Dodon și Plahotniuc CÂȘTIGĂ alegerile în Republica Moldova. Maia Sandu: Au fost cele mai NEDEMOCRATICE alegeri din istorie

Dodon și Plahotniuc CÂȘTIGĂ alegerile în Republica Moldova. Maia Sandu: Au fost cele mai NEDEMOCRATICE alegeri din istorie
Publicat: 26/02/2019, 03:35

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a clasat pe primul loc în alegerile parlamentare din Republica Moldova, fiind urmat de Partidul Democrat și de alianța electorală ACUM, potrivit rezultatelor finale anunțate luni de Comisia electorală de la Chișinău.

Partidul Socialiștilor (PSRM) a obținut un procentaj de 31,15%.

Pe locul doi Blocul electoral proeuropean ACUM, care a obținut26,84%dintre voturi. Alianța ACUM este formată din Platforma Demnitate și Adevăr, condusă deAndrei Năstaseși Partidul Acțiune și Solidaritate, condus deMaia Sandu.

Pe poziția a treia a coborât Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc, cu 23,62% dintre voturile numărate.

Pe poziția a patra se află de Partidul ȘOR (prorus), care a obținut 8,32% dintre voturi.

Au mai obținut procente semnificative Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), cu 3,83% dintre voturi , Partidul Nostru (PN), care deține momentan 2,60% dintre voturi și Partidul Liberal (PL), care a obținut 1,21% dintre voturile numărate.

Ceban (PSRM): Ne bucurăm că suntem pe primul loc

„Noi ne bucurăm foarte mult că PSRM este pe primul loc și suntem convinși că acest decalaj față de restul partidelor va fi mult mai mare decât în momentul de față,” a declarat după anunțarea primelor rezultate, a declarat Ion Ceban, care a acuzat Comisia Electorala Centrală (CEC) de manipulare, „CEC dă un rezultat al proceselor verbale procesate, nu și care este procentul exact din ceea ce avem ca număr de buletine de vot procesate. Noi primim din teren alte rezultate decât ceea ce afișează CEC. Vom aștepta rezultatele finale. Noi avem numărătoarea noastră paralelă.(…) Suntem foarte optimiști și siguri că lucrurile se vor schimba esențial când vom avea datele finale. În ceea ce privește neregulile constatate, continuăm să documentăm asupra, iar asupra legitimității acestor alegeri, ne vom expune părerea în curând.”

Plahotniuc (PDM): Nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm

„Fiecare mandat primit de Partidul Democrat (PDM) va lucra pentru cetățeni, pentru a le face viața oamenilor noștri mai bună,” a delcarat Vladimir Plahotniuc după anunțarea primelor rezultate preliminare. „Indiferent de diferențele doctrinare ale partidelor care vor fi în Parlament, politicienii din Moldova trebuie să aibă un singur scop: să facă viața oamenilor noștri mai bună. Noi nu suntem supărați pe nimeni, nu avem politicieni cu care nu acceptăm să discutăm, nu avem subiecte pe care nu vrem să le discutăm. Noi nu vom pune condiții, dar nu vom accepta nici condiționalități. Vrem să lucrăm pentru țară și să facem tot ce ne-am angajat la întâlnirile cu oamenii.”

Reprezentanții PDM nu consideră că neregulile constatate până acum ar influența rezultatele și s-au arătat mulțumiți de prezența observatorilor internaționali în secțiile de votare, precum și de modul în care s-a desfășurat votarea în Diaspora.

Maia Sandu (ACUM): Au fost cele mai nedemocratice alegeri din istoria Republicii Moldova

„Aceste alegeri nu au fost nici libere, nici corecte,” a declarat Maia Sandu, imediat după închiderea urnelor. „Au fost cele mai nedemocratice alegeri din istoria Republicii Moldova. Tot ce s-a întâmplat până la începutul campaniei electorale, în decursul campaniei electorale și în ziua de astăzi a distorsionat rezultatul acestor alegeri. Am văzut cum au fost folosite resurse inegale de către regim, de către cei trei, Plahotniuc, Dodon și ȘOR, prin mituirea alegătorilor, prin folosirea resurselor administrative, prin folosirea instituțiilor statului, prin folosirea masivă a televiziunilor finanțate cu bani furați de la noi. Am asistat la o campanie de denigrare a Opoziției prin televiziunile controlate de cei trei și, în aceste circumstanțe, noi nu am putut să ajungem la toți cetățenii, la toți alegătorii, ca să afle și punctul nostru de vedere. Din păcate, foarte muți alegători au trebuit să ia decizia pornind de la minciunile cu care au fost bombardați în toată această perioadă. Aceste alegeri nu pot fi calificate drept libere și corecte, atât timp cât votul cetățenilor a fost influențat de minciună și de informații eronate. În ziua alegerilor au continuat fraudele.

Am văzut zeci de mii de oameni aduși din Transnistria, din regiunea care nu este controlată. în regiunea care nu este controlată de organele constituționale ale Republicii Moldova și unde noi, cei din Opoziția nu am fost lăsați să facem campanie.(…) Am văzut obstrucționarea votului în Diaspora, am văzut oameni care s-au întors acasă de la secțiile de votare, pentru că nu au fost informați din timp că nu se permite votul cu pașapoarte expirate și acestor oameni li s-a luat dreptul la vot. Mai mult decât atât, CEC nu a permis să se înregistreze contestații din partea celor care nu au putut să voteze, spunând că acest lucru este posibil doar la Chișinău.(…) Este o dovadă clară că Republica Moldova se rostogolește spre o dictatură de stil putinist și regimul Plahotniuc-Dodon, cu sateliții lor, ȘOR și alții, se fac vinovați de acest proces extrem de dramatic.”

Andrei Năstase (ACUM). Au umilit un popor și l-au făcut de râs în fața lumii civilizate

„Aparent am ajuns la finalul acestei campanii infernale,” a adăugat Andrei Năstase.”Încă nu s-a terminat totul. Mai sunt încă niște ore în care în secțiile din Europa se mai votează. Se mai votează și peste Ocean. Din păcate, chiar în ziua votului, Plahotniuc, Dodon și ȘOR, dar și toți acoliții lor, ne-au arătat de ce sunt în stare. Ne-au arătat adevărata lor față și cum trebuie respectate drepturile și libertățile cetățenilor. După o campanie fără precedent de linșare a Opoziției pro-europene, cu ajutorul campaniei televiziunilor finanțate din banii furați de la oameni, după o zi în care au umilit un popor și l-au făcut de râs în fața întregii lumi civilizate, Plahotniuc va fi din nou, datorită mașinațiunilor sale politice și mafiotice, parlamentar și va încerca să se ascundă în spatele imunității.

Astăzi, desantul celor care nu doresc democrație în Republica Moldova a fost fără precedent. Mii de oameni plătiți au fost mânați de la o secție de votare la alta și organizați după evidente reguli militare, așa încât să poată vota de cât mai multe ori, în cât mai multe secții de votare. Fie că au fost aduși din Transnistria, fie că au fost purtați dintr-o localitate în alta, dintr-o regiune în alta a țării. Ne-au furat atâția și atâția ani și au decis astăzi să ne fure și votul. Într-o zi atât de importantă pentru noi toți, pentru viitorul țării. Iar acest furt realizat fără jenă în fața camerelor de luat vederi ale presei independente din Republica Moldova și a observatorilor internaționali ne-a făcut de râs ca popor și ne-a demonstrat cât de important este să scăpăm de acești indivizi. Așa arată niște alegeri libere și corecte? Niște alegeri democratice? (…) Începând din această seară, Republica Moldova se va schimba, indiferent ce vor unii sau alții.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult