no author
Razvan Tupa
974 vizualizări 8 feb 2019

"Drunk Parents/ Şi beţivi şi mincinoşi", în regia lui Fred Wolf, care a scris scenariul pentru cele două comedii din seria "Grown Ups/ Oameni mari şi fără minte", îi are în rolurile principale pe Alec Baldwin şi Salma Hayek. Cei doi actori interpretează rolurile eroilor la care se referă titlul. Sigur, în română pare că sună mai rău, dar e chiar măsura umorului de care e nevoie ca să compenseze necazul oamenilor şi toate eforturile pe care le fac pentru a păstra aparenţele bunăstării în ochii fiicei lor.

Frank şi Nancy Teagarten, un cuplu din clasa de mijloc înstărită, cu Roverul lor negru şi lucios, şi cu casa lor amenajată cu stil şi clasă. Acum îşi conduc fiica la colegiu, în prima ei zi, şi nu-şi mai încap în piele de mândrie. Dar imediat după aceea, se dezlănţuie iadul.

Lucrurile arată aşa, dar se mai "ameţesc" pe parcurs:

"Mia şi leul alb/ Mia and the White Lion" este filmul francezului Gilles de Maistre, care regizează o aventură de familie pentru toţi cei care şi-au dorit în copilărie să se împrietenească cu un pui de leu. Din distribuţie fac parte Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood şi Ryan Mac Lennan. O fetiţă de 10 ani se mută în Africa împreună cu părinţii, iar noul său prieten este o felină care va primi numele de Charlie.

Dar, când Charlie ajunge la trei ani, Mia are iarăşi un şoc: tatăl ei ascundea de ea un secret. Disperată de gândul că Charlie s-ar putea afla în pericol, fata se hotărăşte să fugă împreună cu acesta. 

Aventura africană arată cam aşa:

Groaza este scopul peliculei "Anomalie/ The Prodigy". Regizorul Nicholas McCarthy a mai prestat în interiorul genului pus pe trezit spaima în spectator şi pentru "At the Devil's Door/ Home", în 2012, şi "The Pact/ Pactul", în acelaşi an. Cineastul a recunoscut faptul că filmele sale de groază preferate au în prim plan femei.

De data aceasta este vorba despre o mamă care descoperă că micul său fiu este posedat de o forţă malefică, iar explicaţia şi, poate, rezolvarea par să fie în trecutul femeii. Temându-se pentru siguranţa familiei sale, mama trebuie să-şi înăbuşe instinctul matern, care-i cere să-şi protejeze fiul, în favoarea unui instinct de detectiv, ce ar putea să îi dezvăluie ce sau cine cauzează răul căruia Miles nu-i poate face faţă.

Taylor Schilling, cunoscută din serialul "Orange is the New Black", joacă rolul mamei. Copilul e interpretat de Jackson Robert Scott, care a mai apărut într-un film de groază, în "It", ecranizarea după Stephen King.

Dacă e ceva de speriat, porneşte de aici.

Filmul cult al săptămânii e "Toată lumea ştie/ Todos lo saben", cu Penelope Cruz şi Javier Bardem, în regia iranianului Asghar Farhadi. Drama o urmăreşte pe Carolina, care se întoarce în Spania, în spaţiul rural pitoresc de care îi este legată copilăria şi perioada primei iubiri. Petrecerea care marchează bucuria revederii este însă umbrită de un eveniment neaşteptat. Iar acest lucru scoate la lumină secrete apăsătoare.

Secretele dramatice se adună în următorul ritm:

Foto: Captură

Citește și: