Taie din bugetul serviciilor pentru Sănătate. Liviu Dragnea susține că administrațiile locale vor avea MAI MULȚI BANI decât în 2018

Taie din bugetul serviciilor pentru Sănătate. Liviu Dragnea susține că administrațiile locale vor avea MAI MULȚI BANI decât în 2018
Publicat: 03/02/2019, 22:17
Actualizat: 25/03/2019, 21:46

Liviu Dragnea și-ar dori ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor.

„Despre buget, am spus că vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la Sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici,” a declarat Dragnea.

Potrivit proiectului de buget pe 2019, SRI, SIE, SPP și STS beneficiază creșteri de buget cuprinse între 4,8% și 69% față de anul trecut.

Președintele PSD o acuză pe Gabriela Firea de minciună, deoarece bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut.

„E prea multă minciună. Bugetul Bucureștiului nu s-a diminuat, ci s-a mărit. Primarii de sectoare au cerut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, care le-a spus să se hotărască cum vor să se repartizeze banii. Nimeni din Guvern sau Parlament nu a spus acel procent merge la sectoare sau Primăria Capitalei,” susține Dragnea. „E bine să înceteze minciunile. Dacă nu încetează, nu las nicio minciună să nu fie taxată. Sper ca oricine lucrează în administrația locală să se țină de promisiunile pe care le-a făcut, să cheltuie banii pe proiectele comunităților, nu pe prostii.”

Liviu Dragnea promite că îl va ajuta pe ministrul de Finanțe să facă încă o simulare pe bugetele locale, pentru a fi siguri că fondurile locale nu vor avea mai puțini bani.

„Unul dintre piloni pe care se va baza bugetul pe 2019 este cel al investițiilor, investițiile la nivel național și local. I-am cerut ministrul de Finanțe și o să îl ajut și eu în seara asta, în noaptea asta, să mai facă încă o simulare pe bugetele locale, pentru a fi siguri că niciun consiliu județean nu va fi în situația în care să nu aibă mai mulți bani decât a avut până acum și să ajungem, într-un an-doi de zile, să putem pune o condiție obligatorie ca minim 20% din bugetele locale să se ducă în investiții. Și se poate face lucrul acesta, dar nu le poți cere asta, fără să le dai bani. Le vom aloca, Guvernul, prin proiectul de buget și Parlamentul ulterior, va aloca sume îndestulătoare pentru administrația locală, în așa fel încât dezvoltarea comunităților locale să fie unul dintre obiectivele majore, nu numai ale acestei guvernări, cât și pentru cele ulterioare,” a declarat liderul PSD, care vrea ca satul românesc să fie scos din noroi.

„Despre bugetele locale – în acest an, vrem să se încheie toată perioadă de ani negri, în care administrația locală a fost subfinanțată. Noi am avut ca obiective să scoatem satul românesc din noroi. Asta am avut prin programul nostru și oamenii din satele mici încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de viață acolo.”

Dacă 20% din bugetele locale vor fi îndreptate către investiții, susține Dragnea, „atunci putem discuta de aproape 5 miliarde de euro, care în fiecare an să fie investiți în comunitățile locale și putem discuta ca în 5-6 ani de zile, satul românesc să arate mai frumos decât un sat din vestul Europei”.

După ședința CEx al PSD în care a fost prezentat proiectul de buget pe 2019, primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a anunțat că Liviu Dragnea i-a promis că va participa marți sau miercuri la o dezbatere cu Asociația Municipiilor, pe fondul nemulțumirilor edililor în privința banilor alocați.

„Mi-a spus că, până mâine seară, trebuie să aibă o viziune pe buget și pentru că am discutat și în ședință că anumite chestiuni sunt în neregulă (…) și că după ce este clară situația, marți sau miercuri, vom avea o întâlnire cu toți colegii de la Asociația Municipiilor,” susține Negoiță, care nu știa dacă această discuție va însemna amânarea adoptării bugetului, prevăzută pentru marți.

Înainte de ședința CEx, Negoiță acuza că au fost tăiate sume enorme din bugetul administrațiilor locale și că proiectul de buget pe 2019 nu respect programul de guvernare.

Miercuri, o delegație a Asociației Municipiilor din România, condusă de Robert Negoiță, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, înaintea ședinței de guvern. Primarii au cerut ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul național către administrația locală, minimul din orice țară a Uniunii Europene.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, care duce un război direct cu președintele PSD Liviu Dragnea, a postat duminică după-amiază un mesaj pe Facebook, însoțit de o imagine și o sugestie către Dragnea.

„În legătură cu ce se întâmplă în aceste zile… #adevarulvainvinge #numadaubatuta,” anunță Firea.

Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu crede că Firea ține cu tot dinadinsul să fie exclusă din partid, dar anunță că PSD nu va face acest pas și a refuzat să comenteze mesajul de pe Facebook al primarului general.

„Eu nu sunt comentatorul de Facebook al doamnei Firea. Eu spun un lucru foarte tranșant. Doamna Firea vrea să fie exclusă din partid și văd că ține cu tot dinadinsul, prin astfel de scrisori și astfel de atacuri la adresa Guvernului, a premierului, a bugetului, să găsească motive prin care să îi enerveze pe colegii din CEx să o dea afară. Nu o să o dăm afară. Deci dacă vrea să plece, își pune mandatul pe masă, își dă demisia și pierde mandatul de primar. Simplu,” spune Ștefănescu.

„Altfel, ea are niște îndatoriri. Bucureștenii au votat-o nu pentru Gabriela Firea în mod special, ci pentru promisiunile pe care le-au făcut și noi, comunicatorii care am ieșit la televizor și am explicat de ce este bună Gabriela Firea și ce va face pentru bucureșteni, iar bucureștenii așteaptă încă aceste lucruri să se producă. Să nu mai fie ambuteiaje, să circulăm normal în București, pentru că este sufocant, să discutăm despre metrou, liniile de tramvai, pistele de bicicliști.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia