no author
Silviu Bănilă
958 vizualizări 27 iun 2018

Se pare că un client al magazinului Ikea din Indiana a stat pe o canapea şi pistolul i-a căzut din buzunarul pantalonilor, fără ca acesta să observe, scrie The Independent.

Mai mulţi copii s-au aşezat pe canapea şi au găsit arma respectivă, moment în care unul dintre aceştia a tras cu ea un singur foc. Potrivit poliţiei, copilul care a folosit arma, fără să producă din fericire victime, are şase ani.Procurorul din Hamilton County va analiza acest caz şi va stabili dacă se impune luarea unor măsuri. Cele mai multe arme de foc nu necesită un permis special în Indiana, însemnând că acestea pot fi purtate în public de către deţinător în mod legal.

Totuşi, pistoalele se situează într-un regim special şi necesită un permis. Poliţia a confirmat că proprietarul armei folosite de copil în incinta Ikea avea permisul necesar.

Un purtător de cuvânt al Ikea a declarat, pentru CNN, că siguranţa clienţilor reprezintă o prioritate pentru companie. „Analizăm foarte serios acest incident şi ne-am cerut scuze familiei copilului care a găsit arma”, a declarat oficialul Ikea.Ikea a precizat într-o declaraţie de presă că are o politică strictă care interzice accesul cu arme în magazinelele sale. Retailerul de mobilier va coopera cu poliţia într-o anchetă, care are scopul de a stabili ce s-a întâmplat exact.

Un reprezentant al poliţiei din Indiana a declarat pentru postul tv local WTTV că proprietarii de arme au datoria şi responsabilitatea de a fi atenţi mereu la arma din dotare.

„Este important să ţineţi minte că dacă porţi o armă, trebuie să ai grijă de ea non-stop. Acest lucru ţine de portul armei, de responsabilitatea deţinerii unei arme”, a declarat Tom Weger, sergent în cadrul poliţiei din oraşul  Fishers, Indiana.

Citește și: