Premiile Emmy 2019. Producțiile HBO au dominat premiile Emmy 2019, rivalii de la Netflix și Amazon completând podiumul

Premiile Emmy 2019. Producțiile HBO au dominat premiile Emmy 2019, rivalii de la Netflix și Amazon completând podiumul
Publicat: 23/09/2019, 08:48

Producțiile HBO au dominat premiile Emmy 2019, rivalii de la Netflix și Amazon completând podiumul

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotație, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC și FOX. Evenimentul de anul acesta a fost transmis de FOX.

Producțiile rețelei HBO și-au adjudecat duminică nu mai puțin de nouă trofee. În acest fel, postul a totalizat nu mai puțin de 34 de premii Emmy pentru 2019, luînd în considerare și trofeele acordate la ceremoniile organizate anterior în timpul anului (Daytime și Creative Arts). Amazon a tras linie duminică după 7 trofee, totalizând astfel 15 trofee, iar Netflix, cu numai patru premii câștigate duminică, rezistă în cursa în care anul trecut a fost la egalitate cu HBO, reușind să totalizeze nu mai puțin de 27 de trofee Emmy în acest an, arată L.A. Times.

În ceea ce privește serialele, competiția a fost dominată de ultimul sezon din „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, care și-a adjudecat în total 12 trofee, urmat de docudrama „Chernobyl/ Cernobîl”, cu zece premii, și comedia „The Marvelous Mrs. Maisel”, cu 8 distincții, notează, Hollywood Reporter.

Serialul „Game of Thrones/Urzeala Tronurilor” a primit duminică la Los Angeles premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun serial dramă, acesta fiind cel de-al patrulea premiu din această categorie câștigat de serialul american.

Celelalte producții nominalizate pentru acest premiu au fost „Better Call Saul”, „Bodyguard”, „Killing Eve”, „Ozark”, „Pose”, „Succession” și „This is Us”.

„Fleabag” a câștigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, devansând seriale precum „Barry”, „The Good Place”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Russian Doll”, „Schitt’s Creek” și „Veep”.

„Cernobîl” a câștigat premiul pentru cea mai bună miniserie, în timp ce premiul pentru cel mai bun film de televiziune i-a revenit producției „Black Mirror: Bandersnatch”.

Cel mai bun talk show a fost desemnat pentru a patra oară la rând „Last Week Tonight with John Oliver”, iar „Saturday Night Live” a primit premiul pentru cel mai bun serial de scheciuri.

Marele câștigător a Galei Premiilor Primetime Emmy 2019 a fost serialul „Fleabag”, cu patru premii din șase nominalizări.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie i-a revenit lui Phoebe Waller-Bridge, pentru Fleabag. De asemenea, Waller-Bridge a câștigat și premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, pentru aceeași producție. Regizorul „Fleabag”, Harry Bradbeer, a câștigat și premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial de comedie.

Actorul american Billy Porter a primit duminică premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramă, pentru rolul său din serialul Pose. Ceilalți actori nominalizați pentru acest premiu au fost Jason Bateman („Ozark”), Sterling K. Brown („This is Us”), Kit Harington („Game of Thrones”), Bob Odenkirk („Better Call Saul”) și Milo Ventimiglia („This is Us”).

Premiul pentru cel mai bun rol feminin într-un serial dramă a fost câștigat de actrița britanică Jodie Comer pentru rolul său din Killing Eve. Ea a concurat pentru această distincție cu Emilia Clarke („Game of Thrones”), Viola Davis („How to Get Away with Murder”), Laura Linney („Ozark”), Mandy Moore („This is Us”), Sandra Oh („Killing Eve”) și Robin Wright („House of Cards”).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie a fost adjudecat de Bill Hader, pentru rolul său din „Barry”, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriță principală într-un serial de comedie a fost câștigat de Phoebe Waller-Bridge pentru „Fleabag”.

Jharrel Jerome a câștigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin într-o miniserie, pentru „When They See Us”, în timp ce premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie a fost câștigat de Michelle Williams, pentru rolul său din „Fosse/Verdon”.

Sezonul 11 din „RuPaul’s Drag Race”, produs de VH1, a câștigat pentru al doilea an la rând premiul pentru cel mai bun program reality.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în miniserie sau film TV i-a revenit Patriciei Arquette pentru „The Act”.

Cel mai bun regizor al unei miniserii TV a fost numit Johan Renck pentru „Cernobîl”.

Cel mai bun rol secundar masculin într-un serial de comedie i-a revenit lui Tony Shalhoub pentru producția „The Marvelous Mrs. Maisel” în timp ce premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial de comedie i-a revenit lui Alex Borstein, pentru rolul din același serial.

Ben Whishaw a câștigat premiul pentru cel mai bun rol masculin într-o miniserie, pentru rolul său din „A Very English Scandal”.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unei miniserii i-a revenit lui Craig Mazin pentru „Cernobîl”.

Pentru al doilea an consecutiv, Peter Dinklage a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin într-un serial dramatic, pentru rolul său din „Game of Thrones”. El a stabilit astfel un record fiind primul actor care cucerește de patru ori, în total (cu victorii și în 2011 și 2015), acest premiu.

Julia Garner a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic pentru rolul său din „Ozark”.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic i-a revenit lui Jason Bateman pentru Ozark.

Jesse Armstrong a primit premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, pentru Succession.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelența programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincțiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariția Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Game of Thrones a primit premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramă

Serialul Game of Thrones/Urzeala Tronurilor a primit duminică la Los Angeles premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun serial dramă, acesta fiind cel de-al patrulea astfel de premiu câștigat de serialul american.

Game of Thrones este serialul cu cele mai multe premii Emmy din istorie și cu cele mai multe astfel de trofee pentru un singur sezon, 12, record stabilit în 2015 și egalat în anul următor.

Cu patru astfel de premii, Game of Thrones a intrat într-un club select, alături de producții precum „Hill Street Blues”, „L.A. Law”, „The West Wing” și „Mad Men”.

Celelalte producții nominalizate pentru acest premiu au fost „Better Call Saul”, „Bodyguard”, „Killing Eve”, „Ozark”, „Pose”, „Succession” și „This is Us”.

Fleabag a câștigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, devansând seriale precum „Barry”, „The Good Place”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Russian Doll”, „Schitt’s Creek” și „Veep”.

Cernobîl a câștigat premiul pentru cea mai bună miniserie, în timp ce premiul pentru cel mai bun film de televiziune i-a revenit producției Black Mirror: Bandersnatch.

Cel mai bun talk show a fost desemnat pentru a patra oară la rând Last Week Tonight with John Oliver, iar Saturday Night Live a primit premiul pentru cel mai bun serial de scheciuri.

Marele câștigător a Galei Premiilor Primetime Emmy 2019 a fost serialul Fleabag, cu patru premii din șase nominalizări.

Billy Porter a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramă

Actorul american Billy Porter a primit duminică premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramă, pentru rolul său din serialul Pose.

Ceilalți actori nominalizați pentru acest premiu au fost Jason Bateman (Ozark), Sterling K. Brown (This is Us), Kit Harington (Game of Thrones), Bob Odenkirk (Better Call Saul) și Milo Ventimiglia (This is Us).

Premiul pentru cel mai bun rol feminin într-un serial dramă a fost câștigat de actrița britanică Jodie Comer pentru rolul său din Killing Eve. Ea a concurat pentru această distincție cu Emilia Clarke (Game of Thrones), Viola Davis (How to Get Away with Murder), Laura Linney (Ozark), Mandy Moore (This is Us), Sandra Oh (Killing Eve) și Robin Wright (House of Cards).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie a fost adjudecat de Bill Hader, pentru rolul său din Barry, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriță principală într-un serial de comedie a fost câștigat de Phoebe Waller-Bridge pentru Fleabag.

Jharrel Jerome a câștigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin într-o miniserie, pentru When They See Us, în timp ce premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie a fost câștigat de Michelle Williams, pentru rolul său din Fosse/Verdon.

Știrea inițială. Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2019 a început duminică noapte (luni, ora 03:00, ora României, n.r.) la Microsoft Theater din Los Angeles.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotație, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC și FOX. Evenimentul de anul acesta este transmis de FOX.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie i-a revenit lui Phoebe Waller-Bridge, pentru Fleabag. De asemenea, Waller-Bridge a câștigat și premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, pentru aceeași producție. Regizorul Fleabag, Harry Bradbeer, a câștigat și premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial de comedie.

Sezonul 11 din RuPaul’s Drag Race, produs de VH1, a câștigat pentru al doilea an la rând premiul pentru cel mai bun program reality.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în miniserie sau film TV i-a revenit Patriciei Arquette pentru The Act.

Cel mai bun regizor al unei miniserii TV a fost numit Johan Renck pentru Cernobîl.

Cel mai bun rol secundar masculin într-un serial de comedie i-a revenit lui Tony Shalhoub pentru producția The Marvelous Mrs. Maisel în timp ce premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial de comedie i-a revenit lui Alex Borstein, pentru rolul din același serial.

Ben Whishaw a câștigat premiul pentru cel mai bun rol masculin într-o miniserie, pentru rolul său din A Very English Scandal.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unei miniserii i-a revenit lui Craig Mazin pentru Cernobîl.

Pentru al doilea an consecutiv, Peter Dinklage a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin într-un serial dramatic, pentru rolul său din Game of Thrones, în timp ce Julia Garner a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic pentru rolul său din Ozark.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic i-a revenit lui Jason Bateman pentru Ozark.

Jesse Armstrong a primit premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, pentru Succession.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României