Filmele cu SUPEREROI au dominat topul ÎNCASĂRILOR. Un film ROMÂNESC a întrecut toate așteptările

Filmele cu SUPEREROI au dominat topul ÎNCASĂRILOR. Un film ROMÂNESC a întrecut toate așteptările
Publicat: 26/12/2018, 14:28

Pelicula „Venom„, de Ruben Fleischer, lansată la începutul lui octombrie,a strâns 10.029.468 de lei și nu a avut nevoie decât de zece săptămâni ca să ajungă filmul care a adunat cei mai mulți bani în cinematografele românești anul acesta.

Istoria jurnalistului posedat de extraterestrul cu superputeri, interpretat de Tom Hardy, a reușit să depășească drama SF „Răzbunătorii: Războiul Infinitului/ Avengers: Infinity War„, de Anthony și Joe Russo. Povestea care s-a terminat cu supereroii în corzi a totalizat 9.983.888 de lei după 12 săptămâni petrecute în cinematografele din România, potrivit datelor oferite de cinemagia.ro.

Tot 12 săptămâni a petrecut pe marile ecrane Pantera neagră/ Black Panther, de Ryan Coogler, iar povestea regatului african superior tehnologic întregii lumi a scos 7.584.038 de lei din buzunarele românilor.

Surprinzător, printre filmele cu supereroi de pe primele locuri s-a strecurat „Cincizeci de umbre descătușate/ Fifty Shades Freed„, continuarea ecranizării sau ecranizarea continuării poveștii de succes cu Christian Grey și Anastasia Steele, în mijlocul obraznicelor chinuri ale dragostei, care au umblat cu cravașa după dușmani și prieteni cam de 7.299.098 de lei pe ecranele românești.

Locul cinci este ocupat de Bohemian Rhapsody, de Bryan Singer și Dexter Fletcher, care a avut încasări totale de 7.180.424 de lei. Producția a devenit, în decembrie, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie la nivel mondial, după ce a depășit pragul de 600 de milioane de dolari, la mai puțin de două luni de la lansare. Producția care urmărește cariera trupei britanice Queen a fost lansată pe 18 octombrie, având parte de cronici amestecate, dar a fost lăudată interpretarea lui Rami Malek, în rolul lui Freddie Mercury. Recordul anterior era deținut de biografia trupei N.W.A. – care i-a avut ca membri și pe Dr. Dre și Ice Cube -,”Straight Outta Compton”, care adunase 161 de milioane de dolari la scurt timp după lansarea din 2015.

Top 10 este completat de „Deadpool 2”, filmul în care Brad Pitt, se spune, a jucat pentru o cafea, care a strâns 7.075.184 de lei, animația „Hotel Transilvania 3: Monștrii în Vacanță/ Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation” (7.032.003 lei), filmul de groază„Călugărița: Misterul de la mănăstire/ The Nun”(6.078.556 de lei), „Misiune: Imposibilă. Declinul/ Mission: Impossible – Fallout” (5.377.800 de lei) și „Jurassic World: Un regat în ruină/ Jurassic World: Fallen Kingdom” (5.283.694 de lei).

Ilie Moromete i-a luat fața lui Han Solo

Dintre filmele românești, Moromeții 2 a dominat piața autohtonă. Cu 1.014.189 de lei adunați în weekendul de lansare oficială, noua producție semnată de Stere Gulea a fost filmul românesc cu cel mai bun debut anul acesta. În acel moment, pelicula deja petrecuse în jur de o lună în proiecții speciale organizate în țară.

Moromete, interpretat de Horațiu Mălăele, a adunat 2.268.421 de lei, aterizând pe locul 33 în topul general al filmelor lansate anul acesta în cinematografele românești, chiar înaintea producției „Solo: O poveste Star Wars/ Solo: A Star Wars Story” (2.224.302 lei).

Interesant este că singurele filme românești care au trecut de pragul de încasări de un milion de lei sunt o dramă istorică (continuarea ecranizării după Marin Preda) și un documentar, adică cel care se situează pe poziția a doua în topul producțiilor autohtone lansate în 2018 – „România neîmblânzită„, cu 1.157.400 de lei (pe locul 67, în clasamentul general).

Cele două filme sunt singurele producții autohtone care au depășit nu doar un milion de lei încasați, ci și pragul de 500.000 de lei.

Comediile „Pup-o, mă!” (locul al treilea, 379.515,89 de lei) și „Povestea unui pierde-vară” (233.100 de lei) arată că nici umorul nu mai este un gen ]n care filmul rom\nesc s[ mai exceleze.

Cam același lucru se poate spune despre prima peliculă motivațională autohtonă, „Coborâm la prima„, în regia lui Tedy Necula, care ocupă locul al cincilea, cu 220.463 de lei.

Vânătorul de spirite/ The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter„, thrillerul lui Dragoș Buliga cu Armand Assante, Răzvan Vasilescu și Raluca Aprodu, a încheiat campania de exorcizări de primăvară cu 159.975 de lei și ocupă poziția a șasea.

Chiar dacă părea o poveste montată pentru public, și debutul regizoral al lui Vlad Zamfirescu,„Secretul fericirii”, încheie anul cu încasări cu doar 139.695 de lei, ocupând poziția a șaptea.

Între primele zece pelicule românești din punctul de vedere al încasărilor în 2018, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude, recompensat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary, este ultima peliculă românească despre care se poate spune că a încheiat anul cu peste 100.000 de lei.

Topul 10 al filmelor românești cu cele mai mari încasări în 2018 se încheie cu sumele adunate de „Soldații. Poveste din Ferentari” (91.963 de lei) și „Charleston” (82.482 de lei ).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia