Weekendul la cinema | De la un film optimist dedicat întregii familii, la un horror cu monștri și un thriller cu neveste de mafioți – VIDEO

Weekendul la cinema | De la un film optimist dedicat întregii familii, la un horror cu monștri și un thriller cu neveste de mafioți - VIDEO
Publicat: 23/08/2019, 14:18

Catalogat de cunoscuta publicație franceză Le Figaro drept „un film optimist al cărui umor este perfect adaptat unui public familial”, „Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin”, de Pierre Godeau, rulează de vineri în cinematografele românești. Raoul Taburin este un specialist în repararea bicicletelor și un adevărat expert în domeniu. Folosindu-și auzul, el poate depista orice defecțiune a unei biciclete. Dar Raoul ascunde un secret care îl bântuie: în ciuda experienței sale în mecanica bicicletelor, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. Filmul este o adaptare după benzile desenate realizate de Jean-Jacques Sempé.

Genul horror este reprezentat de „Povești de groază de spus pe întuneric/ Scary Stories to Tell in the Dark”, un lungmetraj semnat de André Øvredal. Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă. Casa familiei este acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali sau doar o invenție. În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monștrii de care se tem devin mai reali, potrivit cinemagia.ro.

Thrillerul „Bucătăria Iadului/ The Kitchen”, de Andrea Berloff, cu Tiffany Haddish, Domhnall Gleeson, Melissa McCarthy și Elisabeth Moss, este povestea a trei femei curajoase, soții de mafioți arestați de FBI, care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată în faimosul cartier american Hell”s Kitchen. Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

Amatorii de documentare pot viziona pelicula „Young Picasso”, de Phil Grabsky. Pablo Picasso este unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor – iar, până la moartea sa, în 1973, a fost și unul dintre cei mai prolifici artiști. Dar de unde a pornit totul? Cum s-a format Picasso? Întrucâtva trecută cu vederea este perioada tinereții lui Picasso, modul în care a fost crescut și ce a învățat, formarea lui, care a dus la extraordinarele reușite.Trei orașe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona și Paris. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona și Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”