FRAUDE masive împotriva poporului american și COMPLICITATE cu rușii. Presiuni care ar putea duce la DEMITEREA lui Donald TRUMP

FRAUDE masive împotriva poporului american și COMPLICITATE cu rușii. Presiuni care ar putea duce la DEMITEREA lui Donald TRUMP
Publicat: 09/12/2018, 18:37
Actualizat: 26/03/2019, 00:10

Cele mai recente dezvăluiri făcute de procurorii care îl anchetează pe președintele Donald Trump și echipa acestuia conturează portretul unui candidat care a coordonat personal un sistem ilegal pentru manipularea scrutinului prezidențial din anul 2016. Există indicii că principalii consilieri ai lui Donald Trump au avut mult mai multe contacte cu Rusia decât a recunoscut vreodată președintele SUA, comentează editorialiștii Peter Baker și Nicholas Fandos într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „Argumentația procurorilor este clară: Trump a înșelat alegătorii / Dar ce înseamnă acest lucru?”

Potrivit rechizitoriului întocmit de Robert Mueller – procurorul special care anchetează ingerințele electorale ruse și contactele echipei de campanie a lui Donald Trump cu Moscova – și de procurorii din New York, Donald Trump ar fi continuat în secret, în timpul campaniei electorale, eforturile de a face afaceri în Rusia, în contextul în care agenți ruși încercau să îl influențeze. În plus, Trump ar fi plătit două femei pentru a bloca dezvăluiri despre relații inadecvate, încălcând astfel legislația privind finanțarea campaniilor electorale.

Președintele american a reacționat prompt pe Twitter. „Vom da o replică raportului lui Mueller,” anunță Trump. „Așa ceva nu trebuie permis să se mai întâmple vreodată unui alt președinte al Statelor Unite!”

„În rechizitoriu, procurorii au argumentat că eforturile fostului avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, de blocare a dezvăluirilor despre relațiile acestuia sunt o distorsionare a unui scrutin democratic, iar prin extensie îl acuză pe președinte de înșelarea electoratului, punând atfel sub semnul întrebării legitimitatea victoriei în alegerile prezidențiale”, explică editorialiștii The New York Times.

Procurorii din New York l-au descris pe Donald Trump drept complice la efectuarea plăților, o situație care amintește de Scandalul „Watergate”, care l-a vizat pe fostul președinte Richard Nixon. „(…) Michael Cohen a încercat să influențeze rezultatul alegerilor din culise. A făcut acest lucru prin organizarea unor plăți secrete și ilegale pentru reducerea la tăcere a două femei care altfel ar fi făcut publice presupusele relații extraconjugale cu Individul 1 (Donald trump – n.red.). În acest mod, Cohen a indus în eroare alegătorii prin ascunderea unor fapte despre care a crezut că ar fi avut impact substanțial asupra alegerilor”, au argumentat procurorii.

„Donald Trump a respins acuzațiile procurorilor, iar actualul avocat al președintelui, Rudolph Giuliani, a minimizat importanța potențialelor încălcări ale reglementărilor de finanțare a campaniei. Însă unii politicieni democrați afirmă că situația poate conduce la demitere„, subliniază NYT, observând că echipa juridică a președintelui se confruntă acum cu o nouă problemă – acuzațiile de încălcare a legii privind finanțarea campaniei. Până acum, avocații lui Donald Trump se concentrau doar pe respingerea suspiciunilor de colaborare cu Moscova și de obstrucționare a justiției, strategia fiind cea de contestare a credibilității procurorului special Robert Mueller.

„Până acum, erau două acuzații diferite, ori suspiciuni, cum s-ar putea numi. Una era complicitate cu rușii. Alta, obstrucționarea justiției și toate lucrurile care decurg din asta. Acum, apare a treia – că președintele se află în centrul unei fraude masive împotriva poporului american”, observă congresmanul democrat Jerrold Nadler, viitorul președinte al Comisiei pentru Afaceri Juridice din Camera Reprezentanților.

Avocatul Rudolph Giuliani susține că președintele Donald Trump nu va putea fi inculpat, deoarece plățile respective nu sunt contribuții la campania electorală.

Toruși, Nadler crede că s-ar putea întruni criteriile pentru procedura demiterii și va cere în ianuarie Comisiei pentru Afaceri Juridice să investigheze cazul. El admite că acest lucru nu va conduce automat la declanșarea procedurii demiterii: „Sunt acuzații suficient de grave pentru a justifica demiterea? Aceasta este o altă întrebare!”

Mentalitatea în Departamentul american al Justiției este că un președinte în funcție nu poate fi inculpat, dar acest lucru nu înseamnă că un președinte nu poate fi pus sub acuzare după încheierea mandatului. Procurorii din New York au examinat termenul de prescriere din legea privind finanțarea campaniilor electorale și cred că pot fi formulate acuzații la adresa lui Donald Trump dacă nu va fi reales, a declarat un oficial citat de NYT.

Deși Donald Trump și Casa Albă au încercat să minimizeze noile acuzații, politicienii republicani încep să se îngrijoreze. Informațiile prezentate în cazul lui Michael Cohen „aduc pe masa discuțiilor demiterea și nu pot să nu mă gândesc că aceasta este direcția„, admite politicianul republican Rob Stutzman, unul din criticii președintelui SUA.

Camera Reprezentanților poate decide suspendarea președintelui SUA cu majoritate simplă, dar procesul care va urma în Senat necesită două-treimi din voturi pentru demiterea liderului de la Casa Albă. În acest context, Donald Trump este ferit de riscul destituirii dacă nu ar fi abandonat de 20 de senatori republicani.

„Deși unii politicieni liberali insistă ca democrații să declanșeze procedura demiterii, liderii Partidului Democrat sunt reticenți, temându-se de represalii politice”, notează NYT.

Imediat după scrutinul parlamentar parțial, Donald Trump a amenințat că Senatul SUA, care va fi controlat în continuare de Partidul Republican, va investiga politicieni democrați, în cazul în care Camera Reprezentanților va lansa anchete împotriva sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului