Anunț în CEx-ul PSD: Șerban Nicolae și-a anunțat dorința de a candida la prezidențiale / Reacția Vioricăi Dăncilă / Marian Oprișan: E un bărbat matur, puternic

Anunț în CEx-ul PSD: Șerban Nicolae și-a anunțat dorința de a candida la prezidențiale / Reacția Vioricăi Dăncilă / Marian Oprișan: E un bărbat matur, puternic
Publicat: 13/06/2019, 16:08

Referitor la prezidențiabil, Codrin Ștefănescu a anunțat că Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea sunt printre numele vehiculate în interiorul PSD. Candidatul partidului la prezidențiale va ajunge în turul doi, a precizat fostul secretar general al PSD.

De asemenea, social-democrații au decis, joi în Comitetul Executiv să organizeze Congresul pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general pe 29 iunie, au declarat surse din partid, pentru Mediafax.

Propunerea lui Paul Stănescu pentru amânarea Congresului din 29 iunie a fost respinsă de liderii PSD în reuniunea CEx de joi, au mai spus sursele citate. Totodată, niciun lider, în afară de președintele interimar al PSD nu și-a anunțat candidatura pentru șefia formațiunii la Congresul extraordinar.

De asemenea, statutul va fi modificat în aceeași zi cu Congresul, în sensul alegerii funcțiilor de conducere ale PSD prin delegați, mergându-se pe același număr de delegați care au fost la Congresul anterior, au explicat surse ale formațiunii, pentru Mediafax.

Dăncilă, despre sondarea prezidențiabilului PSD: Oricine își poate exprima dorința

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a declarat joi, după ședința CEx, că orice membru al formațiunii poate fi testat, dacă își manifestă intenția de a participa la prezidențiale. Dăncilă a spus că aceleași reguli se aplică și lui Șerban Nicolae sau Liviu Pleșoianu.

„Am vorbit despre moțiunea de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare. Vom asigura cvorumul, dar nu se va vota. A fost o decizie luată prin vot și care azi a fost discutată în CEx. Al doilea subiect pe ordinea de zi a fost Congresul. Am stabilit 4 grupuri de lucru pentru updarea programului de guvernare, pentru platforma PSD. Un grup de lucru pentru data Congresului, am stabilit datele când se vor desfășura conferințele județene și de asemenea grupul de statut care a lucrat și a venit cu propuneri în CEx. S-a discutat și despre sondajele de opinie privind candidatura la prezidențiale, epntru modul cum vom acționa în perioada următoare. A fost un CEx în care fiecare coleg a avut posibilitatea să își spună propria opinie, pentru că așa e în democrație”, a declarata Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Șerban Nicolae și-a manifestat inenția de a fi prezidențiabil, așa cum au delarat surse politice, Dăncilă a răspuns: „Aceeași abordare pe care am avut-o referitoare la Congresul PSD din 29 iunie, unde vom alege președintelee, președintele executiv și secretarul general, același principiu îl vom aplica la candidaturile pentru prezidențiale. Fiecare coleg își va exprima dorința, vom face sondaje, și cel mai bine plasat în sondaje și care va avea votul. Sigur, dacă vrea și Liviu Pleșoianu. Fiecare coleg care va dori o candidatură, va fi inclus în sondaj”.

Marian Oprișan, despre Șerban Nicolae: Are experiența necesară, e matur, e un bărbat puternic

Marian Oprișan a declarat joi, la finalul CEx al PSD, că Șerban Nicolae este un „bărbat puternic”, referindu-se la o posibilă candidatură a acestuia pentru alegerile prezidențiale. El a precizat că PSD este un „organism viu, care reacționează”, privind alegerea datei Congresului pe 29 iunie.

„Am stabilit agenda pentru Congresul din 29 iulie, am stabilit grupul de lucru pentru programul politic și componența, a stabilit grupul de lucru pentru modificarea statutului și grupul de lucru care se va ocupa de organizarea Congresului. Am stabilit agenda, începând cu Conferințele Județene Extraordinare, care vor desemna delegațiile pentru Congres și terminăm cu data de 29 iunie când avem Congres Extraordinar”, a declarat vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă au fost membri social-democrați care s-au opus datei Congresului, Marian Oprișan a răspuns: „PSD este un organism viu, care reacționează de fiecare dată. Evident că unii au avut părerea că nu trebuia făcut Congres în 29, îl voiau la toamnă, îl voiau altă dată, dar majoritatea colegilor a decis, în această situație”.

„Eu cred că Șerban (Nicolae – n.r.) este un lider al PSD care are experiența necesară, e matur, e un bărbat puternic și nu este singurul, probabil mai mulți vor intra în cursă”, a declarat Marian Oprișan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare