no author
Florin Jinga
262 vizualizări 13 mar 2019

Tânăra şi iubitul ei erau în zona Piaţa Unirii din Bucureşti, atunci când iubitul ei „a aruncat chiştocul pe jos şi am purces unde aveam treabă”.

Bărbatul a fost oprit de oamenii legii. Acesta le-a cerut să îi arate un coş de gunoi în zonă şi i-a întrebat dacă a fost amendată fiecare persoană care a aruncat pe jos. Femeia spune că în zonă era un „covor” de chiştoace.

Poliţiştii l-au amendat pe tânăr pentru gestul său, aşa cum arată Ivanna Ravac pe Facebook: „Domnii s-au enervat că boyfriendul „le-a răspuns” (!) şi i-au dat amendă. 2000 de lei”.

Tânăra susţine că amenda este prea mare şi disproporţionată faţă de gestul făcut de iubitul ei: „2000 de lei e salariul minim pe economie. E chiria pe o lună la un apartament de patru camere. Şi ăla a fost un chiştoc, nu un car de bălegar”.

Tânăra a cerut şi un sfat despre cum ar trebui să procedeze în această situaţie, după ce iubitul ei a primit acasă amenda.

Peste 1.000 de persoane au distribuit postarea tinerei, care a devenit virala pe internet.

Totodată, părerile internauţilor au fost împărţite. Unii îi dau dreptate tinerei, alţii sunt de părere că numai în acest fel pot fi convinşi românii să nu mai arunce pe jos.

Un utilizator face haz de necazul fetei: „Sunt jurist, dar te-aş putea ajuta şi dacă nu aş fi, e super simplu ce ai de făcut: plăteşti amenda, plângi de toţi banii (da ştiu, sunt mulţi, să vezi pe afară cât e o amendă) şi după înveţi obligat forţat să nu mai arunci pe jos (cică se cheamă "civilizaţie"). Faptul că nu sunt destule coşuri de gunoi nu e o scuză, dar personal te îndrum să mai incerci de câteva ori cu motivul ăsta (după câteva salarii date pe amenzi tot înveţi până la urmă). Bravo celor care v-au dat amenda”.

Un altul scrie: „Aş vrea să facă asta şi în cartierele mai “sărmane”, nu doar la Unirii. Că la câte sticle, chiştoace sunt pe lângă blocul meu, ar face avere ANAF-ul. De voi nu îmi e milă”.

Foto: Hepta

 

Citește și: