no author
Razvan Tupa
784 vizualizări 7 feb 2019

În prezent, tabloul este expus la Frieder Burda Museum din Baden-Baden. Reprezentanţii instituţiei au spus că au dezactivat mecanismul din ramă care a început să sfâşie pânza imediat ce lucrarea a fost vândută la licitaţie, pe 5 octombrie 2018, pentru suma de 1,185 de milioane de euro, informează BBC.

„Fata cu balon“, care ilustrează o fetiţă care se ridică spre un balon în formă de inimă roşie, a apărut iniţial pe un perete din estul Londrei şi a fost reprodus de nenumărate ori, devenind una dintre cele mai cunoscute imagini ale lui Banksy.

Directorul muzeului din Baden-Baden spune că a obţinut lucrarea datorită prieteniei cu actualul proprietar al tabloului.

Lucrarea va rămâne la Frieder Burda până pe 3 martie, când va fi mutată la Staatsgalerie din Stuttgart, cu statutul de împrumut permanent.

Lucrarea lui Banksy care s-a autodistrus la licitaţie a început un turneu prin muzeele germane

Tablou „Fata cu balon“ a devenit şi mai cunoscut după ce s-a autodistrus în timpul unei licitaţii desfăşurate pe 5 octombrie anul trecut. La doar câteva secunde după ce tabloul a fost adjudecat contra sumei de 1,37 de milioane de dolari la casa de licitaţii Sotheby's, o porţiune din tablou a fost transformată în fâşii prin intermediul unui mecanism ascuns în ramă, spre suprinderea publicului prezent. Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat că persoana care a cumpărat tabloul a decis să finalizeze achiziţia la preţul original.

Banksy însuşi a fost printre oameni atunci şi a postat distrugerea pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" - Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Oct 6, 2018 at 10:09am PDT

Artistul a devenit un pictor extrem de apreciat în universul artistic, fiind celebru pentru desenele sale de tip graffiti realizate pe diverse clădiri importante, însoţite adeseori de comentarii cu tentă socială.

Banksy a apărut în documentarul "Exit Through the Gift Shop", pe care l-a şi regizat şi în care îşi prezintă opera, fără a-şi dezvălui însă nicio secundă chipul. Filmul său a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 2011.

Pictorul britanic, care îşi ascunde identitatea, preferând să rămână în anonimat, este originar din Bristol, un oraş din sud-vestul Angliei. Artistul combină adeseori în operele sale umorul şi arta subversiunii: el şi-a exercitat arta pe zidurile din New Orleans, după uraganul Katrina, dar şi pe zidul din Cisiordania care îi separă pe israelieni de palestinieni.

Un reprezentant al curentului street art, el este renumit pentru faptul că îşi tachinează publicul, dar şi autorităţile, iar lucrările sale sunt extrem de originale, făcându-i pe privitori să vadă lucrurile într-o cu totul altă lumină.

Foto: Hepta

Citește și: