BĂTAIE pe holurile Primăriei Capitalei. Bădulescu, către Mutu: TU AI DAT PRIMUL!

BĂTAIE pe holurile Primăriei Capitalei. Bădulescu, către Mutu: TU AI DAT PRIMUL!
Publicat: 31/01/2019, 17:08
Actualizat: 26/03/2019, 06:16

Agenții Poliției Locale au fost nevoiți să intervină pentru a potoli un scandal izbucnit pe holurile Primăriei Municipiului București, între viceprimarul AurelianBădulescuși președintele PSD București Gabriel Mutu (totodată, primar al Sectorului 6).

„Tu ai dat primul,” striga Bădulescu către Mutu, în momentul în care jurnalistul Mediafax a ajuns la fața locului.

În urma retragerii sprijinului politic pentru Bădulescu, președintele PSD București a ceruse ca pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București, să fie introdus un proiect de hotărâre care prevede destituirea acestuiadin funcția de viceprimar al Capitalei.

După ce au venit polițiștii, iar jurnaliștii au aflat de incident, cei doi protagoniști s-au retras în biroul PSD din primărie și nu au mai răspuns la telefon.

Mai târziu, primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a negat că ar fi fost altceva decât o discuție mai aprinsă, dar nu a putut explica de ce Bădulescu îl acuza că ar fi lovit primul.

„A fost o discuție mai aprinsă, nu altercație,” pretinde Mutu, care nu a vrut să dea mai multe detalii. „Să vă spună sursele, dacă luați pe surse. S-a explicat de ambele părți care este legislația și asta a fost discuția”.

Când jurnaliștii au insistat să afle de ce pomenea Bădulescu de lovituri, Mutu a afirmat: „Întrebați-l pe dânsul la ce se referă”.

Zis și făcut: iar Aurelian Bădulescu a recunoscut că s-au bătut în biroul PSD din cadrul Primăriei.

„În fața lipsei de argument juridic, în contradictoriu cu mine, pe elemente de drept și de statut, a înțeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feței, moment în care, cu siguranță a trebuit să reacționez în sensul în care mi se pare că am reacționat fără să mă temperez, în sensul în care m-am apărat. (…) Acolo a ieșit o încrâncenare, un clinci din care fiecare a înțeles ce a înțeles. Da, acesta este adevărul. Nu vreau să-l fac de râs pe domnul președinte al organizației municipale interimare pe București. Asta a făcut,” a povestit Bădulescu.

Rugat să tragă concluzia dacă a fost o bătaie, Bădulescu a răspuns: „Mai pe românește, da„.

Aflând despre declarațiile lui Bădulescu, Gabriel Mutu a ținut să precizeze că nu el a început și nici nu s-au bătut, pentru că – dacă ar fi fost așa – Bădulescu n-ar fi scăpat așa ușor.

„Dacă era să mă bat cu Bădulescu, îl vedeați tumefiat la față. Dar eu nu mă duc să mă bat cu Bădulescu, că eu nu mă pun la mintea lui. El nu știe decât să țipe și să jignească oamenii. Mi-a înjurat familia, tot neamul. Nu am cum să reproduc ce mi-a zis acolo, de față cu toți consilierii. Îmi pare rău că nu aveam apă în sticlă, să-l stropesc, să se răcorească. Nu era o sticlă plină. Dar mai crede cineva în minciunile acestui mitoman? El a ieșit cu declarații publice și a spus că el este un minicinos. El singur a recunoscut că este mincinos,” a declarat pentru Mediafax, Gabriel Mutu.

Primarul general al Capitalei confirmă că a fost ceva mai mult decât o discuție aprinsă și îi cere lui Liviu Dragnea să-l calmeze pe președintele PSD București Gabriel Mutu.

„Cât privește ședința care trebuia să înceapă la 11 și să fie în desfășurare și votate deja proiectele, așteptăm să se termine bătaia provocată de domnul Mutu.(…) Mi-a transmis Poliția Locală că domnul Mutu a ridicat vocea, și că domnul Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă și l-a împins. Bineînțeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu. Să îl trimită la treabă acolo, la Sectorul 6. Politica și administrația nu se fac cu pumnul. Dacă domnul Mutu nu a aflat, domnul Dragnea nu a aflat, poate se mai informează,” a declarat Gabriela Firea la România TV.

„Interesul e unul singur, pentru faptul că Bădulescu m-a apărat în disputa politică cu domnul Dragnea, i s-a spus că îi va fi retrasă susținerea politică. Acum se dorește decapitarea viceprimarului Bădulescu, cu forța. Nu cred că e normal, iar tot acest spectacol pe care îl oferim nu e în folosul cetățenilor. Domnul Mutu îi ține captivi pe consilierii generali ai PSD și nu le dă drumul până nu promit că vor vota susținerea înlăturării domnul Bădulescu. Îi ține sub amenințarea că vor pierde calitatea de consilier general,” atrage atenția Firea.

Miercuri seara, după ce a aflat că PSD a decis să-i retragă sprijinul politic, AurelianBădulescua mărturisit că a mințit procurorii care anchetează violențele de la protestul din 10 august 2018. Parchetul s-a autosesizat și l-a convocat luni pe viceprimar, pentru explicații.

„Am fost chemat luni la Parchet. (…) Eu nu pot să fac comentarii, ar fi subiective. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu,” anunță Bădulescu, care nu a putut confirma dacă pe 10 august existase vreun ordin ca jandarmii să intervină în forță.

„De ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am mințit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va ști adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am mințit la Parchet și mă pun la dispoziția organelor de urmărire penală cu fapte și declarații pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mințit o să declar la Parchet,” recunoștea miercuri seara viceprimarul, la Realitatea TV.

Întrebat de ce a mințit în fața procurorilor,Bădulescua replicat: „Pentru că sunt un mincinos și ca să apăr un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ștefănescu, ca să apăr democrația, ca să fie bine.”

Până la urmă, proiectul privind revocarea lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar nu a putut fi introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței CGMB, deoarece reprezentanții PSD nu au respectat procedurile de înregistrare și nu avea raport de specialitate. Proiectul propus de consilierul PSD Honorius Circa, iar președintele PSD București, Gabriel Mutu a părăsit sala după ce proiectul de revocare a lui Aurelian Bădulescu a fost amânat.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul...
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
A fost descoperită cea mai masivă gaură neagră stelară din galaxie