188 vizualizări 17 iul 2009

„Domnule Boureanu, nu-ţi merita numele!” Cu această „somaţie” a debutat, joi seară, disputa extrem de agresivă dintre colegii de guvernare Cristian Boureanu şi Adrian Păunescu. Agasat, fiecare, de faptul că nu are suficient timp de a se exprima în cadrul talk show-ului, tocmai din cauza celuilalt, cei doi au transformat dezbaterea de idei într-un concurs de jigniri.

Celebru pentru tiradele sale, senatorul PSD a considerat inacceptabil faptul că mai tânărul confrate pedelist nu-i permite să vorbească suficient. „Ce neruşinat!”, a concluzionat Păunescu, care le-a reproşat moderatorilor că îl silesc să apară în acelaşi program cu “oameni care nu ştiu să facă bine acordul”. „Nu vreau să fiu la îndemâna unor analfabeţI obraznici!”, a fost verdictul dur al poetului parlamentar.

Replica lui Boureanu a venit pe cât de prompt, pe atât de violent: l-a catalogat pe PSD-ist drept „o relicvă împuţită şi comunistă”, generând o reacţie la fel de jenantă: „Împuţită e mama dumitale, domnule!”.

Cristian Boureanu n-a acceptat ca lucrurile să se încheie astfel, continuând cu insultele: „Câte funduri aţi lins la Partidul Comunist şi-mi daţi mie lecţii de moralitate…” În vreme ce intervenţiile repetate ale moderatorilor Adrian Ursu şi Oana Stancu n-au putut întrerupe conflictul, doar pauza de publicitate i-a putut pune punct.

Boureanu este „recidivist” la capitolul certuri televizate. După „nevinovatul” apelativ „domnişorică”, adresat de curând deputatei Alina Gorghiu, şi trimiterile la „amanţi”, cu care a ameninţat-o pe aceeaşi tânără PNL-istă, l-a luat în vizor şi pe PSD-istul Nicu Bănicioiu: „Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost”.

Boureanu a avut o dispută recentă şi cu interpretul Florin Chilian. Invitat într-o emisiune la Realitatea TV, politicianul l-a sfătuit pe artist, înainte de intrarea în emisie, să nu pună o anumită întrebare referitor la cazul Ridzi, căci altfel îl va acuza că este homosexual. Chilian a fost cel care a dezvăluit pe post întâmplarea, iar disputa creată între cei doi a încetat la intervenţia moderatoarei. „Este o modalitate de a pune presiune pe ceilalţi, practicată de domnul Boureanu, explică Chilian ieşirile din ultima vreme ale politicianului. Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat cu el, probabil a rămas cu sechele în urma operaţiei pe care am înţeles că a suferit-o. Cred că are o problemă, de la apelativul „domnişorică”, adresat deputatei Alina Gorghiu, la „porc împuţit”, adresat lui Adrian Păunescu. Omul acesta nu ar trebui să existe pe plan social în România, să nu mai fie invitat la emisiuni”, spune Chilian. Muzicianul propune şi o soluţie: “Ar trebui integrat într-un alt regn, nu uman”. Din păcate, conchide artistul, Boureanu nu este singurul care are „astfel de ieşiri”: „Ele ţin de profunde nemulţumiri interioare, dar există o instituţie unde pot fi rezolvate - cea a psihiatrului”.

Citește și: