2315 vizualizări 12 nov 2017

„De ce m-ar insulta Kim Jong Un numindu-mă bătrân, când eu niciodată nu l-am făcut „pitic şi gras”? Ei bine, eu încerc din greu să-i fiu prieten şi poate într-o zi se va întâmpla asta”, a scris Trump pe Twitter. 

 

întrebat ulterior despre mesajul său, Trump a declarat că nu a glumit în totalitate în legătură cu posibilitatea ca într-o zi să se împrietenească cu Kim Jong Un, pe care săptămâna trecută l-a numit un dictator cu "fantezii nebuneşti".

"Ar putea să fie un lucru ciudat dacă s-ar întâmpla, dar în mod cert e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord (...) Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguţ dacă s-ar întâmpla", a declarat liderul american.

Regimul de la Phenian l-a numit pe preşedintele SUA „bătrân nebun”, în contextul acuzaţiilor Whashington-ului legate de moartea studentului  Otto Warmbier, care fusese reţinut şi torturat în Coreea de Nord.

"Faptul că Trump, un bătrân nebun, şi acoliţii lui odioşi calomniază demnitatea conducerii noastre supreme, utilizând date false, amplifică ura armatei şi poporului din Coreea de Nord faţă de Statele Unite, precum şi voinţa de a riposta", afirma, la finalul lui septembrie, Ministerul de Externe de la Phenian.

Acelaşi minister a susţinut, la finalul săptămânii, că turneul preşedintelui american Donald Trump în Asia a arătat că este un "distrugător" şi acesta ar fi "cerşit" un război în Peninsula Coreea. 

Citește și: