Duc o viață OBIȘNUITĂ, dar sunt dedicate TRUP și SUFLET lui IISUS. Numărul VIRGINELOR CONSACRATE se află în creștere și femeile au propria asociație în SUA

Duc o viață OBIȘNUITĂ, dar sunt dedicate TRUP și SUFLET lui IISUS. Numărul VIRGINELOR CONSACRATE se află în creștere și femeile au propria asociație în SUA
Publicat: 07/12/2018, 12:36

Jessica s-a măritat cu IISUS HRISTOS. Hayes este o așa-numită „virgină consacrate”, o vocație aleasă de femeile din biserica catolică, acestea dăruindu-se ca mirese lui Dumnezeu, scrie BBC.

Chiar și în interiorul catolicismului, „virginele consacrate” nu sunt foarte cunoscute și în urmă cu 50 de ani acest gest era sancționat public de biserică.

În timpul ceremoniei de consacrare, candidata – care poartă o rochie de mireasă, face un jurământ de castitate pe viață și promite că nu va avea întreține niciodată relații sexuale și nici nu se va implica în relații romantice.

Femeia respectivă poartă un inel de nuntă – un simbol de loialitate față de Hristos. „Sunt deseori întrebată: Așadar, ești măritată?„, spune Hayes. „De obicei ofer o explicație scurtă, spun că sunt un fel de soră religioasă, că sunt dedicată complet lui Iisus, dar că trăiesc în societatea reală”.

Hayes este una dintre cele 254 de „mirese ale lui Hristos” din SUA, potrivit USACV (United States Association of Consecrated Virgins) – care au joburi obișnuite, de la asistente medicale la psihologi, contabili, femei de afaceri, pompieri etc.

În lume există cel puțin 4.000 de „virgine consacrate” ale lui Iisus, potrivit unui studiu din 2015 și Vaticanul a constatat o creștere a numărului acestora.

Spre deosebire de măicuțe, „virginele consacrate”nu trăiesc în comunități închise și nici nu poartă haine bisericești. Ele au o viață seculară, au joburi obișnuite și se întrețin singure.

Nu există un echivalent masculin în biserica catolică.

– 4.000 de „virgine consacrate” trăiesc în 78 de țări ale lumii (studiu din 2015)
– 1.220 dintre ele trăiesc în Franța și Italia, țările cu cel mai mare număr de „virgine consacrate”
– SUA, Mexic, România, Polonia, Spania, Germania și Argentina înregistrează un număr mare de asemenea femei
– Numărul „virginelor consacrate” va ajunge la 5.000 până în 2020

„Am fost profesoară timp de 18 ani și am predat la același liceu la care am învățat”, spune Hayes, care locuiește în Fort Wayne, Indiana, SUA.

„Înainte de consacrare mi-am dat seama că nu împărtășesc vocația măicuțelor, nu pot trăi într-o congregație religioasă”, explică femeia.

În timpul liber, Hayes se roagă și se căiește. Aceasta discută cu un episcop și are întâlniri frecvente cu consilierul ei spiritual. În trecut, femeia a avut relații romantice, dar acestea nu au făcut-o să se simtă împlinită.

Virginele au făcut parte din cele mai vechi timpuri din biserică și multe au murit ca martire. Printre ele s-a numărat Agnes din Roma, care a fost ucisă pentru devotamentul ei față de castitatea religioasă.

Practica a suferit un declin în evul mediu, dar a fost revigorată în 1971, cu Ordo consecrationis virginum, un document prin care Vaticanul recunoaște virginitatea perpetuă ca un gest voluntar în cadrul bisericii.

Hayes spune că nu s-a gândit să devină „virgină consacrată”, până când s-a întâlnit cu un consilier spiritual, care i-a adresat „întrebările corecte„.

A luat decizie în 2013 și ceremonia de dedicare a avut loc doi ani mai târziu, la vârsta de 36 de ani. Anul trecut, Vaticanul a prezentat un nou regulament, care a generat controverse în rândul „virginelor consacrate”.

Se punea problema dacă femeile care alegeau vocația respectivă trebuiau să rămână virgine până la ceremonia de consacrare. Spre deosebire de măicuțe, care au depus jurământul de celibat în ziua în care intră în ordinul religios, în cazul mireselor lui Iisus, clericii se așteaptă ca ele să fie virgine dintotdeauna.

În controversata secțiune 88 din document, Vaticanul a precizat că „păstrarea corpului într-o continență perfectă sau practicarea virtuții castității într-un mod exemplar” sunt importante, dar nu „esențiale” pentru ceremonie.

Cu alte cuvinte, nu mai este necesar ca mireasa lui Iisus să fie virgină. Asociația Virginelor Consacrate USACV, din care face parte și Hayes, a declarat că aceste reguli sunt „dezamăgitoare”. „E șocant să auzi că mama biserică nu mai consideră că virginitatea fizică este importantă, o condiție-cheie pentru consacrarea la o viață de virginitate”, scriu femeile din organizație.

foto: youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația