Structura OPACĂ de putere și CORUPȚIA, în lumina reflectoarelor. Financial Times descrie reședința lui DRAGNEA ca un monument al culturii impunității

Structura OPACĂ de putere și CORUPȚIA, în lumina reflectoarelor. Financial Times descrie reședința lui DRAGNEA ca un monument al culturii impunității
Publicat: 03/01/2019, 13:58
Actualizat: 26/03/2019, 00:50

Preluarea președinției Consiliului UE de către România, o ocazie rară pentru București să-și arate realizările și ambițiile în cadrul UE, va aduce sub lumina reflectoarelor structura opacă de putere și corupția omniprezentă din România, susține o jurnalistă pentru publicația Financial Times.

„Oricine crede că România riscă să devină o moșie a lui Liviu Dragnea, cel mai puternic politician local, poate găsi destule semne care să confirme acestă părere în orașul său de baștină, Alexandria”, afirmă jurnalista Valerie Hopkins într-un material pentru publicația menționată.

„Vila uriașă a lui Dragnea, cu un teren de tenis și piscină, se află în apropierea centrului orașului, capitala uneia din cele mai sărace regiuni din România”, continuă jurnalista.

„În condițiile sărăciei din România provincială, reședința lui Dragnea este un monument al culturii impunității”, subliniază jurnalista FT.

„Dl. Dragnea, liderul formațiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnări penale pentru fraudă electorală, însă criticii săi spun că acesta controlează Guvernul și își folosește influența imensă pentru a încerca să se protejeze pe el, dar și membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticorupție”, mai explică Valerie Hopkins.

„Luna trecută, domnul Dragnea i-a cerut din nou premierului Viorica Dancilă, considerată mâna lui dreaptă și al treilea prim-ministru de la preluarea puterii de către guvernul condus de PSD în 2017, să aducă modificări juridice controversate care ar dezincrimina corupția. „De ce sunt aceste cuvinte amnistie și grațiere considerate o blasfemie?”, a întrebat domnul Dragnea într-o ședință de partid. El le-a cerut deputaților săi să-l acuze pe președintele Klaus Iohannis, (care se opune măsurilor anti-corupție), de înaltă trădare, scrie Financial Times.

„România a preluat săptămâna aceasta președinția Consiliului UE pentru șase luni – un punct de referință pentru perioada de tranziție post-comunistă a țării și o oportunitate rară să-și arate realizările și ambițiile în cadrul UE”, se mai arată în material.

„Însă, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opacă de putere din România, clasa conducătoare măcinată de conflicte și corupția omniprezentă cele mai atente analize de când țara a aderat la Blocul comunitar, în urmă cu 12 ani”, afirmă jurnalista.

Purtătorul de cuvânt al lui Liviu Dragnea nu a răspuns solicitărilor pentru un interviu, însă susținătorii lui Dragnea afirmă că acuzațiile la adresa liderului PSD și a altor membri reprezintă persecuție politică, se mai precizează în materialul publicat de FT.

„Parcă inspirat de Viktor Orban, prim-ministrul naționalist al Ungariei, domnul Dragnea și aliații săi au răspuns criticilor prin atacarea UE, deși cele mai recente sondaje de opinie au arătat că 91% dintre români doresc să rămână parte din Blocul comunitar”, se mai arată în material.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers