Blaga, despre afirmația lui Ponta conform căreia Iohannis merge la Bruxelles ”ca surda la horă”: ”Este, ca de obicei, o declarație obraznică”

Blaga, despre afirmația lui Ponta conform căreia Iohannis merge la Bruxelles ''ca surda la horă'': ''Este, ca de obicei, o declarație obraznică''
Publicat: 26/10/2015, 13:18

„Este, ca de obicei, o declarație extrem de obraznică a domnului Ponta, care, iată, chiar în situația în care se află se face că nu-și înțelege rostul în stat. Până la urmă principalul responsabil pentru politica externă este președintele României, asta este prevăzut în Constituție, iar premierul, când poartă astfel de discuție, nu o poate purta decât cu mandat de la președinte. Președintele a fost extrem de clar ieri la Arad că nu i-a dat un mandat în acest sens premierului”, a precizat Blaga, întrebat în legătură cu declarația lui Victor Ponta că Iohannis merge la Bruxelles ca „surda la horă”.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus, la rândul său, că nu miră pe nimeni limbajul prim-ministrului, care nu mai are credibilitate, iar declarația lui Victor Ponta este „de un nivel cât se poate de jos”.

„Nu cred că miră pe nimeni limbajul primului ministru, este singurul lucru care i-a rămas: exprimarea colorată ca să facă știri. În rest, nu mai face niciun fel de știre că nu mai are niciun fel de credibilitate. Ca să poți să emiți pretenții pe un subiect sau altul, trebuie să fii un personaj credibil. În rest, noi vorbim în continuare de același prim-ministru care și-a pierdut orice fel de greutate în ochii opiniei publice de când a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ponta acum nu face altceva decât să încerce să mute atenția de la cazul pe care, teroretic, ar trebui să-l gestioneze, pentru că este în curtea domniei sale, la injurii adresate opoziției, la adresa președintelui României. Nu cred că merită să comentăm mai mult decât atât această declarație de un nivel cât se poate de jos”, a afirmat Gorghiu.

Victor Ponta i-a răspuns, luni, Klaus Iohannis, care l-a acuzat că nu s-a consultat cu el înainte de a face declarațiile de la Sofia, premierul spunând că cineva trebuie să facă publică poziția României, în condițiile în care „președintele nu face nimic” și tace la Bruxelles ca „surda în horă”.

„Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră știți ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Restul colegilor prim-miniștri îmi spun, de fiecare dată, că domnia sa merge la Bruxelles, știți cum zice românul: ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură și, atunci, obligația mea, ca șef al Guvernului, este să am grijă ca politicile noastre, repet, comune în cele trei țări, în ceea ce privește refugiații, să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european, repet, solidaritate, dar nu să-și facă ceilalți garduri și toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia și România”, a declarat Victor Ponta.

El a mai spus că nu avea nevoie de mandat ca să se întâlnească cu ceilalți prim-miniștri.

„Povestea cu mandatul, dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns sau invers. De fiecare dată domnul Băsescu îi întinde o capcană, domnul Iohannis, fiind doar arogant și nimic altceva, cade în capcană. Mandat să ce, să mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri? Păi ce, sunt viceprimar la Sibiu să-i cer mandat? Mă întâlnesc cu ceilalți prim-miniștri când cred eu că e bine, mai ales că mă întâlnesc pentru binele României”, a afirmat Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la Arad, despre afirmațiile premierului Victor Ponta privind o poziție comună a României, Bulgariei și Serbiei în cazul închiderii frontierelor, că prim-ministrul nu l-a consultat, nu a avut mandat să angajeze România și s-a „plimbat până la Sofia”.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sofia, în urma întâlnirii cu premierii bulgar și sârb, că închiderea frontierelor celor trei țări migranților, dacă Germania și Austria le vor închide pe ale lor, va fi poziția celor trei state la mini-summitul de duminică de la Bruxelles.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...