no author
Razvan Tupa
2540 vizualizări 5 feb 2019

Andrei Ciobanu nu poate să aleagă nici acum între personajele principale ale poveştii sale: ”E foarte greu... dacă s-ar putea... amândouă”, a spus luni autorul cărţii care a stat la baza comediei ”Oh, Ramona!”, într-o discuţie live cu colegul său de radio, Ionuţ Rusu şi cu regizorul Cristina Jacob.

”Pentru Ionuţ e un chin când merge să mănânce cu mine. Mie îmi place în restaurante şi el vrea să mănânce la... în şanţ, dacă se poate să vină cineva cu crenvurşti, el acolo ar vrea să mănânce,” l-a prezentat Andrei Ciobanu pe colegul său, care a şi fost pe lista scurtă a celor selectaţi iniţial pentru interpretarea personajului masculin principal din film.

”Da, dar îmi place să îmi plătesc şi chiria şi Andrei mă seacă mereu de banii de chirie... şi-atunci...” a replicat Ionuţ Rusu.

Cei doi comediaţi au recunoscut că au făcut dragoste cu admiratoare. ”Trebuie să menţionez că mi-a părut rău după aia. Dar numai într-o relaţie”, a zis Ionuţ.

”Când m-am apucat să lansez cartea şi când am devenit un pic mai cunoscut, normal că am vrut să profit. Cu faţa asta...”, a mărturisit şi Andrei.

”Cunoscându-le şi în afara filmării, m-am înţeles foarte bine cu Holly, care o joacă pe Anemona în film, pentru că bea... şi eu beau, şi astfel s-a creat o conexiune între noi şi tequila... şi este mai aproape de ce eram eu când se întâmpla acţiunea din carte. E mai pe party. Aggy (interpreta rolului Ramona din film n.red.) e mai serioasă, e concentrată mai mult pe rol, pe acting. Cred că n-ar fi fost diferită. Dar, ca persoană, nu e chiar aşa cum era Ramona, că nu e aşa malefică, mi se pare că în realitate e chiar opusul,” a explicat Andrei Ciobanu când a fost întrebat cum le vede pe actriţele care au interpretat rolurile personajelor sale în film.

”Ramona (Aggy) e mai pe genul meu, fizic, dar Anemona (Holly) e mai pe stilul meu la felul de a fi... E foarte greu... dacă s-ar putea... amândouă”, a spus autorul romanului care stă la baza comediei ”Oh, Ramona!”, dovedindu-se la fel de nehotărât ca în timpul în care a trăit povestea de pe ecran şi din cartea sa. ”În altă viaţă, eu am fost balanţă”, a glumit Andrei Ciobanu.

”Eu, pe Ramona aş alege-o, îmi place că e senzuală”, a răspuns repede Ionuţ.

”A fost foarte caterincă la filmări, pentru că aveam o secvenţă când el (personajul masculin principal din film) vorbea cu Anemona şi eu trebuia să trec prin spatele lor şi să-i spun lui Bogdan - lui Andrei, cum ar veni (pentru că personajul principal este transpunerea lui Andrei Ciobanu în poveste) -  «She said yes, asshole!» şi schimbam tot timpul, ca să am reacţie de la el şi am ajuns la nişte ofense pe care i le spuneam lui Bogdan că nu mai ştiam cum să-i zic, i-am zis până şi «She said yes, shoe!»”, şi-a amintit autorul cărţii.

”Cartea e foarte îndrăzneaţă, filmul e povestit prin filtrul meu... cartea e scrisă de un băiat, e mai mare, eu sunt mai mică, şi filmul e mai scurt. După ce o să fie în cinematografe, unde puteţi avea full experience, în cinema este sunetul la un alt nivel, imaginea la un alt nivel, vezi pe un super ecran, pe Netflix ar putea să fie doar după ce va ieşi din cinematografe. Nu ştim,” a spus regizorul Cristina Jacob.

”E important să înţeleagă oamenii că, şi dacă o să fie pe Netflix sau la televizor la un moment dat, o să fie mult încolo... nu vă imaginaţi că apare în cinema acum şi pe urmă vine pe net sau pe televizor. O să fie cel puţin un an, mă gândesc,” a intervenit şi Andrei Ciobanu.

”Am văzut în Bucureşti peste 1.000 de actori pentru rolurile din film, iar internaţional au fost 12.000 de actriţe pentru rolul Ramonei, 17.000 de actori pentru rolul lui Andrei şi 9.000 de candidate pentru rolul Anemonei,” a dezvăluit Cristina Jacob despre cele şase luni de casting pentru ”Oh, Ramona!”. ”Foarte multe s-au crezut Ramone. Şi acum dacă întrebăm, o să vedeţi că e o statistică mai înclinată spre Ramona”, a spus regizorul.

”Filmul este pe 13 şi pe 14 februarie, în curând, în toate cinematografele din ţară. Biletele s-au pus deja în vânzare. Le puteţi cumpăra. Avem veşti că deja peste jumătate dintre bilete au fost vândute,” se bucură regizorul Cristina Jacob.

Oh, Ramona!” urmăreşte trecerea lui Andrei de la adolescenţă la viaţa de adult, în timp ce experimentează două poveşti de dragoste, dintre care nu ştie pe care s-o aleagă.

Filmul este ecranizarea primului bestseller românesc, romanul autobiografic "Suge-o, Ramona!" a lui Andrei Ciobanu, care semnează şi scenariul alături de Alex Coteţ şi Cristina Jacob.

Cristina Jacob este regizor şi scenarist, autoarea comediilor ”#Selfie” (2014) şi ”#Selfie69” (2016), filmele româneşti cu cel mai mare număr de spectatori în 2014, respectiv 2016. ”#Selfie” a fost cel mai bun debut regizoral de după 1989, din punct de vedere al numărului record de spectatori veniţi la cinema (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni). Dintre peliculele ultimilor 16 ani, ”#Selfie69” rămâne filmul românesc pentru care au intrat în cinematografe cei mai mulţi spectatori.

Andrei Ciobanu s-a născut la Suceava în 1989 şi se descrie ca un explorator al adâncurilor de când a căzut într-un canal, teoretician al platonismului, de când a iubit de la distanţă o colegă de gimnaziu, dar şi ca un ”atlet al amorului adolescentin”. După studenţia la Cluj Napoca, s-a stabilit la Bucureşti, unde este stand-up comedian şi a publicat "Suge-o Ramona!", un bestseller cu peste un milion de cititori şi continuarea poveştii în "Suge-o Andrei!".

Ionuţ Rusu este colegul de matinal al lui Andrei Ciobanu la Kiss FM, face stand-up şi a contribuit la rescrierea vocii naratorului pentru filmul "Oh, Ramona!

Comedia “Oh, Ramona!” va fi lansată în cinematografele din toată ţara pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor.

 

Citește și: