Fructul care stimulează funcția sexuală. Ce alte beneficii mai are

Fructul care stimulează funcția sexuală. Ce alte beneficii mai are
Publicat: 06/08/2017, 10:54
Actualizat: 01/10/2018, 17:14

Pepenele se identifică cu vara, este răcoritor , conține multă apă, dar și zahăr.„ 100 de grame din acest fruct înseamnă 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine,vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină,vitamina B6, B12, acid pantotenic și numeroase minerale, precum fierul, Ca, Mg, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc, precizează Dr Florin Ioan Bălănică pentru Gândul.

„ Conținutul extrem de scăzut de grăsimi și colesterolșinivelul crescut de antioxidanți(licopenul) fac din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, pentru că protejează vasele de sânge și împiedicâ îngroșarea pereților arteriali.
De asemenea, pepenele roșu conținecitrulină, care se găsește îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa și a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.
Acești antioxidanți, împreună cu vitaminele conținute de pepene, joacă unrol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau de col uterin””, spune medicul Florin IoanBălănică, specialist în Medicină PersonalizatășiNutriție

Un studiu realizat în China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roșu au mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, iar asta datorită bogăției antioxidanților. „Citrulina conținută de pepene ajută la relaxarea vaselor de sânge, permițând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale, stimulând astfel funcția sexuală, atât la femei, cât și la bărbați.

Pepenele poate juca un rol important și în tratamentul diferitor infecții ale organismului, între care se numără și inflamațiile articulațiilor. Astfel, consumul de pepene ajută laameliorarea durerilor provocate de osteoartităși permite o mai mare flexibilitate a membrelor.
Potasiul – Kdin pepenele roșu este extrem de important în prevenirea formării calculilor renaliși dizolvarea acestora prin reducerea concentrației de acid uric din sânge, iarapa, în concentrație de peste 92%, areproprietăți diuretice,făcând din acest fruct un ajutor în procesul de scădere în greutate. Cu toate astea, nu trebuie să nu uităm cantitatea importantă de zahăr, 10 g la 100 g de fruct””, mai spune Dr. Florin Ioan Bălănică.

De asemenea, pepenele roșu crește nivelul de energie în corp și contribuie la sănătatea pielii și a părului. Miezul poate fi refrigerat, iar nutrienții se păstrează intacți timp de 6 zile.„Totodată, consumul de pepene roșu poate ajuta la îndepărtarea riscului obezității, diabetului și bolilor de inimă””, adaugă specialistul.

Beneficiile pe care le poate avea consumul unei felii sau două de pepene roșu, în prima parte a zile, la micul dejun sau la gustarea de la ora 10. Iată ce spune medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină PersonalizatășiNutriție.

1. Previne astmul. Riscul de a te îmbolnăvi de astm este scăzut la oamenii care consumă mulți nutrieți precum cei din pepenele roșu. Unul dintre aceștia este vitamina C, care se găsește din abundență în acest fruct.

2. Fiind o sursă excelentă de vitamina C, pepenele roșu poate ajuta la combaterea formării de radicali liberi care pot cauza cancerul.

3. Deoarece conține apă și fibre, pepenele roșu ajută la prevenirea constipației și promovează sănătatea tractului digestiv.

4. Este un foarte bun rehidratant: are 92% apă și este plin de electroliți. Pepenele roșu este un excelent răcoritor în lunile de vară și previne deshidratarea.

5. Colina este o substanță importantă și versatilă din componența pepenelui roșu care este implicată în mecanismul somnului, a mișcărilor musculare, învățării și memorării. Colina ajută la menținerea structurii membranei celulare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase și la absorbția grăsimilor. Colina poate îndepărta inflamațiile cronice.

6. Pepenele roșu și sucul său pot reduce durerile musculare date de contracțiile tip „cârcel” și îmbunătățește timpul de refacere după exercițiile intensive ale sportivilor. Acest lucru se întâmplă din cauza potasiului pe care pepenele roșu îl conține.

7. Pepenele roșu este fantastic pentru piele deoarece conține vitamina A, un nutrient necesar pentru producția de sebum care păstrează hidratarea părului. Vitamina A este necesară, de asemenea, pentru creșterea tuturor țesuturilor umane, inclusiv al pielii și părului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii