no author
no author
Teodora Marinescu
Florin Jinga
7916 vizualizări 9 feb 2019

Un manifestant şi-a pierdut mâna în timpul violenţelor, iar pe reţelele de socializare s-a notat că manifestantul a fost rănit astfel după ce poliţiştii au aruncat o grenadă, relatează postul France 24.

Victima este un fotograf al Vestelor Galbene care poza mulţimea ce încerca să dărâme gardul Adunării Naţionale. Cu toate acestea, circumstanţele exacte ale incidentului nu sunt cunoscute încă.

Autorităţile pariziene au informat că protestatarul rănit a fost transportat la un spital local de către serviciile de intervenţie.

Pe internet au apărut imagini cu un membru al forţelor de ordine lovit cu piciorul în figură de un bărbat care nu purta vestă galbenă.

De asemenea, au apărut şi imagini în care manifestanţii incendiază mai multe maşini.

O maşină a fost incendiată chiar lângă Turnul Eiffel, poliţiştii blocând circulaţia.

Protestatarii nu s-au oprit aici. Au distrus uşa, un bancomat şi au spart mai multe geamuri ale unei bănci din Paris, conform imaginilor apărute pe reţelele de socializare.

Zece persoane au fost reţinute de poliţişti.

Manifestaţii au loc şi în alte oraşe ale Franţei, la fel ca în ultimele 12 săptămâni. Sâmbăta trecută, în toată Franţa au manifestat 58.600 de persoane. 

Deşi protestele Vestelor Galbene - care îşi iau numele după vestele fosforescente purtate de protestatari, cele care sunt obligatorii pentru toţi şoferii - au început în noiembrie ca o revoltă împotriva creşterii preţului la carburanţi, politicienii locali susţin că furia cauzată de decizia din vara lui 2018 de a impune o viteză maximă de 80 km/h pe şoselele secundare a jucat un rol important în mobilizarea protestelor în provincie.

Foto: Hepta

Citește și: