PSD și ALDE, tot mai tentate de o candidatură COMUNĂ la prezidențiale. Orban: Dragnea nu cred că e chiar atât de PLECAT DE ACASĂ

PSD și ALDE, tot mai tentate de o candidatură COMUNĂ la prezidențiale. Orban: Dragnea nu cred că e chiar atât de PLECAT DE ACASĂ
Publicat: 07/01/2019, 01:20
Actualizat: 26/03/2019, 00:47

Călin Popescu Tăriceanu consideră că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD-ALDE la prezidențiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formațiunilor.

„Din 2000 încoace, niciun candidat al PSD nu a câștigat alegerile. Din contră, le-a pierdut la un scor foarte strâns și Adrian Năstase și Mircea Geoană. Probabil că mai trebuie ceva în plus. Și e de analizat dacă o canditură comună din partea PSD-ALDE nu ar fi mai oportună decât una a PSD, pentru maximizarea șanselor candidatului,” a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Întrebat când va anunța dacă își depune candidatura, Tăriceanu a replicat: „Un astfel de anunț nu va fi făcut decât după o consultare individuală a partidelor noastre și în funcție de cel care oferă cele mai bune șanse pentru câștigarea viitorului mandat prezidențial”.

În luna noiembrie a anului trecut, Tăriceanu spunea că cel mai bun moment pentru nominalizarea prezidențiabilului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare. Numele său a fost vehiculat ca posibil unic candidat din partea coaliției.

Totuși, la sfârșitul anului 2018, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidențiale, Liviu Dragnea răspundea că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Și președintele PSD înclina spre un candidat unic din partea coaliției PSD-ALDE.

Ludovic Orban: Dragnea va pune un prost, pe Fifor sau Teodorovici

Președintele PNL Ludovic Orban refuză să creadă în varianta că Liviu Dragnea ar candida la prezidențiale.

„Nu cred. Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să îi fi dispărut atât de multe țigle de pe casă, încât să candideze la prezidențiale. Când ai 13-14% cota de încredere… sub 20% nu te poți gândi să candidezi. Nu îl votează nici PSD-iștii la prezidențiale. Dragnea nu e genul de om care să iasă la bătaie și să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Va pune un prost, pe Fifor sau Teodorovici.(…) Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD e complet nerealistă din punctul meu de vedere”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

„Cunoscând datele din sondaj va găsi un vinovat de serviciu. Nu întâmplător v-am zis de Fifor, pentru că l-a luat de la Apărare și i-a dat înapoi funcția de președinte al Consiliului Național. Sau de ce să nu o pun pe Olguța. S-ar putea să se înfigă și ea în funcția de președinte.. Eu vă spun cu precize că PSD va pierde alegerile prezidențiale,” a adăugat Orban.

„Tăriceanu a crescut recuperând electorat pierdut de PSD. Dacă Tăriceanu e validat ca și candidatul sprijinit de PSD, Tăriceanu va atrage atât de multe voturi de la PSD și s-ar putea să reducă scorul PSD-ului la parlamentare. Pe de altă parte, sunt electori PSD care nu vor vota un candidat care nu e din PSD, pentru că nu se vor simți reprezentați”, a conchis Orban.

Tăriceanu: Guvernarea, mai importantă decât luptele sterile cu Iohannis

Până la alegerile prezidențiale, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunță că în coaliția de guvernare se va discuta despre posibile măsuri care pot fi luate împotriva lui Klaus Iohannis.

„În mod evident, constantăm cu toții că președintele încearcă să se repoziționeze. Cred că încearcă să dea satisfacție unei minorități a electoratului care este foarte radicalizată, dar președintele trebuie să gândească aceste demersuri în baza Constituției, nu în afara ei. Am văzut poziționarea în amânarea revocării unor miniștri, apoi a numirii înlocuitorilor. Cât rămâne în drept constituțional, nimeni nu poate adopta nicio retorsiune,” a declarat Tăriceanu la România TV.

„Președintele nu poate să blocheze nici Guvernul, nici Parlamentul, pentru că de fiecare dată când au apărut aceste semne de blocaj, a fost sesizată Curtea. Părerea mea că, într-o situație normală, nu ar fi fost nevoie de o sesizare a CCR. Cred că președintele a epuizat toate posibilitățile de a se eschiva în continuare. S-a văzut că asta este atitudinea pe care o adoptă președintele, atunci când ești avertizat ce vrea să facă oponentul tău. Știm ce vrea să facă președintele. Nu este niciun fel de surpriză. Premierul este pregătit la a face față. Toate șicanele pe care le face președintele nu ne vor împiedica să adoptăm toate măsurile din programul de guvernare, fie că e vorba de salariați sau de pensionari”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică duminică seară la România Tv.

Acesta a precizat că este mai important pentru coaliție să guverneze decât să se lanseze „în lupte sterile” cu Klaus Iohannis.

„Motivele de suspendare sunt foarte clar înscrise în Consitutuție. Dacă președintele va ajunge să încalce prevederile din Constituție, atunci va fi cu totul altceva. Orice șicane nu ne sperie. Nu ne lăsăm impresionați, nici intimidați de aceste lucruri. Asta consideră președintele, asta poate, ne vedem mai departe de drum. E mai important să guvernăm decât să stăm în lupte sterile cu președintele. Eu, fără să fiu consilierul doamnei premier, dacă m-ar întreba i-aș spune: „Nu îl băgați prea mult în seamă pe președinte. Vedeți-vă de treabă!„, a adăugat Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață