Călin Popescu Tăriceanu: Moțiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari / Liderul ALDE anunță condițiile în care va susține un nou guvern

Călin Popescu Tăriceanu: Moțiunea de cenzură trece. PSD are 211 parlamentari / Liderul ALDE anunță condițiile în care va susține un nou guvern
Publicat: 09/10/2019, 23:52

„(Moțiunea de cenzură – n.r.) trece, pentru că aici e o aritmetică simplă, câte voturi are PSD. Au încercat o lovitură de forță asupra ALDE, printr-o încercare de preluare ostilă, adică preluare fără acordul celui care este vizat. Sunt șapte parlamentari în această situație care au plecat de la noi. Cu 204 mandate cât are PSD în momentul de față plus șapte suntem la 211. Mai lipsesc câte unul, doi de la diferite partide și aritmetica nu le iese. (…) Moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari iar între timp sunt și alții care s-au adăugat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la România Tv.

Totodată, liderul senatorilor ALDE a spus că ideea de a oferi bani parlamentarilor pentru a le câștiga susținerea este „degradant moral” și are un aspect penal.

„În astfel de momente cheie e de așteptat ca, prin forța argumentelor, dacă poți, să convingi anumiți parlamentari să te voteze. Mai există și alt gen de promisiuni. Am citit în presă că au fost și astfel de oferte cu bani. Au apărut zvonuri. Nici nu aș vrea să aud de așa ceva. Ăla e momentul degradant moral, pe lângă aspectul penal”, a completat Tăriceanu.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că se bazează la moțiunea de cenzură pe susținerea a 20 de parlamentari ALDE, cei care au și semnat documentul.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată, joi, de la ora 10.00, în plenul reunit al Parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu anunță condițiile în care va susține un nou Guvern

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că președintele Klaus Iohannis va fi nevoit să numească un nou Guvern pentru a evita prelungirea perioadei de instabilitate. Acesta exclude varianta susținerii unui guvern tehnocrat și va pune condiții noului Executiv în privința aplicării măsurilor economice.

„România și nici partidele politice nu-și pot permite să intre într-o perioadă prelungită de instabilitate. E nevoie de un Guvern. Soluțiile care sunt la dispoziția președintelui mă conduc la două concluzii: fie se face un guvern politic, în jurul celui care a inițiat moțiunea, PNL. PNL-ul, la rândul lui, are varianta să facă un guvern monocolor sau un guvern de coaliție mai largă. Noi am spus că nu suntem interesați de această variantă. USR nu vrea. Probabil că va trebui să meargă pe o formulă de guvern monocolor. A doua variantă este un guvern de tranziție, până la alegerile din 2020, pentru că chestiunea cu alegerile anticipate este o poveste de adormit copiii. 90% din parlamentari nu vor să-și încheie mandatul. S-ar putea forma un guvern de tehnocrați. Cioloș e pregătit din nou să devină prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seară, la România Tv.

Tăriceanu va susține nou guvern dacă va respecta condițiile ALDE pe plan economic, inclusiv alocarea financiară „consistentă” pentru proiectele mari de infrastructură.

„Suntem dispuși să susținem noul guvern în anumite condiții: dacă nu umblă la cota unică de impozitare, dacă nu se intervine la guvernanța corporatistă și nu se revine la numiri politice. Mergem cu condiția să existe o alocare consistentă pe proiectele mari de infrastructură cu cifre foarte clare. Dacă măsurile care vor încerca să fie adoptate vor afecta mediul economic, îmi pare foarte rău. Eu abia aștept să vedem ce tăiem din Ordonața 114 ca să revenim la o normalitate”, a afirmat liderul ALDE.

Totodată, liderul senatorilor ALDE își dorește ca Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) să rămână funcțională.

„Înainte de a se înființa Secția Specială, aceeași secție era bună și funcționa în cadrul DNA. A scos judecătorii de sub presiunea sub care au funcționat. Trebuie să revenim la o normalitate și aceste abuzuri care s-au întâmplat nu trebuiesc mușamalizate”, a conchis Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația