Actorul Alain Delon a făcut glume pe seama premiului Palme d’Or: Aproape un omagiu postum, doar că sunt încă viu – VIDEO

Actorul Alain Delon a făcut glume pe seama premiului Palme d'Or: Aproape un omagiu postum, doar că sunt încă viu - VIDEO
Publicat: 20/05/2019, 12:28

Ceremonia a avut loc duminică seară, iar premiul i-a fost înmânat veteranului actor de fiica acestuia, actrița Anouchka Delon, în aplauzele lungi ale publicului, din care au făcut parte și ministrul francez al Culturii, Franck Riester, președintele Festivalului de la Cannes, Pierre Lescure, și delegatul general al evenimentului, Thierry Fremaux.

„N-am mai plâns de mult așa”, a spus Alain Delon.

„Voi pleca, dar nu fără să vă mulțumesc. Sunt un star, dar pentru acest lucru trebuie să vă mulțumesc, o datorez publicului și nimănui altcuiva”, a spus actorul, adăugând că se mai gândește și la alte două femei ale vieții sale, actrițele Mireille Darc și Romy Schneider.

Cu câteva zile înainte de ceremonie, organizatorii Festivalului de Film de la Cannes și-au apărat gestul de a-i oferi lui Alain Delon un premiu Palme d’Or onorific, spunând despre acesta – criticat recent pentru comentariile controversate despre femei și homosexuali – că „nu este perfect”, dar are dreptul de a-și exprima opiniile.

„Nu îi oferim premiul Nobel pentru pace”, a declarat Thierry Fremaux, într-o conferință de presă. „Îi oferim un premiu Palme d’Or onorific, pentru cariera de actor”, a explicat acesta.

Delon, în vârstă de 83 de ani, unul dintre cei mai celebri actori europeni de peste cinci decenii, a jucat în filme precum „Ghepardul”, de Luchino Visconti, care i-a adus un premiu de interpretare la Cannes în 1963.

Actorul a avut o relație schimbătoare cu festivalul de la Cannes, declarând la un moment dat că nu se va întoarce pe Croazetă după ce organizatorii au omis să îl invite la celebrările care au marcat a 50-a ediție.

S-a bucurat de cea mai mare popularitate în Franța în anii 1960 – 1970, dar, în ultimii ani, Delon a provocat controverse, mai ales după ce și-a declarat prietenia cu politicianul de extremă dreaptă Jean-Marie Le Pen.

O petiție contra decernării premiului Palme d’Or onorific lui Alain Delon a fost inițiată online săptămâna trecută, peste 13.000 de semnatari manifestându-și astfel indignarea față de declarații controversate ale actorului. Organizația americană Women and Hollywood îi reproșează veteranului actor francez comentarii jignitoare despre femei, comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali) și migranți. Mai precis, Delon a recunoscut că a pălmuit femei și a declarat că homosexualii sunt „contra-naturii” și că nu ar trebui să aibă dreptul să aibă sau să adopte copii. De asemenea, Delon a declarat că Franța nu ar trebui să primească migranți, potrivit francetvinfo.fr.

Chiar și Anthony Delon, fiul său, l-a acuzat pe actor de violență domestică.

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat pe 14 mai, nu numai că nu au anulat gala de decernare a premiului onorific, ci au lansat și un afiș al evenimentului cu imaginea lui Alain Delon. Inițial, acesta trebuia să fie afișul oficial al festivalului, dar organizatorii s-au răzgândit și au decis să o onoreze pe regizoarea Agnes Varda, care a murit pe 29 martie, la vârsta de 90 de ani, din cauza unui cancer.

Cea de-a 72-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura până sâmbătă.

Alain Delon a jucat în pelicule precum „Rocco și frații săi” (1960), „În plin soare” (1960), „Eclipsa” (1962), „Ghepardul” (1963), „Laleaua neagră” (1964), „Samuraiul” (1967), „Borsalino” (1970), „Notre histoire” (1984), „Pe cuvânt de polițist” (1985).

În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriților la premiile César, pentru rolul principal din „Mr. Klein”, de Joseph Losey, iar interpretarea din „Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor. La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofițer al Legiunii de Onoare de președintele francez Jacques Chirac.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?