CEx PSD | Judecătoarea Dana Gîrbovan propusă la Justiție în locul lui Birchall, Mihai Fifor la MAI, Șerban Valeca – Educație / Dăncilă: Am discutat cu Gîrbovan înainte / Premierul: S-ar putea să fac și alte modificări

CEx PSD | Judecătoarea Dana Gîrbovan propusă la Justiție în locul lui Birchall, Mihai Fifor la MAI, Șerban Valeca - Educație / Dăncilă: Am discutat cu Gîrbovan înainte / Premierul: S-ar putea să fac și alte modificări
Publicat: 23/08/2019, 16:38

Liderul PSD a anunțat că va trimite luni către Palatul Cotroceni noile propuneri de miniștri.

„Vom trimite propuneri către domnul Iohannis luni. Pentru MAI l-am desemnat pe Mihai Fifor, pentru Educație pe senatorul Șerban Valeca, pentru ministerul Justiției Dana Gîrbovan, independent, președinte UNJR, vicepremier pe probleme economice Iulian Iancu și vicepremier pentru parteneriate strategice Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul CEx”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Președintele PSD a spus că a informat-o pe Ana Birchall de înlocuire. „Înainte de ședința CEx, am avut o discuție cu Birchall și i-am mulțumit pentru activitate și i-am spus că vreau să fac această modificare la minister”.

Știre inițială

Deciziile vin după o ședință a social-democraților care a durat aproape trei ore. Inițial o variantă discutată la întrunirea CEx a fost ca Florian Lixandru, actual secretar de stat în Ministerul Educației, să preia conducerea instituției, însă PSD a revenit asupra hotărârii.

Secretarul general al PSD Mihai Fifor, propus ministru plin la Interne, conducere în prezent interimar instituția. Deoarece el este propus să preia conducerea MAI, nu mai poate fi vicepremier pentru parteneriate strategice.

Prin urmare, PSD a propus ca Ana Birchall, în prezent ministru al Justiției, să fie vicepremier pentru parteneriate strategice. În locul acesteia, social-democrații au decis să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan.

La portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus în momentul de față interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, întrebată pe cine susține ca ministru la Educație, că această chestiune va fi discutată în CEx, precizând că trebuie să fie „un om care să cunoască sistemul”.

Social-democrații s-au reunit vineri, de la ora 12.00 la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta despre organizarea Congresului de sâmbătă, dar și despre propunerile de miniștri pe care liderul PSD urmează să i le trimită lui Klaus Iohannis.

Dăncilă, despre remaniere: S-ar putea să fac și alte modificări, acolo unde lucrurile nu merg bine

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, întrebată dacă va mai exista o remaniere, în afară de cea anunțată după Comitetul Executiv al PSD, că, este posibil să urmeze și alte modificări în Guvern, acolo unde lucrurile nu merg bine.

Întrebată dacă vor mai urma și alte remanieri Viorica Dăncilă a raspuns: „Nu, s-ar putea sa mai fac și alte modificări în Guvern acolo unde lucurile nu vor merge bine și bineînțeles că va trebui sa remaniez și să aduc alte persoane care pot face performanță”

Întrebatăcând vor exista alte modificări, premierul a răspuns: „Nu aș da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniștrii care nu-și țin promisiunile făcute sau nu se țin de programul de guvernare este normal să iau decizii imediate, să nu aștept mai mult timp pentru că așa am stabilit public”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York