Băsescu, lui Iohannis: Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut

Băsescu, lui Iohannis: Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut
Publicat: 12/06/2018, 00:40
Actualizat: 25/03/2019, 21:31

„Domnule Președinte, poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut! Președintele Iohannis se află într-o situație extrem de dificilă, cu doar DOUĂ VARIANTE de acțiune și cu o pierdere ireversibilă pentru democrație.

Prima variantă: să respecte decizia CCR și SĂ O REVOCE pe Laura Codruța Kovesi, ceea ce îl va pune într-o situație extrem de dificilă fată de propriul electorat. A doua variantă: să nu respecte decizia CCR și să nu o revoce pe LKC, ceea ce îl descalifică pentru funcția de președinte și îl pune în față unei suspendări. Pierderea pentru democrație: problema nu este Kovesi, ci faptul că președintele nu mai poate decide cu privire la numirea și revocarea procurorilor șefi, această decizie fiind trimisă, prin ministrul Justiției, înapoi la partid, ca pe vremea lui Năstase. Este foarte interesant de văzut cum va mai putea apăra Președintele independența procurorilor pe care o clamează în toate declarațiile publice, când nominalizările vor fi făcute de Dragnea, la partid”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El a mai scris că Iohannis a ajuns în această situație din cauza incapacității „de a anticipa ferocitatea PSD de a controla justiția și toată puterea, prin comoditate, prin non-combat”, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis nu a „schițat niciun gest” la desemnarea celor trei premieri PSD – Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

„Am tras semnalul de alarmă la vremea potrivită. Președintele ar fi trebuit să-și impună punctul de vedere cu ocazia numirii pe bandă rulantă a premierilor. Poate l-au fascinat ceremoniile de instalare a noilor guverne, dar a uitat să impună cu aceste ocazii, numirea directorului civil la SIE, clarificările legate de politică externă, desemnarea ambasadorilor, desemnarea procurorilor și pană la urmă, realizarea unui document de coabitare în care să facă foarte clare atribuțiile partajate cu guvernul. Și, uite așa, un președinte ales cu peste 6 milioane de voturi, dublu față de toate voturile obținute de PSD și ALDE la un loc, este pus la colț, de o gască de politicieni incompetenți dar avizi de puterea totală în stat, iar funcția președintelui este golită de atribuțiuni. Asemenea greșeli se fac doar dacă nu cunoști PSD-ul, iar președintele Iohannis cu sigurantă îl cunoaște pentru că PSD-ul i-a fost „far călăuzitor” atunci când și-a obținut de ”, a adăugat Traian Băsescu.

În opinia fostului șef al statului, „sub augustă lentoare a Președintelui Iohannis s-a produs schimbarea arhitecturii puterii executive și golirea de conținut a funcției și a autoritătii Președintelui României, lucru extrem de dăunător pentru echilibrul de putere în stat”.

„Singură soluție pentru a mai salva ceva, pentru a nu reveni la epoca Iliescu-Năstase, este un referendum cu câteva întrebări bine gândite și bine explicate românilor. Altfel, somn ușor Domnule Președinte! Poți să dormi liniștit, nu mai ai nimic de făcut. PS – neimportant. Ca fost Președinte, am scris acest text cu amărăciune, dar și cu revoltă. Pe mine m-a costat enorm apărarea Instituției Președintelui Ales al României”, a mai scris în încheiere Traian Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului