Cazul Epstein: Prințul Andrew spune că nu a fost martor la nicio infracțiune sexuală

Cazul Epstein: Prințul Andrew spune că nu a fost martor la nicio infracțiune sexuală
Publicat: 24/08/2019, 20:18

Prințul Andrew al Marii Britanii a declarat, sâmbătă, că nu a fost martor la nicio infracțiune sexuală în momentele petrecute împreună cu Jeffrey Epstein și nici nu a avut vreo suspiciune în ceea ce îl privește pe miliardarul american, potrivit Reuters.

Ducele de York s-a aflat în ultima vreme în ochii opiniei publice, după ce s-a descoperit că a fost prieten cu Epstein, care, recent, s-a sinucis în închisoare, în timp ce era anchetat pentru trafic de minori.

Andrew, fiul mijlociu al reginei Elizabeth a II-a, a transmis presei un comunicat în care spune că dorește „să clarifice faptele” din jurul relației sale cu Epstein.

„În niciun moment în timpul limitat petrecut cu el nu am văzut, nu am fost martor, nu am suspectat un comportament de tipul celuia care a condus la arestarea și condamnarea sa”, a declarat prințul.

Presa britanică a publicat o fotografie despre care se spune că îl arată pe prinț făcându-i cu mâna unei femei aflate într-o reședință pe care Epstein o deținea în cartierul Manhattan din New York. Fotografia ar fi fost făcută în 2010 – la doi ani după ce Epstein a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate și după ce a fost înregistrat ca infractor sexual, în urma unui proces în statul american Florida.

Potrivit documentelor din instanță, înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrități precum Donald Trump, Bill Clinton, și prințul Andrew.

În vârstă de 59 de ani, prințul a declarat că a fost „o greșeală și o eroare” faptul că s-a întâlnit cu Epstein în 2010, după ce acesta a pledat vinovat la acuzația că a plătit o minoră pentru relații sexuale.

El a spus că l-a cunoscut pe Epstein în 1999, l-a văzut o dată sau de două ori pe an și a locuit în mai multe dintre proprietățile acestuia.

„Sinuciderea lui are drept consecință multe întrebări fără răspuns și recunosc și simt compasiune pentru oricine a fost afectat și dorește o finalizare”, a mai spus ducele de York.

„Având în vedere ceea ce știm acum, ceea ce am crezut eu despre el nu a fost evident adevărat”, a adăugat prințul.

Comunicatul a fost trasmis la câteva zile după un altul al reprezentanților palatului Buckingham, în care se respingea orice sugestie că prințul ar fi participat la infracțiunile sexuale de care a fost acuzat Epstein.

Potrivit unui articol apărut joi în publicația americană The New Republic, prințul Andrew a fost surprins în timp ce „două tinere rusoaice elegante îi făceau masaj la picioare” în reședința din New York a miliardarului american. Informația apare într-un e-mail trimis în 2013 de celebrul agent literar american John Brockman scriitorului Evgheni Morozov.

Potrivit The Guardian, prințul Andrew l-ar fi cunoscut pe Epstein la sfârșitul anilor 1990, prin intermediul iubitei din epocă a miliardarului, Ghislaine Maxwell, fiica unui mogul media, Robert Maxwell. În 2001, în locuința din Londra a lui Ghislaine Maxwell, prințul Andrew a fost fotografiat îmbrățișând-o pe Virginia Giuffre, pe atunci în vârstă de 17 ani. Potrivit unor documente din instanță, aceasta l-a acuzat ulterior pe Epstein că a obligat-o să întrețină relații sexuale cu prințul, în mai multe rânduri.

Pe 10 august, Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, s-a sinucis în celula sa de la o închisoare din New York. Miliardarul american era arestat pentru trafic de minori, în New York și Florida, în perioada 2002 – 2005, fapte pentru care risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Miliardarul pledase nevinovat.

Cele mai recente acuzații care i se aduceau lui Epstein erau acelea că angajați ai săi și prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreținut relații sexuale cu acestea, deși știa că au sub 18 ani. Epstein ar fi plătit tinerele cu bani gheață, pentru „masaje”, dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață