2771 vizualizări 12 iun 2019

David Berg i-a convins pe adepţi că sfârşitul lumii se apropie şi că singurul mod în care îl pot găsit pe Dunezeu este sexul iar „moartea este ultimul orgasm”.

Femeile trebuiau să fie oricând disponibile pentru plăcerile bărbaţilor, iar fetiţele erau puse într-un program rotativ de activităţi sexuale zilnice începând cu vârsta de 12 ani şi băieţii erau abuzaţi începând cu vârsta de 4 ani.

Chiar şi fiul adoptiv al lui David, Ricky Rodriguez, a fost crescut de un grup de dădace care îl abuzau „aproape de la naştere”.

Copiii erau bătuţi, înfometaţi şi puşi să facă mişcare până când leşinau în închisori

Acum, în noul documentar făcut de Discovery, Christina Babin şi Jemima Farris, supravieţuitoare ale cultului, îşi spune povestea îngrozitoare despre ororile prin care au trecut crescând în cadrul cultului „Copii lui Dumnezeu”.

„Eram puse într-un program pentru sex”

Mama Christinei, Elizabeth, s-a alăturat cultului când avea doar 21 de ani, fapt întâmplat în perioada tumultoasă a anilor 60, a revoluţiei sexuale, în care mulţi se îndepărtau de biserica catolică. Tatăl acesteia nu a vrut să se alăture grupului, dar membrii cultului au luat-o pe Christina cu forţa.
În cadrul comunităţii din Colorado, copiii erau învăţaţi să fie devotaţi în totalitate lui David Berg, pe care îl numeau „Tata David”, şi să creadă că din acel moment toţi adulţii din comunitate erau părinţii lor.

Copiii nu aveau voie să meargă la şcoală, în schimb, David Berg îi învăţa despre sex.

„Te trezeai dimineaţa şi ascultai cuvintele tatălui David. Când te pregăteai de culcare cineva îţi citea scrierile lui”, mărturiseşte Christina.

Jemima, care a fost născută în cadrul cultului, în 1972, după ce mama ei încercase să scape de partener, povesteşte că: „Toate aspectele vieţii tale erau controlate şi monitorizate, până la câte bucăţi de hârtie igienică foloseşti”.

Abuzul sexual

David Berg, tatăl a patru copii care fusese expulzat din cadrul bisericii obişnuite, era obsedat de sex şi le spunea adepţilor că: „Diavolul urăşte sexul. Dumnezeu îl iubeşte”.

Femeile, căsătorite sau fără partener, trebuiau să îşi împartă corpul cu orice bărbat care le voia şi le era interzis să folosească mijloace contraceptive.

Însă cele care erau foarte atractive erau considerate „momeală pentru flirt” (or. en. „Flirty Fishes”) şi trebuiau să îi seducă pe bărbaţii bogaţi pentru a obţine fonduri.

Iniţial, sexul era limitat doar în rândul adulţilor, dar după naşterea fiului adoptiv al lui Davigd Berg, Ricky Rodriquez, în 1975, cultul a luat o întorsătură şi mai întunecoasă.

Ricky, fiul unei iubite de-a lui David Berg, Karen Zerby, urma să devină „porcul de guineea”, adică un cobai, pentru experimentele sexuale şi, încă de la naşterea acestuia, tatăl lui l-a înconjurat cu o echipă de dădace care erau instruite să îl „introducă în sex”.

În 1982, când avea 7 ani, modul lui de creştere îngrozitor a fost ilustrat într-o carte numită „Povestea lui Davidito” (or. en. „The Story of Davidito”), care includea fotografii cu abuzurile sexuale la care era supus şi era distribuită în toate comunităţile cultului de pe întreg globul.

Violat în „numele lui Dumnezeu”

Nu după mult timp, un „edict” a fost dat de către David Berg numit „Legea Dragostei” (or. en. „Law of Love”).

„Scrisoarea lui David Berg spunea că oricine putea face sex cu oricine indiferent de vârstă”, îşi aminteşte Christina. „Eram la întâlnire înconjurată de ceilalţi care o citeau şi ştiam ce înseamnă asta. Era timpul ca şi noi, copiii, să luăm parte la asta”, a continuat supravieţuitoarea.

Jemima avea 12 ani când  fost forţată să se culce cu bărbaţi.

„Trebuia să fii disponibilă pentru bărbaţi pentru sex. Ne învăţau că este un privilegiu. Eram puse într-un program de împărţire, care reprezenta o rotaţie a mai multor bărbaţi. Nu puteai spune nu. Dacă spuneai nu, te puneau în mod special cu oamenii cu care nu voiai să fii”, mărturiseşte Jemima.

„Pălmuiţi în public şi obligaţi să exerseze până la epuizare”

Cultul avea şi închisori în mai multe state - Japonia, Thailanda şi Filipine, destinate adolescenţilor „relebeli”, care erau închişi singuri într-o cameră timp de câteva săptămâni, înfometaţi şi bătuţi până îşi mărturiseau „păcatele”.

În cadrul acestor închisori erau bătuţi la fund cu o bucată de lemn, în public, şi obligaţi să exerseze într-un soare arzător până la epuizare.

Christina a fost trimisă în Filipine împreună cu fratele ei care fusese pus la carceră timp de două luni pentru „gânduri impure”.

Aceasta povesteşte că de fapt fratele ei nu făcuse nimic şi chiar era un aevărat adept al cultului.

Femeia a reuşit să scape când avea vârsta de 19 ani, după ce a întâlnit un bărbat, care era pe cale să adere la cult, şi căsătorindu-se cu acesta.

Dar Jemima a reuşit să facă acest lucru abia la 27 de ani. Aceasta mărturiseşte cum erau îndoctrinaţi că oricine pleca se transforma într-o prostituată sau o dependentă de droguri. Totuşi, ea a fost dată afară din cult în 2000 pentru consum de droguri, şi, într-adevăr, ulterior a devenit dependentă. Însă, în prezent, a scăpat de dependenţă şi consideră că şi-a iertat abuzatorii spunând că: „Încerc să nu îi învinovăţesc. În realitate, toţi eram victime”.

Dădaca abuzivă înjughiată de „Prinţ”

În mod tragic, nu toţi au supravieţuit pentru a-şi spune povestea. River Phoenix, a cărui familie a părăsit cultul când acesta avea 7 ani, a devenit un actor celebrat.

Dar amintirile din timpul vieţii petrecute în cadrul cultului l-au urmat întreaga viaţă. Acesta a mărturisit pentru Details Magazine că a făcut pentru prima dată sex la vârsta de 4 ani, dar că a încercat să  „şteargă” amintirea respectivă. De asemenea, bărbatul a mărturisit entru Esquire că: „Erau dezgustători, distrugeau vieţile oamenilor”.

La vârsta de 23 de ani, River Phoenix, în 1993, a murit din cauza unei supradoze, în apropierea clubului Viper Room din Los Angeles.

După moartea lui David Kerb în 1994, Karen Zerby a preluat conducerea cultului şi Ricky a părăsit cultul pentru a fi electrician în Tucson.

Însă, traumatizat de abuzurile suferite, şi-a pregătit răzbunarea.

În ianuarie 2005, a urmărit-o pe Angela Smith, una dintre dădacele care îl abuzaseră când era mic, şi a înjughiat-o mortal în apartamentul ei.

Ulterior, Ricky a condus până în California unde s-a sinucis prin împuşcare în propria maşină, dar lăsând în urmă o înregistrare în care spunea că i-a răzbunat pe copiii precum el şi surorile.

„E nevoia asta pe care o am. Nu este o dorinţă. E o nevoie de răzbunare. E o nevoie de dreptate pentru că nu pot continua aşa”, spune acesta în înregistrare.

Chiar dacă numărul membrilor a scăzut la 1.700 şi este cunoscut drept „Familia Internaţuională” (or. en. „Family International”), cultul continuă să existe sub conducerea lui Karen Zerby. Se pare că nu mai sunt adepţii sexului cu copii şi a pedepselor corporale.

Documentarul despre cult va fi difuzat de Discovery joi, relatează The Sun. 

Foto: Captură YouTube

 

Citește și: