no author
Silviu Bănilă
400 vizualizări 6 feb 2019

Genesis Butler, o activistă pentru drepturile animalelor din SUA, în vârstă de 12 ani şi fundaţia Million Dollar Vegan, i-a transmis o scrisoare Papei, care dă o importanţă tot mai mare schimbărilor climatice, informează CNN.

„Vă scriu azi cu cel mai mare respect şi apreciere pentru faptul că vorbiţi despre schimbările climatice, distrugerea habitatului şi poluare. Ne reamintiţi că Pământul este un o casă în care locuim cu toţii”, a scris Butler în scrisoarea publicată de ziare din toată lumea.

Butler a citat o rugăciune a Papei Francisc, din 2015, denumită Laudato si, în care solicită „schimbarea stilului de viaţă, a producţiei şi consumului”, pentru a proteja mediul înconjurător. Schimbările climatice, adaugă Papa, „reprezintă una din principalele provocări ale umanităţii” şi vor afecta în mod disproporţionat cele mai sărace pături sociale.

Studiile au arătat că trecerea la o dietă pe bază de plante este una din cele mai eficiente metode de minimizare a impactului asupra mediului. Creşterea de animale, a mai scris Butler, este responsabilă pentru 14,5% din emisiile globale de gaze de seră.

 „Cu 815 milioane de oameni care suferă de foame, imaginaţi-vă câte persoane înfometate ar putea fi hrănite dacă nu am mai irosi resursele alimentare”, a mai spus fetiţa.

Butler a devenit vegetariană la vârsta de şase ani şi militează pentru drepturile animalelor. La 10 ani, copilul a participat la o conferinţă TED despre impactul consumului de produse animale asupra mediului.

Million Dollar Vegan, o fundaţie susţinută de celebrităţi precum Paul McCartney, Woody Harrelson şi Mena Suvari, promovează alimentaţia vegetariană, care ar putea diminua foametea, schimbările climatice şi suferinţa animalelor.

 Anul acesta, Postul Paştelui începe în 6 martie şi durează până pe 18 aprilie. Dacă Papa Francisc ar accepta provocarea lui Butler, suma de un milion de dolari va fi donată în contul unei fundaţii alese de el, de către Blue Horizon International Foundation, un ONG american care are ca scop „accelerarea procesului de eliminare a animalelor din lanţul global de alimentaţie”. Vaticanul nu a răspuns deocamdată apelului lui Butler.

Citește și: