Trăiește o experiență de NEUITAT! Top 10 cele mai vizitate ORAȘE din lume în 2018

Trăiește o experiență de NEUITAT! Top 10 cele mai vizitate ORAȘE din lume în 2018
Publicat: 20/10/2018, 09:06

Anul acesta, Global Destination Cities Index a inclus în clasament 162 orașe din întreaga lume.

În realizarea topului s-au luat în calcul mai multe criterii, printre care numărul vizitatorilor, numărul de zile petrecute în destinația respectivă, datele privind cheltuielile de călătorie și suvenirurile cumpărate de turiști. Ca un bonus, Indicele face și previziuni despre orașele pe care turiștii le vor vizita în 2019, informează Business Insider.

Iată care sunt cele zece orașe pe care trebuie să le vizitezi:

10. Antalya, Turcia

Antalya a fost vizitat de peste 11 milioane de turiști străini în 2018, oferind un mixt perfect de plaje relaxante și cultură turcă autentică.

Puteți petrece ore întregi navigând în labirintul străzilor pietruite din orașul vechi. Să nu pierdeți vechile relicve, cum ar fi Poarta lui Hadrian, Cetatea Romană, Moscheea lui Tekeli Mehmet Pașa șiMuzeul Etnografic din Antalya.

9. Tokyo, Japonia

Tokyo este orașul care uimește prin faptul că structura sa este deo complexitate nemaiîntâlnită. Lacuri, râuri, baraje, ferme, insule îndepărtate, parcuri naționale, zgârie-nori, toate aceste elemente se regăsesc în Tokyo și împreună formeazăunul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. În 2018, 12,12 milioane de turiști au vizitat capitala Japoniei.

Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratați se numără: Templele de la Asakusa, unde zona este dominată de atmosfera tradițional-japoneză, fiind poatecel mai bun loc unde poți cunoaște câte ceva din cultura și istoria poporului; Grădinile Palatului Imperial cu numeroasele grădini, cât și reședințele private ale familiei imperiale. Dacă vrei liniște, Sanctuarul Meiji va fi pe placul tău, fiind înconjurat de o pădure luxuriantă, care este, de asemenea, cel mai bun loc pentru relaxare din oraș.

8. Istanbul, Turcia

Istanbuleste, fără doar și poate, un oraș al contrastelor. Fosta capitală a Imperiului Bizantin își surprinde de fiecare dată turiștii atât prin istoria sa, cât și prin arhitectura clădirilor și spiritul său autentic și oriental. 12,8 milioane de turiști au ajuns în Istanbul anul acesta.

Înainte să plecați, trebuie să vedeți:Hagia SophiasauBiserica Sfintei Înțelepciuni, una dintre cele mai mari construcții religioase din lume;Palatul Topkapi, un mozaic de palate, curți, pavilioane și grădini, toate culminând cu terasele de unde se pot admira laolaltă Marea Marmara,Cornul de Aur,Bosforulși Insulele Principilor.

7. Kuala Lumpur, Malaysia

În Kuala Lumpur impresionează amalgamul de vechi și nou, infrastructura dezvoltată, zumzetul străzii și gălăgia din unele zone. 13,53 de milioane de turiști au vizitat orașul colorat și plin de viață.

Turnurile Petronaste vor lăsa cu gura deschidă și te vor face să vrei să faci oplimbare la înălțime pe Sky bridge. Dacă îți este foame, să nu ratezi Jalan Alor, o stradă foarte faimoasă pentru mâncare, o explozie de culoare, nu este alta la fel în oraș, poate doar în China Town, dar nu atât de multă efervescență culinară într-un singur loc.

6. New York City, Statele Unite

Orașul nu mai are nevoie de nici o prezentare, dar să vă dăm câteva ponturi.Empire State Buildingeste cea mai înaltă clădire din New York și cu siguranță peisajul te va lăsa fără cuvinte. Nu puteam să nu menționăm tocmai unul dintre cele mai importante simboluri ale Statelor Unite, Statuia Libertății.

Times Squareeste impresionant atât ziua, cât și noaptea. Te poți poza printre panourile publicitare din centrul New York-ului și nu uita să te urci în vârful treptelor care au fost amplasate în Times Square special pentru turiștii care vor să facă poze.

În 2018, orașul a fost vizitat de 13,67 de milioane de turiști.

5. Singapore cu 14,47 de milioane de turiști străini

Singapore este un oraș-stat cu o atmosferă relaxantă și oameni prietenoși.O vizită la două dintre cele mai faimoase grădini din Singapore, Grădina Botanică și parcul care poartă numele de Gardens by the Bay trebuie să se afle pe lista oricărui turist.

Dacă ești cinefil sau călătorești cu copiii, atunci trebuie neaparat să-ți rezervi o zi din vacanța din Singapore pentru a vizitaUniversal Studios.

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Va fi o vreme caldă indiferent de ce anotimp alegeți să vizitați Dubai, capitala strălucitoare a Emiratelor Arabe Unite. Vă recomandăm să vizitați orașul în octombrie, când mercurul scade sub trei cifre, dar cu câteva luni înainte ca orașul să fie împânzit de turiștii care vin în timpul sezonului „rece”. Orașul a fost vizitat de 16,66 milioane de turiști.

Dacă v-ați hotărât să alegeți Dubai, trebuie neaparat să vizitați Burj Khalifa, Dubai Mall, Palm Jumeirah, Dubai Creek și Burj Al-Arab.

3. Paris, Franța

Paris, orașul romantismului, al artei și al bunului gust, își întâmpină an de an zecile de milioane de turiști din lumea întreagă cu o serie de obiective turistice de excepție. Apropo, anul acesta orașul a fost vizitat de 17,95 de milioane de persoane.

Turnul Eiffeleste cel mai important obiectiv turistic din întregul Paris și cel mai renumit.Muzeul Luvrueste un altobiectiv turistic de excepție al Parisului.Odată reședință a regilor Franței, palatul găzduiește acum lucrări de artă excepționale, aparținând culturilor din întreaga lume, din perioade diferite. Trebuie să reamintim Catedrala Notre – Dame,bulevardul Champs-Élysées și Arcul de Triumf.

2. Londra, Marea Britanie

Londra este una dintre capitalele istorice ce abundă în obiective turistice. Orașul merită vizitat în orice perioadă a anului deoarece este plin de istorie și de atracții turistice. Amintim doar câteva: London Eye, faimosul Big Ben, Turnul Londrei, Palatul Buckingham (reședința reginei Elisabeta a II a), Tower Bridge, Parlamentul și Trafalgar Square.

Să nu pleci din Londra până nu mănânci un mic dejun englezesc. Peste 20 de milioane de oameni au vizitat capitala Marii Britanii în 2018.

1. Bangkok, Thailanda – vizitat de 21,98 de milioane de turiști

Bangkok a fost desemnat pentru al treilea an consecutiv cel mai vizitat oraș din lume. Buna poziționare în clasament se datorează mixului perfect dintre siturile istorice și zonele moderne ale orașului: hotelurile si restaurantele luxoase, pe de o parte, și străzile unde localnicii având bucate pregătite după rețete locale.

Pe următoarele poziții s-au clasat: Seul, Coreea de Sud (locul 11), Phuket, Thailanda (locul 12), Makkah, Arabia Saudită (locul 13), Pattaya, Thailanda (14), Palma de Mallorca, Spania (15), Milano, Italia (16), Hong Kong (17), Barcelona, Spania (18), Osaka, Japonia (19), Bali, Indonezia (20).

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția