no author
Andrei Ionascu
398 vizualizări 12 oct 2017

"Nu putem lăsa situaţia să continue. Pur şi simplu nu putem. Ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă. Clinton le-a dat miliarde de dolari, le-a dat multe alte lucruri şi înainte să se usuce cerneala pe contractul încheiat, ei (nord-coreenii) începuseră din nou cu rachetele balistice şi nucleare. Acum suntem într-o poziţie în care le arătăm că suntem foarte puternici şi construim o armată cum n-a mai fost vreodată, sunt cheltuieli de aproape 800 miliarde de dolari" , a spus Trump, într-un interviu pentru Fox News.

Preşedintele american a precizat că statul chinez a contribuit semnificativ la creşterea presiunii asupra Phenianului, prin anularea sprijinului bancar oferit Coreei de Nord. Totuşi, Trump a indicat că nu este pe deplin convins de angajamentul Chinei în această situaţie.

În cadrul interviului, Donald Trump a indicat faptul că a avut în minte Coreea de Nord săptămâna trecută, când a descris o adunare a liderilor militari americani ca fiind "calmul înainte de furtună".

Marţi, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu echipa de securitate naţională pentru a discuta opţiuni privind un răspuns la o eventuală agresiune din partea Coreei de Nord şi privind ameninţarea nucleară nord-coreeană. 

Coreea de Nord ameninţă „cu foc”

Coreea de Nord va răspunde "cu foc" la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a "aprinde fitilul războiului" prin declaraţiile "beligerante şi nebuneşti" făcute la Adunarea Generală ONU, ameninţă Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe.

"Prin declaraţiile beligerante şi nebuneşti făcute la Naţiunile Unite, Donald Trump a aprins fitilul războiului împotriva noastră", a declarat Ri Yong-Ho într-un interviu acordat agenţiei de presă ruse Tass.


"Stimatul lider Kim Jong-Un a transmis un avertisment sever: Statele Unite trebuie să acţioneze cu multă atenţie şi să înceteze să ne mai deranjeze, dacă nu vor să fie făcute de ruşine în faţa întregii lumi expunându-se unui atac militar din partea noastră. Liderul nord-coreean a afirmat că forţele noastre strategice, care au capabilităţi extrem de puternice, necunoscute de nimeni, nu vor lăsa America, un stat agresor, să rămână nepedepsită", a adăugat Ri Yong Ho.

"Acum a venit rândul Americii să plătească; întregul nostru popor, toţi militarii noştri cer insistent să fie reglat scorul final cu americanii cu foc, nu prin cuvinte. Aproape că am atins punctul final în scopul nostru suprem de a avea un echilibru real de capabilităţi în raport cu Statele Unite. Armele noastre nucleare nu vor fi niciodată subiect de negocieri atât timp cât politica Statelor Unite de a face presiuni asupra Coreei de Nord nu va fi oprită definitiv", a atras atenţia ministrul nord-coreean de Externe.

Citește și: