no author
no author
Simona TUDORACHE
3686 vizualizări 5 aug 2017

Lily Collins a ajuns să cântărească aproximativ 40 de kilograme, la 1,65, pentru prestaţia din ”To the bone”. Deşi nu i-a fost uşor, Lily nu a renunţat la proiect, dar s-a temut să nu se reîmprietenească cu anorexia, boală care a chinuit-o ani la rândul.

Actriţa nu poate uita nici astăzi lupta pe care a dus-o cu anorexia şi toate schimbările ce i-au afectat organismul. ”Faci asta pentru un rol, însă câteodată se aseamănă atât de mult cu viaţa ta. Mâncam tot felul de junk food, iar apoi vărsam, cu timpul a început să îmi cadă părul, iar unghiile să mi se caseze. Uneori, mă înfometam şi făceam exerciţii fizice într-un mod excesiv şi obsesiv”, a povestit Lily Collins.

Astăzi, actriţa are convingerea că e important să le împărtăşeşti şi celorlalţi calvarul prin care treci, dacă simţi nevoia să faci asta. ''Să cauţi ajutor nu este un semn de slăbiciune, ci unul că eşti puternică'', a adăugat ea.

 

Specialiştii cred că anorexicul se află foarte aproape de pragul viaţă-moarte  Efectele asupra minţii sunt în registrul obsesiilor şi al comportamentelor obsesive legate de diete şi de noi metode de a pierde în greutate. Suicidul, sentimentul de vid interior, o stimă de sine scăzută, izolarea şi depresia sunt semne frecvente la cei cu anorexie.

 

Citește și: