călin Popescu Tăriceanu… se pot inspira de acolo. Dar e foarte multă nemulțumire generată de protocoale și de informațiile că două treimi dintre magistrați să aibă dosare. Ridică semne de întrebare cu privire la libertatea lor de a lua decizii”, consideră Dragnea. „E normal să fie protocoale între Parchetul General și SRI? Unii care au vrut să devină eroi, care erau oripilați și stăteau pe cel din 2016…”

Dragnea crede că Guvernul trebuie să vină cu o soluție, în termen rezonabil, pentru ca oameni nevinovați să nu execute pedepsele influențate de protocoale.

„Ce i-am cerut doamnei premier în fața colegilor din grupurile parlamentare să discute în Guvern, să se consulte cu colegii care pot avea competențe și să vadă ce acte normative trebuie să fie adoptate pentru ca zecile, miile care ori au fost condamnați pe nedrept ori pe baza unor probe, folosind niște proceduri ilegale, să poată să aibă șansa să nu ispășească o pedeapsă, nu știu care e. Că e amnistie, că e propunere lui Tudorel Toader cu revizuirea, dar problema e pe masă. Indiferent cât încercăm să țipăm, această problemă rămâne. Ne facem rău ca națiune dacă o punem sub preș”, a declarat Liviu Dragnea, la Neptun. „Guvernul trebuie să își asume ceva. Să vină cu o propunere, lucrurile nu pot rămâne așa. Vreti să stăm cu buboiul ăsta?”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, după ședința CEx al PSD, că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să pornească procedura de rechemare în țară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

„Îmi aduc aminte de încă o solicitare transmisă doamnei premier, ca Teodor Meleșcanu să pornească procedura de rechemare în țară a lui George Maior. Știți procedura: Ministerul de Externe-premier-președinte”, a precizat Liviu Dragnea.

„Nu vreau să mă pun nici în locul ministrului de Externe, nici în locul premierului și să spun eu care sunt argumentele sau ce trebuia să spună George Maior, dar eu cred că ar trebui rechemat, pentru că are multe explicații de dat în legătură cu protocoale și cu acuzațiile care au tot ieșit la iveală împotriva dumnealui. În ceea ce privește pozițiile pe care le-a avut public în SUA, eu cred că depășesc atribuțiile unui ambasador. Totuși, teoretic, ambasadorul nu e politic și nu reprezintă decât interesele statului român, nu ale unui om sau ale unui sistem. Asta i s-a cerut primului ministru. Dacă domnul ministru Meleșcanu va analiza din punct de vedere diplomatic, juridic, că nu este oportun, o să discutăm în coaliție.”

George Maior, actual ambasador al României în SUA și fost director SRI, a declarat luni, că scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani este expresia unui lobby inițiat de forțe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

„Un personaj spumos și extrem de combativ în discuțiile din Statele Unite, nu știu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, inițiat de anumite forțe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiția, asta vă spun clar,” declara Maior.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Liviu Dragnea anunță că și activitatea actualului director al SRI trebuie analizată de Comisia Parlamentului.

„I s-a cerut foarte ferm domnului Claudiu Manda să analizeze cu celeritate la comisie activitatea domnului director Helvig, în legătură cu ultimul protocol, de care comisia nu a fost informată. (…) Am discutat ca schimbarea legislației privind securitatea națională să purceadă rapid. Acolo se va discuta și despre posibilitatea înființării acelei agenții. Eu nu am o idee proastă despre înființarea agenției naționale de interceptări. Eu vreau să înceapă aceste dezbateri și vreau să închidem, pentru că discutăm de niște structuri care au ieșit din matcă, indiferent ce comunicate se dau, au ieșit din matcă”, afirmă Dragnea.

Președintele PSD a fost informat că ar exista un protocol până și cu TVR și cere un răspuns din partea reprezentanților instituției.

„Am auzit că este protocol între DNA și TVR1. Vorbesc serios. (…) Cineva mi-a spus ieri. Dacă e așa, e un lucru grav. Chiar aș vrea ca măcar TVR să spună, că la DNA nu are cine să vorbească. Cineva să ne spună. Informația este adevărată? De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituție judiciară să clasifice un protocol? În primul rând, de ce trebuie să îl facă? E grav dacă există la TVR un asemenea protocol. Și dacă conducerea TVR știe că este un asemenea protocol și tace este foarte grav”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului