Filme pentru TOȚI în 2019! De la DRAMĂ și ANIMAȚIE la ROCK și ROMÂNEȘTI

Filme pentru TOȚI în 2019! De la DRAMĂ și ANIMAȚIE la ROCK și ROMÂNEȘTI
Publicat: 28/12/2018, 18:55

Clint Eastwood este „Curierul traficanților/ Mule”, începând din 4 ianuarie, pe ecranele românești. Vedeta născută în același an cu Sergiu Nicolaescu își continuă seria de filme în care descrie bătrânețea eroilor în lumea de azi.

Încă din prima lună a anului, regizorul Lars von Trier are un criminal în serie în centrul peliculei sale „The House That Jack Built”, unde Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman și Willem Dafoe țin capul de afiș. Regizorul este cunoscut mai ales pentru cele două filme”Nymphomaniac”.

Odată cu primele crime pe care le-a comis în anii ”70 în America, Jack a făcut primul pas pentru a deveni un sofisticat criminal în serie. Dispunând de o inteligență cu mult peste medie, Jack este conștient de starea în care se află și anomaliile pe care aceasta le generează, însă preferă să-și discute problemele și frământările interioare doar cu Verge, căruia îi mărturisește că pentru el, fiecare crimă este o operă de artă în sine.

Tot în ianuarie, Bruce Willis, Samuel L. Jackson și James McAvoy sunt protagoniștii peliculei „Glass”, cea mai recentă producție regizată de M. Night Shymalan. Personajul lui Willis și cel al lui Jackson din „Indestructibilul/ Unbreakable” (2000) se întânesc cu eroul lui McAvoy din „Split” (2016) și aruncă în aer siguranța în azilul de boli nervoase în care erau tratați.

Ceea ce se poate vedea de pe 18 ianuarie pe ecranele românești arată cam așa.

Întoarcerea vedetelor la roluri pentru toată lumea

Matthew McConaughey joacă cu Anne Hathaway în „Calmul dinaintea furtunii/ Serenity”, filmul care se lansează în România pe 1 februarie, regizat și scris de un nominalizat la Oscar, Steven Knight („Locke”, „Eastern Promises”, „Redemption”) și produs de Greg Shapiro („The Hurt Locker”, „Zero Dark Thirty”). Filmul spune povestea unui pescar liniștit din Caraibe a cărui viață se întoarce un pic pe dos imediat ce i se cere să îl ucidă pe soțul unei tinere. Iar rugămintea e adresată de soție.

Cine nu crede poate să verifice aici:

Tot în cuplu, dar unul jucat de Penelope Cruz și Javier Bardem, are loc drama din „Todos lo saben/ c”, care debutează în România pe 8 februarie. Filmul lui Asghar Farhadiurmărește povestea Carolinei, care revine din Buenos Aires în orășelul copilăriei ei de lângă Madrid, împreună cu soțul și copiii. Călătoria este însă afectată de evenimente neprevăzute, ce scot la iveală secrete tulburătoare.

Martie e luna în care vine pe ecrane „Captain Marvel”, producția cu o femeie în postură de supererou. Sau supereroină?Primul film Marvel cu o supereroină în centrul atenției ne-o arată pe Carol Danvers, o pământeancă ce preia structura genetică a iubitului ei Captain Marvel în urma unui accident distrugător. Colaboratoare a Răzbunătorilor și a Gardienilor galaxiei în cărțile de benzi desenate, Carol Danvers va fi în stare să-l urmărească până la capătul Universului pe Yon-Rogg, comandantul Kree, cel care a provocat accidentul.

Terry Gilliam revine în aprilie cu „Omul care l-a ucis pe Don Quijote/ The Man Who Killed Don Quixote”. Un regizor se trezește că fantezia dintr-un film pe care l-a realizat cu ani în urmă se dovedește mai puternică decât ar fi crezut și preia controlul asupra vieților celor implicați. Cu alte cuvinte, actorul care a jucat într-un film mai vechi trăiește viața personajului la mulți ani după încheierea peliculei.

„Hellboy” se duce în Marea Britanie în 2019. Cum regizorul e Neil Marshall, cu „Hannibal”, din 2013, „Vele Negre/ Black Sails” și „Westworld” în materie de televiziune în palmares, ar putea să fie ceva aici. Dar cum bugetul e unul de criză, s-ar putea și să fie sub așteptări.

Supereroii și muzica lor rock

În materie de supereroi, prima parte a anului, mai exact 29 aprilie, aduce și continuarea celei mai așteptate confruntări. Thanos a ucis jumătate din tot ce trăia pe Pământ și Războiul Infinitului nu s-a terminat prea bine pentru eroi. Black Widow și Captain America au rămas cam singuri în fața celui care a pus mâna pe toate pietrele care îi asigură forța supremă în univers. Dar Iron Man, The Wasp, Hulk, Ant-Man, Black Panther și ceilalți eroi Marvel sunt pe aproape.

În luna mai, vine „O vară rock’n’roll/ Leto”. Titlul tradus în română are conotații care nu ajută producția lui Kirill Serebrennikov să vină mai aproape de ce ar putea să își dorească spectatorii români.Dar merită spus că povestea lui Viktor Tsoi și a legendarei trupe rock rusești, Kino, spune mai mult despre rockul din toată lumea decât multe biografii celebre puse una peste alta. Filmul a făcut furori la festivalul de la Cannes.

La jumătatea anului, supereroii își mai fac o dată numărul cu „X-Men: Dark Phoenix”.La zece ani după Apocalipsă, din cauza expunerii în mod repetat la radiații, apare o nouă generație de mutanți. Printre aceștia se află și fermecătoarea Jean Grey, o tânără care începe să manifeste puteri nemaiîntâlnite. Sedusă și coruptă de puterea extraordinară de care dispune, Jean se transformă în Dark Phoenix, devenind astfel un dușman de temut.

Lupta va fi crâncenă, uite dacă nu crezi.

Ce ne așteaptă în a doua parte a anului

Pentru cea de-a doua parte a anului, „Spider-Man: Far From Home” încearcă încă o dată să reia aventurile supereroului într-o formă care să mai spele din pierderea de interes din ultimele producții ale francizei. Printre actorii care vor juca se numără: Zendaya, Tom Holland, Samuel L. Jackson și Jake Gyllenhaal.

Vara așteaptă în august și noua peliculă a lui Quentin Tarantino, cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt, „Once Upon a Time in Hollywood”.

Altfel, se anunță un an din care nu vor lipsi Godzilla (luna mai) și nici Pokemoon (iunie), iar „Men in Black” revin în varianta „International” (iunie), cu o echipă nouă și lărgită.

Dar prezentarea punctelor de interes nu poate să se încheie fără a pomeni faptul că „Star Wars: Episode IX” este anunțat pentru ultima lună a anului. Poe Dameron, Rey și Finn revin în Rezistență, iar Kylo Ren își întinde la maximum influența variantei întunecate a Forței în ceea ce pare să fie ultima peliculă din noua serie cu J. J.Abrams revenit în postura de regizor.

Copiii au ce vedea în 2019

Amatorii de animație au ce alege din oferta anului viitor, „The Lego Movie 2: The Second Part” venind încă de la începutul lui februarie cu o poveste care reunește eroii din superproducția de acum câțiva ani.

Tim Burton regizează o variantă cu actori a poveștii lui „Dumbo”, elefantul zburător venind înconjurat de o distribuție din care fac parte Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton și Danny DeVito.

În aceeași situație sunt și Toothless și Hiccup, care au întâlnire cu spectatorii odată cu lansarea producției „How to Train Your Dragon: The Hidden World”, pe 22 februarie.DreamWorks Animation prezintă o poveste despre maturizare, despre găsirea curajului de a înfrunta necunoscutul, și despre cum nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care trebuie să renunți la cineva drag.Ceea ce a început ca o prietenie neașteptată dintre un adolescent viking și un neînfricat dragon Furia Nopții a devenit, deja, o aventură de-o viață.

La capitolul continuări, două titluri pentru copii ies în evidență în 2019: „Frozen 2”, care pune la treabă toate vocile și compozitorii din prima peliculă (2013), dar și „The Angry Birds Movie 2”, care e exact ce îi spune numele.

Filme românești și limbile lor străine

În februarie, „Oh, Ramona” e producția regizată de Cristina Iacob în limba engleză, care aduce pe ecran personajele din „Suge-o, Ramona”, volumul de succes semnat de Andrei Ciobanu. „În vara anului 2016, am primit de la Cristina Iacob (regizorul filmului „Selfie”) o ofertă de a ecraniza povestea, născută pe Facebook și continuată în librării, pe care am acceptat-o fără să clipesc. Am scris scenariul, am tăiat, am șters, am rescris, ne-am enervat, am căutat actori, ne-am îmbrățișat, am filmat, ne-am înjurat și apoi ne-am pupat timp de doi ani de zile și până la urmă treaba a ieșit”, povestea autorul volumului.

În varianta pentru marele ecran, umorul la adolescență arată cam așa.

În spaniolă vorbesc personajele lui Tudor Giurgiu din „Parking”, adaptarea pentru cinema a romanului lui Marin Mălaicu-Hondrari „Apropierea”, din 2010, despre poezie și imigrație.

În „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not”, filmul Adinei Pintilie premiat la Berlin cu Ursul de Aur, se vorbește mult în engleză cu accente din toate colțurile Europei. Publicul din România va putea să își facă propria părere în legătură cu filmul care i-a împărțit pe cinefili între susținători ai investigației afective pe tema sexualității și a identității și inamici ai îndepărtării de ceea ce știm de acasă că ar trebui să facă un lungmetraj.

Până atunci se poate vedea ce efect are o mostră din poveste.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului