Acest bărbat s-a BĂRBIERIT în vagonul unui tren și un călător l-a filmat pentru a râde de el. Ce secret ascundea însă ANIMALUL Anthony

Acest bărbat s-a BĂRBIERIT în vagonul unui tren și un călător l-a filmat pentru a râde de el. Ce secret ascundea însă ANIMALUL Anthony
Publicat: 19/09/2018, 14:25

Torres luase trenul din New York, cu destinația Atco, New Jersey, unde locuiește fratele său, Thomas, scrie Washington Post.

Avea nevoie de un bărbierit. Joi seară, a scos un aparat și spumă de ras și a trecut la fapte, în trenul Northeast Corridor. Un călător l-a filmat și a râs de el online, prin intermediul Twitter-ului. Gestul lui a avut însă urmări neașteptate.

L-au condamnat online. L-au făcut „animal”, „nespălat”, „dezgustător”, „BOSCHETAR”. „Un tip s-a ras în trenul de NJ și nu am putut trece cu vederea”, a scris răutăcios un utilizator de Twitter.

Într-un interviu pentru Washington Post, Torres a spus că acești critici și cameramanul de ocazie nu știau nimic despre el. „Nu mă știu cu adevărat”, a declarat Torres.

În săptămânile dinaintea călătoriei cu trenul, Torres era prins între Atlantic City și Manhattan. Dormea în adăposturi și sub poduri. În ambele orașe a fost jefuit și bătut. Adăpostul pentru nevoiași din New York nu avea loc pentru el și a decis să plece undeva unde să se simtă (cumva) ca acasă.

„A fost greu”, a spus Torres. „Au fost multe nopți în care am dormit sub pod și am plâns”.

Fratele lui i-a oferit bani de bilet. În trenul de New Jersey, luat din Penn Station, Torres a simțit greutatea săptămânilor de coșmar. Era înfometat. Nu a putut să se spele și nici să se bărbierească.

„Mă simțeam mizerabil”, a spus Torres.

A vrut să arate bine pentru familia fratelui său, „prezentabil”. Impulsul a fost să se radă chiar acolo și nu știa că va ajunge vedetă pe internet.

Când o nepoată i-a arătat clipul lui Torres, acesta s-a simțit umilit și s-a temut că va da de necaz. A spus familiei sale că nu va mai merge niciodată cu trenul.

Torres nu a cerut atenție, dar clipul cu el a devenit viral. Puterea binelui este însă nemărginită. Luni, după ce AP a scris despre omul din spatele MEME-ului, unii au vrut să-l ajute pe Torres. Chiar și cel care l-a filmat pe om a regretat. Pete Bentivegna a donat familiei lui Torres banii obținuți de pe urma clipului viral.

„Nu am vrut să fac niciun rău prin realizarea și distribuirea acestui video. Toți banii obținuți din licențierea materialului vor ajunge la Anthony Torres și familia sa”, a declarat Bentivegna.

„Dacă și voi, ca și mine, ați distribuit clipul unui tip care se rade în tren, ar trebui să citiți povestea lui și ne vom simți prost vizavi de cultura pe care am creat-o, în care fierbem totul, reducem totul la un clip video viral idiot”, a scris S.P. Sullivan (spsullivanmedia.com ) pe Twitter.

Cel mai mare ajutor a venit de la Jordan Uhl și platforma GoFundMe, care a instituit un fond, unde s-au strâns 20.000 de dolari dintr-un obiectiv de 25.000 de dolari. Uhl, care lucrează la firma MoveOn.org din Washington și ajută oamenii nevoiași, a luat legătură cu familia Torres.

„Și porcul a aruncat crema de ras pe jos – dezgustător!”, a tunat un alt utilizator de Twitter, referindu-se la gestul lui Torres. Între timp, alte voci l-au încurajat: „Regret că ai trecut printr-o asemenea cruzime. Curajul tău nu va trece neobservat. Sper ca donația să te ajute în viață. Dumnezeu să te binecuvânteze”.

Thomas Torres a spus că el și cei patru frați au încercat mereu să-și ajute fratele. Torres are probleme de sănătate și nu a putut păstra un job stabil. Acest moment jenant i-ar putea schimba însă viața în bine bărbatului de 56 de ani. „A trecut prin multe probleme”, a spus Thomas Torres. „Cred că va deschide ochii, va vedea că oamenilor le pasă de el”.

Anthony Torres stă acum cu fratele său, Thomas, care îl va ajuta să administreze banii primiți din donații. „Nu trebuie să judecăm un om fără să-l cunoaștem”, a spus Thomas. Din trenul de navetist, Torres a călătorit mult peste cei 130 km dintre Manhattan și Atco, devenind un fel de celebritate. Vrea să lase săptămânile grele în spate și să înceapă o viață nouă alături de familia lui.

foto: captură youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!