Vrei să ai parte de o vacanță DE NEUITAT? Patru priveliști care te vor lăsa cu GURA CĂSCATĂ

Vrei să ai parte de o vacanță DE NEUITAT? Patru priveliști care te vor lăsa cu GURA CĂSCATĂ
Publicat: 26/01/2019, 13:47
Actualizat: 25/03/2019, 19:47

Ce este mai exact un monolit? Oricine a văzut filmul „2001: O Odisee Spațială”se va gândi, probail, la o mașinărie avansată construită de extratereștrii pentru a încuraja omenirea să progreseze în dezvoltarea tehnologică. De fapt, cuvântul monolit provine din cuvântul grecesc „monolithos”, derivat din mono („unul” sau „singur”) și litos („piatră”). Astfel, acest termen se referă la o caracteristică geologică, cum ar fi un munte, format dintr-o singură parte, informează touropia.com.

Stânca lui Hercule, Gibraltar

Se ridică deasupra nivelului mării la 426 de metri, iar odinioară era considerat una dintre coloanele lui Hercule, despre care vechii greci credeau că marcau granițele lumii cunoscute. Acest monolit se află la granița dintre două continente, Europa și Africa. Este micul teritoriu britanic din coasta spaniolă, pe care marile puteri ale lumii și l-au disputat pentru cheia sa de aur: strâmtoarea Gibraltar.Astăzi este teritoriu britanic și casă pentru aproximativ 250 de macaci.

Prima curiozitate este superba Grădină Alameda, oaza de verdeață creată în anul 1816 pentru a oferi umbră și răcoare în arșița verii. Fostul parc public a devenit grădină botanică, în care rătăcești ore întregi printr-o lume verde, răsărită din coasta stâncii și întinsă pe 6 hectare. Vegetația exotică se revarsă pe aleile cu scări săpate în piatră.

Locul este extrem de romantic. Pe aici și-au purtat pașii cupluri celebre de îndrăgostiți care și-au unit destinele la stânca Gibraltarului. John Lennon și Yoko Ono s-au căsătorit aici în 1969,Roger Moore și-a adus aleasa în luna de miere, lui Sean Connery i-a plăcut atât de mult locul, încât s-a căsătorit în Gibraltar de două ori, iar prințul Charles și lady Diana, și-au început luna de miere aici.

Uluru, Australia

Venerat de populația Anungu, Uluru este poate cel mai celebru monolit din lume.Masivul stâncos este un monolit cu o vechime de 800 milioane de ani.Primii turiștiau ajuns în zonă încă din 1936fapt care sugerează că renumele său a depășit destul repede granițele Australiei.Anual,peste un milion de turiști străini, de pretutindeni, vizitează Uluru.

Format dintr-un nisip special, își schimbă culoarea de-a lungul zilei, în funcție de lumină. The Rock (Stânca), așa cum o numesc localnicii, este mai spectaculoasă la răsărit și apus, când pare că strălucește.

Un alt punct de atracție al regiunii îl reprezintăși fauna zonei. În timpul petrecut aici, este posibil să vă întâlniți cunumeroase animale, cum ar fi: cămile, vulpi, emu, șopârle și multe altele. În zonă se practică explorarea zonei pe cămile.

Stânca Pulpit, una dinre cele mai spectaculoase atracții turistice din Norvegia

Din granit, cu o înălțime de 604 metri, situat în Lysefjord, monolitul își datorează forma expansiunii ghețurilor de acum circa 10.000 de ani și este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Norvegia. Turiștii se pot bucura de o panoramă spectaculoasă asupra fiordurilor, iar cei doritori de adrenalină pot escalada stânca, iar apoi pot sări de pe ea în apă.

Care este cea mai bună perioadă în care să o vizitezi? Din aprilie până în octombrie. De asemenea, vizitele nu sunt permise în timpul iernii, deoarece rocile devin alunecoase din cauza zăpezii,

Oricum, merită din plin să vizitezi acest loc. Odată ajuns, ai impresia că ești deasupra întregii lumi, de unde poți vedea marea albastră și copacii verzi care împodobesc ținutul Norvegiei.

Cuernos del Paine, Chile

Este un nume colectiv dat unor stânci din granit situate în Parcul național Torres del Paine. Localizate în mijlocul parcului, sunt cea mai populară rută de plimbare, la o înălțime de circa 2.000 de metri.

Regiunea are un un relief foarte variat, existând piscuri înalte cu ghețari, la poalele cărora se găsesc într-o vegetație de tundră,lacuri numeroase și păduri de conifere.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”