no author
Laura Cojocaru
440 vizualizări 8 feb 2019

De când era mic, David Aguilar a fost pasionat de Lego. Toată copilăria a construit maşini, avioane, elicoptere şi în cele din urmă, când avea 9 ani, o proteză pentru braţ. Aguilar s-a născut fără antebraţul drept, din cauza unei malformaţii genetice rare. În timp ce ceilalţi copii, pur şi simplu construiau figurine din piesele lego, David şi-a proiectat propriul braţ protetic, având un mecanism rudimentar, dar funcţional, scrie Reuters.

„Când eram mic, eram foarte nervos când îi vedeam pe ceilalţi copii, pentru că eu eram diferit, dar nu am încetat să cred în visurile mele. Mi-am droit să mă văd în oglindă aşa cum erau ceilalţi copii: cu două mâini”, povesteşte David.

David Aguilar este în prezent student la facultatea de bioinginerie din Barcelona şi a reuşit să-şi construiască patru braţuri protetice. La 18 ani, tânărul a construit un braţ robotizat, pe baza unui motor electric şi a postat un clip video pe YouTube, pentru a arăta cum funcţionează.

 

Primul braţ pe care l-a construit David are un mecanism simplu, fiind format din două coarde care se strâng. 

„Primul braţ protetic, se numeşte MK1, pentru că arată ca braţul lui Iron Man, este mecanic. Îl pot mişca, este un mecanism foarte uşor, are două coarde care se strâng când îndoi braţul, este cel mai simplu pe care l-am construit”, declară David Aguilar.


Favored toy turned prosthetic arm, bioengineering student David Aguilar of Universitat Internacional de Catalunya in Spain has built himself a robotic prosthetic arm using Lego pieces after being born without a right forearm due to a rare genetic condition. pic.twitter.com/apalTLrXtz

— Whatz Up (@Whatz_Up_) February 7, 2019

 

David îşi propune ca după ce termină facultatea să construiască proteze pentru cei care au nevoie. 

„Visul meu este să termin facultatea şi aş vrea să mă duc undeva unde sa fac proteze pentru oamenii care nu îşi permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar gratuite, pentru a-i face să simtă că sunt oameni normali”, spune David Aguilar.

David Aguilar builds himself a functional prosthetic using Lego pieces after being born without a right forearm. The teenager from Spain was born with a rare genetic condition pic.twitter.com/43Rwwlt4YH

— TRT World (@trtworld) February 7, 2019

 

Citește și: