Trump afirmă că un conflict cu Iranul nu va dura foarte mult: Nu va implica efective terestre

Trump afirmă că un conflict cu Iranul nu va dura foarte mult: Nu va implica efective terestre
Publicat: 26/06/2019, 22:28

Întrebat despre riscurile unui conflict militar între Statele Unite și Iran, Donald Trump a declarat: „Sper că nu va fi cazul, dar noi avem o poziție foarte puternică dacă se ajunge la așa ceva”.

„Dar nu vorbim de trupe trimise la sol. Eu spun doar că dacă se întâmplă așa ceva, nu va dura foarte mult”, a precizat Donald Trump în cursul unui interviu acordat postului Fox Business Network.

Donald Trump a denunțat marți reacția „ofensatoare” a Administrației de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război. „Acest minunat popor iranian suferă, și fără niciun motiv. Conducerea Iranului consumă toți banii pentru terorism, foarte puțini pentru altceva. Statele Unite nu uită că Iranul a folosit dispozitive explozive artizanale și proiectile cu penetrare puternică (bombe), care au ucis 2.000 de americani și au rănit mulți alții”, a declarat Donald Trump marți prin Twitter. „Comunicatul foarte ignorant și foarte ofensator transmis astăzi de Iran arată doar că ei nu înțeleg realitatea. Orice atac al Iranului asupra oricărui obiectiv american va fi urmat de o forță majoră și copleșitoare. În unele zone, va însemna ștergere totală. Nu mai este vorba de stilul John Kerry și Barack Obama!”, a adăugat Donald Trump, referindu-se la fostul secretar de Stat și fostul președinte al SUA.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a condamnat marți noile sancțiuni impuse de Administrația Donald Trump, catalogându-le drept „revoltătoare și idioate”. „Acțiunile Casei Albe arată un retard mental”, a afirmat Hassan Rohani, atrăgând atenția că „răbdarea strategică” a Iranului nu trebuie confundată cu teama. „Spuneți că vreți să purtați discuții cu noi. Dar, în același timp, spuneți că vreți să ne boicotați și să impuneți sancțiuni împotriva ministrului nostru de Externe, deci mințiți”, a acuzat liderul iranian.

Iranul a doborât săptămâna trecută o dronă militară a Statelor Unite. Gardienii Revoluției din Iran au comunicat că drona ar fi pătruns în spațiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susține că aparatul de zbor se afla în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Ulterior, Gardienii Revoluției din Iran au anunțat că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celui de-a doua aeronave.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

În urma incidentului, Administrația de la Washington a anunțat luni noi sancțiuni împotriva Iranului, vizându-l direct pe liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. „Solicitarea SUA pentru Iran este foarte simplă: fără arme nucleare și fără finanțarea terorismului!”, a transmis Donald Trump, avertizând că Statele Unite nu vor permite Iranului să se doteze cu arme atomice. „Nu vom permite Iranului să se doteze cu arme nucleare; când vor accepta acest lucru, vor fi o țară bogată, vor fi fericiți în totalitate, iar eu le voi fi cel mai bun prieten. Sper că așa va fi”, a declarat Donald Trump. Anterior, liderul de la Casa Albă a afirmat că nu vrea război cu Iranul, semnalând intenția de a purta negocieri cu liderii de la Teheran.

Foto: Pixabay

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii