Sorin Bogdan
Sorin Bogdan
4865 vizualizări 12 iun 2018

Jurnaliştii britanici publică meniul complet pe care gazdele l-au pregătit pentru summit-ul dintre liderii american şi nord-coreean. 

Aperitive

Amestec tradiţional de creveţi cu salată de avocado

Felii de mango verde cu dressing de lime şi miere şi bucăţi proaspete de caracatiţă

Oiseon (castraveţi umpluţi - fel tradiţional coreean)

Felul principal

Coaste de vită, cu cartofi gratinaţi, felii de broccolini la abur şi sos de vin roşu

Porc dulce-acrişor, cu orez Yangzhou prăjit şi Daegu jorim (cod fiert inăbuşit în sos de soia, cu ridichi şi legume asiatice)

Desert

Tartă cu ciocolată neagră, îngheţată de vanilie Haagen-Dazs şi sirop de cireşe

Ecler a la Tropezienne

Cum era de aşteptat, meniul a provocat multe comentarii pe reţelele de socializare. Potrivit BBC, jurnalistul canadian Sasa Petricic se întreba ce vor prefera cei doi lideri, aroma îngheţatei de vanilie sau gustul acrişor al porcului.

 

Unii se amuză pe twitter imaginându-şi figura lui Donald Trump când va vedea bucăţile de caracatiţă din farfurie.

 

De altfel, chiar şi mulţi coreeni ar putea fi încurcaţi de unele feluri din meniu, comentează BBC. De exemplu, puţini au gustat reţeta originală a Oiseon, castraveţi umpluţi cu carne de vită, ouă şi morcovi, care a fost prima oară consemnată în secolul al XIV-lea, în timpul dinastiei Jonseon şi care făcea deliciul familiei regale. Mulţi coreeni ar putea confunda felul cu oisobagi, un fel asemanător, foarte popular în zilele noastre. Pentru a explica mai bine ineditul reţetei, jurnaliştii britanici scriu că este la fel cum premierul Theresa May l-ar invita la masă pe un demnitar străin şi i-ar oferi lebădă la proţap, unul din felurile favorite ale regelui Henric al VIII-lea.

Daegu jorim este felul cel mai familiar amatorilor de mâncăruri asiatice. Se prepară simplu: fierbeţi carnea, peştele sau legumele într-un sos de soia, până când lichidul se evaporă complet.

Analizând meniul, se poate observa că gazdele din Singapore s-au străduit să pună pe masă feluri care să nu-l lase chiar perplex pe Donald Trump, genul de mâncare pe care îl puteai găsi în anii '80 în restaurantele asiatice din New York. 

Iată-l pe Donald Trump privind mâncărurile pregătite pentru summit:

 

În concluzie, merită salutat efortul gazdelor de a împăca şi capra şi varza, atât gusturile occidentale, cât şi cele asiatice.

 

Citește și: