O femeie a vrut să ascundă banii de soțul ei, pentru a nu-i pierde la divorț. A apelat la un „prieten”, care s-a oferit să o ajute / Ce s-a întâmplat apoi seamănă cu un film de comedie

O femeie a vrut să ascundă banii de soțul ei, pentru a nu-i pierde la divorț. A apelat la un „prieten, care s-a oferit să o ajute / Ce s-a întâmplat apoi seamănă cu un film de comedie
Publicat: 20/07/2019, 18:47

Sarah Bryne, în vârstă de 47 de ani, a primit o moștenire de un milion de lire sterline de la tatăl ei și a decis să ascundă banii de partenerul ei de viață, Tony, deoarece dorea să divorțeze de bărbat, scrie metro.co.uk.

Aceasta a transferat o parte din bani către Stephen Howie, în vârstă de 58 de ani, un cunoscut al cuplului, pe care îl angajaseră să construiască o anexă la casa lor.

O lună mai târziu, planul a eșuat, deoarece mama a trei copii și soțul s-au reconciliat în vacanță și au decis să rămână împreună.

Byrne a încercat să recupereze banii de la Howie, dar acesta a refuzat, susținând că suma a reprezentat, de fapt, o investiție în afacerea sa.

Săptămâna aceasta, un judecător a decis ca Howie să returneze banii familiei, deoarece a mințit când a spus că nu trebuie să-i dea înapoi.

Constructorul de case, care locuiește acum în Japonia, a insistat că nu a făcut nimic greșit. Potrivit documentelor judiciare, acesta a trimis un e-mail, în care a scris că „locuiește în Japonia, unde a fost recent operat și nu se simte bine, deci nu poate participa la audieri”.

Byrne a crezut că Howie este un prieten sincer, atunci când i-a dat banii. Acesta i-a sugerat femeii să ascundă banii de soț, oferindu-se să țină el o parte din suma generoasă.

„Domnul Howie a declarat că a avut până acum două divorțuri și a sfătuit-o pe doamna Byrne să-și pună bunurile în siguranță, departe de soțul ei, deoarece acesta va lua jumătate din toată averea.

Byrne spune că era suferea de anxietate, depresie, izolare și insomnie și sfatul lui Howie i-a generat și mai multă teamă. Aceasta s-a temut că va rămâne falită după divorț”, arată judecătorii.

După ce a auzit că poate „dărui” o parte din bani, pentru a-i ascunde, Byrne i-a trimis surorii sale 400.000 de lire sterline.

În ianuarie 2017, i-a trimis lui Howie restul de 600.000 lire sterline, chiar dacă prietenii au sfătuit-o că este o mișcare greșită.

Bărbatul i-a promis femeii debusolate că-i va da banii înapoi „oricând” și chiar i-a oferit un acord scris în acest sens.

Howie i-a luat și pașapoartele celor trei copii, motivând că soțul acesteia ar putea încerca să-i ducă peste hotare.

Individul a disimulat transferul de bani în investiții în firma lui și a prezentat documente care indicau că femeie a cumpărat 20% din business.

În luna următoare, soții Byrne s-au împăcat și soția a renunțat la planul de a ascunde banii. Byrne i-a zis soțului ei ce a făcut cu suma respectivă și i-a trimis un mesaj lui Howie, pentru a-și recupera avuția. Acesta a refuzat și a spus că a fost vorba de „o investiție” în firma lui.

Judecătorul a stabilit oricum că planul lui Byrne de a ascunde banii ar fi eșuat „cu siguranță”, deoarece totul s-a bazat pe un acord „necinstit”.

A adăugat însă că ar fi greșit ca Howie să tragă foloase de pe urma tranzacției, mai ales că divorțul între cei doi soți nu s-a produs.

Justiția a stabilit că Howie trebuie să returneze banii. „Afaceristul” se confruntă însă și cu alte acuzații, care nu au legătură cu cazul de față: tranzacționări ilegale, fraudă și evaziune fiscală.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?